Praktijkvoering: Anamnese & Diagnostiek

Praktische 1-daagse cursus voor het simplificeren van anamnese en diagnostiek
Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Over de cursus

Als zorgprofessional in de orthomoleculaire of complementaire geneeskunde wil je mensen helpen met het creëren van een optimale gezondheid. Maar de ene persoon is de andere niet en de verschillen in hulpvraag én achtergrond van je cliënten kunnen dan ook groot zijn. Zo kunnen de cliënten die bij jou aankloppen ook al meerdere doktersbezoeken en onderzoeken achter de rug hebben. Maar waar begin je nou wanneer iemand jouw hulp inschakelt?

Een goede diagnose is essentieel voor een succesvolle behandeling van jouw cliënt. Hierbij is het noodzakelijk om de juiste manier te vinden om de benodigde informatie in kaart te brengen. Een goede anamnese helpt jou om een betere diagnose te stellen.

Aan het einde van deze cursus:

 • weet je wat een goede anamnese inhoudt;
 • kun je verschillende onderzoeken interpreteren;
 • heb je meer inzicht voor een gedegen diagnose;
 • krijg je een beter overzicht in de situatie van je cliënt;
 • kun je sneller en effectiever consulten uitvoeren.

Orthomoleculair kPNI therapeut Erik Schut is met zijn jarenlange ervaring als gezondheidsprofessional (fysiotherapeut, acupunctuur, TCM en orthomoleculair) de ideale persoon om de therapeut op weg te helpen met de praktijkvoering. Als je door de bomen het bos niet meer ziet vanwege alle informatie en de diverse mogelijkheden om een traject te starten met je cliënt, is deze cursus er om je het overzicht te geven! Erik neemt je mee in de zoektocht naar de juiste vragen om bepaalde werkingsmechanismen eenvoudiger in kaart te brengen en efficiënter te werken.

De onderwerpen die in de cursus aan bod komen:

 • Intakegesprek
 • Anamneseformulieren
 • Anamnesetechnieken
 • Vragenlijsten
 • Onderzoeken
 • Diagnose stellen
 • Controle houden

Gedurende de cursus wordt geoefend met diverse casussen om de tools direct praktisch te maken. Zowel klassikaal als in kleine groepen wordt geoefend met de geleerde technieken om de cursist feeling te laten krijgen met de uitvoering.

Doel van de cursus

De cursist heeft na het volgen van de cursus de benodigde tools in handen om tot een gedegen diagnose te komen. De technieken in het afnemen van een goede anamnese worden getraind en je leert diverse onderzoeken beter te interpreteren. Je leert om sneller het onderliggende probleem van de klachten boven tafel te brengen om tot een effectievere behandeling te komen.

Voor wie bedoeld

Deze cursus is geschikt voor iedereen die van plan is voor zichzelf te beginnen in de orthomoleculaire geneeskunde of hier onlangs mee is gestart.

Vooropleiding

Advies: minimaal Orthomoleculair Adviseur Gevorderd of gelijkwaardig

Toegankelijk voor

Lesmateriaal

Deze cursus wordt ondersteund met een slidesyllabus en bijlagen.

Studiebelasting

Er wordt bij deze cursus naast de klassikale les ook een stukje zelfstudie verwacht. Er wordt uitgegaan dat de geleerde kennis wordt geoefend in de praktijk. Voorafgaand aan de cursus kan men zijn eigen casussen indienen om tijdens de cursusdag te bespreken.

Accreditatie

KNTO (BATC, VBAG, NVST, VIV, CAT) in aanvraag. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Docent(en): 
Kosten: 
€ 95.00
 • Exclusief 21% BTW, € 114,95‬ inclusief BTW
 • Inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Startdata van deze opleiding

(Klik op de gele balk)

8 juli 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
8 juli 2021, donderdag

Aanvang:
9:30 t/m 17:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij