Orthomoleculair Specialist: Kinderen

3-daagse cursus voor orthomoleculaire ondersteuning van het kind
Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Over de cursus

Voorheen heette deze opleiding "Orthomoleculair Kindercoach". Kinderen staan tegenwoordig behoorlijk onder druk, maar wat doet dat met ze en hoe kunnen ze zich daarin staande houden? ADHD, autisme, hypergevoeligheid, buikpijn, darmklachten, obstipatie, diarree, intoleranties, depressie en uitingen als woede en onrust komen in iedere klas voor.

Maar ook reflux, eczeem, luchtwegklachten, keel-, neus- en oorklachten komen al op hele jonge leeftijd voor. Binnen de orthomoleculaire wetenschap ondersteunen we op celniveau. We creëren als het ware een situatie waardoor goed functioneren beter mogelijk wordt en er minder klachten zijn. Tijdens deze kindercoach opleiding ga je verbanden zien waarom een kind op een bepaalde manier functioneert en welke eventuele klachten hij/zij heeft. Je kunt ouders en kind adviezen geven die op korte termijn, maar zeker ook op lange termijn verbeteringen geven.

We gaan in op de specifieke aandachtspunten in de leeftijdsgroepen van 0-1 jaar, 1-4 jaar, 4-12 jaar en 12-18 jaar. Je leert hoe en met welke basisprincipes een heleboel voorkomen kan worden. Hiermee kunnen ouders geholpen worden zodat hun kind in een gezonde, veilige en liefdevolle omgeving opgroeit.

Doel van de cursus

Tijdens deze 3 dagen leer je alle ins en outs om (aanstaande) ouders en hun kinderen te begeleiden in een zo puur mogelijke keuze omtrent voeding, supplementen en leefstijl. Je leert welke keuzes ouders kunnen maken om enerzijds klachten te voorkomen en anderzijds als er klachten zijn wat zij dan kunnen doen. Een orthomoleculair kindercoach is goed op de hoogte van de ontwikkelingen die een kind doormaakt en de voorwaarden die nodig zijn voor een optimale ontwikkeling voor een gezonde toekomst.

Overzicht van de cursus

Dag 1

 • Preconceptie, zwangerschap, geboorte
 • Ontwikkelingsfasen
 • Embryonale ontwikkeling
 • Medicatie, neurotransmitters, tekorten
 • Microbioom en immuniteit
 • Toxinen en belastingen
 • Kinderziekten en koorts
 • Onderzoek en normaalwaarden
 • Hersen-darm-as

Dag 2 

 • Vervolg dag 1
 • Anamnese
 • Veel voorkomende klachten
 • Orthomoleculaire voeding voor kinderen
 • Behandelprotocollen en suppletiekeuze
 • Rode vlaggen, behandelovereenkomst en informed consent 
 • Hoe maak je een goede presentatie

Dag 3 

 • Vervolg dag 2
 • Casuïstiek
 • Presentaties door cursisten

Certificering

Je sluit de opleiding af met het diploma Orthomoleculair Kindercoach, bij 100% deelname en een presentatie door jezelf gemaakt. Jouw PowerPoint presentatie gaat over een relevant onderwerp gericht aan bijvoorbeeld ouders, collega’s, hulpverleners, leerkrachten of kinderdagverblijf. Tijdens de tweede lesdag krijg je tips om de presentatie op te stellen. Zorg dat je presentatie op de derde lesdag klaar is en door de docent beoordeeld kan worden, slechts 1 of 2 cursisten zullen hun presentatie daadwerkelijk aan mede cursisten presenteren. Je kunt voor je presentatie kiezen uit een onderwerp wat in de les naar voren is gekomen met de focus op wat jij als Orthomoleculair Kindercoach kunt betekenen. Je mag uiteraard materiaal van de cursus in je presentatie verwerken. Kies je ervoor om geen presentatie te maken dan ontvang je enkel een certificaat van deelname. De opleiding Orthomoleculair Kindercoach geeft je tools om met hetgeen je geleerd hebt in de praktijk te voeren en naar buiten te treden om jouw missie uit te dragen.

Voor wie bedoeld

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, zoals orthomoleculair adviseurs en therapeuten, diëtisten, natuurgeneeskundig therapeuten, fysiotherapeuten, coaches, etc. en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde specifiek aan kinderen. Sterk aangeraden wordt om reeds over orthomoleculaire basiskennis en de medische basiskennis te beschikken. 

Toegankelijk voor

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met hand-outs en een reader. Aanbevolen (niet verplicht) extra literatuur:

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, VIV, VVET, NVST): 3 ECTS, K10103. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Docent(en): 
Kosten: 
€ 375.00
 • Exclusief 21% BTW, € 453,75‬ inclusief BTW
 • Inclusief koffie, thee, gezond lunchbuffet en lesmateriaal

Startdata van deze opleiding

(Klik op de gele balk)

7 september 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
7 september 2021, dinsdag

Aanvang:
9:30 t/m 17:00 uur

Vervolgdagen:
 • donderdag, 16 september, 2021 - 09:30 t/m 17:00
  dinsdag, 19 oktober, 2021 - 09:30 t/m 17:00

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij