Supervisie: Onbegrepen klachten vanuit de praktijk

Professioneel en deskundig overleg onder leiding van Marijke de Waal Malefijt

Per 1 september openen we weer onze deuren, zodat je een fysieke opleiding bij ons kunt bijwonen! 

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent. 

Daarnaast blijven we een deel van ons opleidingsaanbod online geven. Dit is per cursus aangegeven bij ''Startdata'' onderin de pagina en in onze agenda.

In de praktijk komen er vaak cliënten langs waarvan het niet meteen duidelijk is wat er aan de hand is of wat er het beste aan een specifiek probleem gedaan kan worden. Vaak zijn deze mensen vastgelopen in het reguliere circuit en kloppen met hun onbegrepen klachten aan bij de orthomoleculair therapeut als laatste redmiddel. Als beginnend therapeut kan u daarom cliënten krijgen waarbij u twijfelt over de aanpak. Om u hierin te begeleiden biedt de Ortho Health Foundation een cursusdag aan onder leiding van Marijke de Waal Malefijt. Daarbij zal zij (beginnend) orthomoleculair therapeuten ondersteunen om tot een geschikte aanpak te komen. Een intervisie, maar dan anders!

Wat komt er in deze cursus aan bod

U als professional kunt een cliëntcasus op papier meenemen. Marijke de Waal Malefijt neemt met haar enorme ervaring en kennis de orthomoleculaire therapeut mee op weg naar een goede diagnose en behandelplan. Alles waar u als therapeut tegenaan loopt, kan deze dag worden besproken. Marijke leert u middels professioneel en deskundig overleg tot passende oplossingen te komen. Dit wordt gedaan met voorbeelden uit uw eigen praktijk. U brengt de anamnese en eventuele onderzoek-uitslagen mee, waarna er met de groep wordt geoefend.

Wat kunt u verwachten

Door de theorie van het systeemdenken toe te passen naar de praktijk, gaan de soms ingewikkeld lijkende problemen waar u als therapeut mee te maken krijgt duidelijker en makkelijker worden. Vragen die gesteld moeten worden om inzicht te krijgen in het functioneren van de regelsystemen worden helder gemaakt. “Het hoe en waarom” naar de praktische toepassing. U krijgt beter inzicht in de prioriteiten van een behandeling. Soms kunnen “quick wins” belangrijk zijn om het vertrouwen te winnen van de patiënt. U leert de verschillende karakteristieken van onbegrepen klachten te onderscheiden. Na deze dag weet u welke tools nodig zijn om uw cliënt echt verder te helpen naar proces van genezing. Deze cursus biedt de handvaten voor de professionele ontwikkeling waar bijna elke therapeut behoefte aan heeft.

Lesmateriaal

De les is praktisch van aard en er wordt gewerkt vanuit de praktijk, niet de theorie. Er zullen dus geen sheets of syllabi worden uitgereikt. Als voorbereiding kunt u cliënten uit de praktijk met onbegrepen klachten op papier zetten en dit meebrengen naar de cursus.

Exclusief

Dit is een exclusieve scholing met een maximaal aantal deelnemers van 13 personen. Hierdoor is er voldoende tijd om uitgebreid casussen te bespreken die in uw dagelijkse praktijk voorkomen.  

Voor wie bedoeld

Deze praktijkdag is bedoeld voor alle reeds werkzame orthomoleculaire therapeuten en natuurgeneeskundigen die een relevante beroepsopleiding hebben afgerond, zoals Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut.

Toegankelijk voor

Vooropleiding

Accreditatie

MBOG, KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST) in aanvraag. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Kosten: 
€ 175.00
  • Exclusief 21% BTW en lesmateriaal
  • € 211,75 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee en een gezond lunchbuffet

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij