Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
Data & locaties
  • Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren
  • Meld nu aan, betaal later
In het kort
Orthomoleculaire toepassing in de fysiotherapie

“Evidence based” aanvullende behandeling binnen de fysiotherapie.

Algemeen

Deze cursus bestaat uit basiskennis orthomoleculaire principes, voeding met betrekking tot veel geziene klachten binnen een fysiotherapeutische (eerstelijns en tweedelijns) praktijk. De relatie met het bewegingsapparaat, welvaartsziekten, neurologische aandoeningen en orthomoleculaire therapie wordt besproken. Er zullen direct toepasbare orthomoleculaire behandelprotocollen worden gegeven met betrekking tot de onderwerpen artrose, artritis, osteoporose, botbreuken, fibromyalgie en de tweede dag diabetes mellitus type 2, multiple sclerose, neuropathie en herstel van sport gerelateerd peesletsel.

De lesstof zal gaan over het effect van vitaminen, mineralen, bioactieve stoffen en leefstijl op celniveau en daarna van invloed op allerlei aandoeningen. Door ombuiging naar de juiste voedingsstoffen kan er intercellulair een groot verschil gemaakt worden en biedt goede therapiemogelijkheden voor het individu. Voeding is daarbij één van de factoren die de levensomgeving voor de genen bepaalt. Er zal direct toepasbare kennis wordt aangeboden.

Doel van de cursus

Kennisoverdracht en het delen van informatie en eigen inzichten, om de aanwezige professionals te ondersteunen bij de begeleiding van hun eigen cliënten. Na het volgen van de cursus heeft u voldoende handvatten om uw cliënten verandering in leefstijl- en voeding te kunnen adviseren en begeleiden met behulp van op het gebied van veel voorkomende ziekten en aandoeningen.

Na het volgen van deze cursus heeft u een gespecialiseerde kennis over orthomoleculaire toepasbaarheid binnen de fysiotherapie en kunt u cliënten met deze problematiek op verschillende manieren hulp bieden en coachen. Deze cursus maakt het mogelijk om in twee dagen een nieuw specialisme te integreren in uw paramedische praktijk.

Wat kunt u verwachten?

Twee lesdagen van 9:30 tot 17:00 uur. De tweedaagse cursus zal bestaan uit een korte inleiding in de orthomoleculaire therapie en er zal praktische oplossingen worden aangeboden bij de veel voorkomende klachten in de fysiotherapeutische praktijk zoals neurologische klachten, DM type 2, artrose, artritis, fibromyalgie, botbreuken, hart- en vaataandoeningen, MS en sport gerelateerde klachten.

Meerwaarde praktijk

Door aanvulling van orthomoleculaire adviezen te geven binnen een fysiotherapeutische behandeling, zoals van juiste voeding, een gezonde leefstijl en suppletie kan het maximale uit de behandeling gehaald worden.

Accreditatie

Volgens het KNGF heeft de inhoud van de nascholing onvoldoende betrekking op het domein van de fysiotherapeut. Deze cursus is geaccrediteerd door

  • KTNO: VBAG, LVNG, NMTN (K8779)
  • BATC
  • Aantal ECTS: 2

Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar: www.sohf.nl/accreditatie

Toon meer

Algemeen

Programma

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Programma

Kennisniveau & toelating

HBO-niveau

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

Vooropleiding

HBO Beroepsopleiding Fysiotherapie of ten minste Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd)

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten onbekend

Docenten

Investering

Klassikaal
Trainingskosten € 250,00
BTW (21%) € 52,50
Totaal (inclusief BTW) € 302,50

Webinar
Trainingskosten € 225,00
BTW (21%) € 47,25
Totaal (inclusief BTW) € 272,25

Betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Wanneer je je een maand of korter voor aanvang van de opleiding aanmeldt, dan is de betalingstermijn twee dagen. Betalen in termijnen is mogelijk. Bij termijnbetaling worden echter wel 3% extra administratiekosten gerekend.

Kosten klassikaal: € 250.00

  • Exclusief 21% BTW, € 302,50 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, gezond lunchbuffet en lesmateriaal
Investering
Sluiten