Webinar: Metabool syndroom

Een gratis webinar over het metabool syndroom en aanverwante klachten

Het is een van de meest voorkomende welvaartsziekten: het metabool syndroom. Wereldwijd is overgewicht een groeiend probleem door de westerse leefstijl, maar het zijn niet enkel de extra kilo's die voor problemen zorgen. Bij het metabool syndroom draait het naast overgewicht (en dan met name buikvet) namelijk ook om verstoringen van de bloedsuikerspiegel, de bloeddruk en het cholesterol. Onze metabole flexibiliteit kan de negatieve effecten van de westerse leefstijl niet meer handhaven. Er ontstaat vervolgens een probleem in de hele stofwisseling, oftewel het metabole systeem. Om verdergaande gevolgen te voorkomen, moeten we het probleem bij de bron aanpakken. 

In dit gratis webinar vertelt orthomoleculair therapeut Florian Alders onder andere over:

  • de parameters en symptomen waarvan sprake is bij het metabool syndroom;
  • hoe je het metabool syndroom op effectieve en praktische wijze kan tegengaan.

Overzicht van wat er in het webinar aan bod komt

We behandelen de volgende onderwerpen:

  • de pijlers van het metabool syndroom;
  • het ontstaan van insulineresistentie;
  • risico op diabetes type 2;
  • praktische leefstijladviezen.

Voor wie bedoeld

Dit webinar is gericht op personen die graag meer kennis willen over het ontstaan, behandelen en voorkomen van het metabool syndroom. Het is bedoeld voor alle personen die interesse hebben in dit thema en praktisch toepasbare tips willen.

Niveau: beginner/consument (het webinar is niet bedoeld voor professionals)

Doel webinar

Met dit extra ingeplande webinar willen we je meer inzicht geven in wat het metabool syndroom inhoudt, hoe het ontstaat en waar het verder toe kan leiden.

Leer met praktische tips welke nutriënten en leefstijlveranderingen je kan toepassen voor het tegengaan van het metabool syndroom. 

Deelname webinar

De webinars worden live gegeven op ingeplande momenten hieronder. Schikt de geplande editie niet? Dan kan je wachten op een volgende editie. Er worden regelmatig nieuwe data ingepland.

Liever niet wachten op een andere datum? Er zal na afloop een terugkijklink beschikbaar gesteld worden (beperkt beschikbaar) wanneer je je hebt aangemeld. NB: Er is bij de replay geen mogelijkheid tot het stellen van vragen.

  • Meld je hier aan voor de eerstvolgende mogelijkheid van dit live webinar 
Docent(en): 
Kosten: 
€ 0.00

Dit is een gratis webinar!
Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.