Orthomoleculaire zorg in de praktijk van de verloskundige

Multidisciplinaire benadering met moeder en kind in spotlight

Per 1 september openen we weer onze deuren, zodat je een fysieke opleiding bij ons kunt bijwonen! 

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent. 

Daarnaast blijven we een deel van ons opleidingsaanbod online geven. Dit is per cursus aangegeven bij ''Startdata'' onderin de pagina en in onze agenda.

Over de cursus

Een verloskundige is goed in haar eigen vak, maar tegelijkertijd is zij ook inventief en vernieuwend. Ze kan over de grenzen van haar eigen discipline heen kijken. Ze kan multidisciplinair samenwerken, leert snel nieuwe dingen en is ondernemend. De algemene tendens in Nederland is dat de cliënt ook mondiger is geworden. Zij zoeken de informatie vaak via het internet. De cliënt wil duidelijkheid en wil weten waar zij aan toe is en wat haar te wachten staat. De verloskundige kan hier leading in zijn zodat de cliënt het juiste advies krijgt en niet alles volgt wat op het internet staat. Maar ook zorg op maat, de diversiteit aan cliënten is groot. Ieder met eigen wensen, behoeften, mogelijkheden en culturele achtergrond. De verloskundige speelt hierin een cruciale rol.

Prenatale zorg is steeds belangrijker voor de verloskundige praktijk. Veel verloskundigen zien steeds meer vragen komen van vrouwen die zwanger willen worden, die willen weten hoe zij zich op een gezonde zwangerschap kunnen voorbereiden. Er is een duidelijke link tussen de voeding van moeder en de gezondheid van het kind. Men zou dus niet alleen zwangeren moeten behandelen, maar ook moeten proberen te voorkomen dat moeder en/of kind een chronische aandoening ontwikkelen. Goede adviezen en meer vertellen “wat wel te doen” in plaats van “wat niet te doen”. Een gezond lichaam levert vaker een gezonde zwangerschap en een goede start voor moeder en kind!

Vitamines en Mineralen zijn heel belangrijk voor een zwangere vrouw. U weet als geen ander dat Foliumzuur (B11) noodzakelijk is voor een zwangere vrouw, maar wist u dat vitamine B6 en vitamine B12 net zo belangrijk zijn in de DNA synthese? Welke vorm van Magnesium kunt u voorschrijven zonder dat er diarree ontstaat? Welke Omega 3 olie is niet toxisch voor een zwangere vrouw? Het is wetenschappelijk bewezen dat Vitamine D3 van belang is voor een zwangere vrouw, maar wat doet vitamine D3 precies? En waarom is het zo noodzakelijk! Deze en nog veel meer vragen zullen we voor u beantwoorden. Daarnaast leert u wat het belang is van een goede darmflora en welke invloed een goede darmflora heeft op moeder en kind. Welke factoren de darmflora beïnvloeden, hierbij valt te denken aan antibiotica, maar ook door stress wordt de darmflora aangetast. Hoe kan een goede darmflora allergieën zoals bijvoorbeeld eczeem voorkomen. Maar ook de invloed van een goede darmflora op bijvoorbeeld darmkrampjes bij zuigelingen komen aan bod.

Gedurende de zwangerschap kunnen altijd verschillende kwaaltjes ontstaan die op een natuurlijke manier goed te behandelen zijn. U leert heldere en deskundige adviezen over de natuurlijke aanpak van blaasontsteking, darmproblemen, bekkeninstabiliteit, obstipatie, bloedsuikerspiegel en onder- en overgewicht.

Zowel het kind als de zwangere vrouw moeten in de watten gelegd worden. Een goede gezondheid van de moeder zal het kind alleen maar ten goede komen. U als verloskundige speelt hierin een cruciale rol.

Voor wie bedoeld

Voor professionals in de gezondheidszorg die vrouwen begeleiden rondom de zwangerschap. Deze cursus is bedoeld als opstartcursus voor verloskundigen, doula's en diëtisten die over de grenzen van hun eigen discipline heen willen kijken. Deze cursus is op HBO niveau.

Toegankelijk voor verloskundigen of gezondheidsprofessionals met

Doel van de cursus

Aan het eind van de cursus bent u in staat om als verloskundige een complementair orthomoleculair advies te geven gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Zowel pré als postnataal orthomoleculair consult wat betreft voeding, suppletie en gezondheid. Voor een pré conceptioneel advies op maat voor een zo gezond mogelijke start kunnen cliënten bij u terecht. U kunt uw cliënt begeleiden met het behoud van een goede gezondheid gedurende de zwangerschap. U bent op de hoogte van de indicaties en contra-indicaties van voeding en suppletie. U kunt uw cliënt begeleiden met het behoud van een goede gezondheid gedurende de zwangerschap. Daarnaast kunt u bepaalde aandoeningen van uw zwangere cliënt op een natuurlijke manier behandelen en helpen te voorkomen.

Wat kunt verwachten

In de cursus komt de relatie tussen goede voeding en zwangerschap aan de orde. U leert een deskundig advies te geven wat betreft voeding, suppletie en gezondheid zowel bij een prenataal consult als gedurende de zwangerschap. U leert het belang van een goede darmflora en hoe u de darmflora optimaal kan houden voor moeder en kind. Daarnaast kunt u na de cursus uw cliënten een natuurlijk advies geven wat betreft bepaalde zwangerschapsklachten. Kortom een mooie aanvulling om uw praktijk nog completer te maken.

Meerwaarde

De cursus draagt bij tot het verder ontwikkelen van uw specialisme.

Docent

De cursus wordt gegeven door Edwin Wiersma die zelf verloskundige is. Al tijdens zijn studie raakte hij geïnteresseerd in de orthomoleculaire en complementaire geneeskunde. Hij heeft veel ervaring met prenatale consulten. Gezien de ontwikkelingen binnen de orthomoleculaire geneeskunde voltooide Edwin hierna de opleiding Psycho Neuro Immunologie (PNI).

Lesmateriaal

De cursus wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Verloskunde, HBO Voeding & Diëtiek of ten minste Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd)

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, NVST, VIV) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl.

Docent(en): 
Kosten: 
€ 150.00
  • Exclusief 21% BTW, € 181,50 inclusief BTW
  • Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet 

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij