Webinar: Spijsvertering

Een goede spijsvertering is van essentieel belang voor een algehele goede gezondheid. Maar de spijsvertering is een complex systeem met nauwe samenwerking van diverse regelsystemen waaronder de maag, lever, alvleesklier, dunne darm en dikke darm. Veel gezondheidsklachten hangen dan ook samen met een onvolledige vertering van voeding. Denk aan brandend maagzuur, obstipatie, slecht verdragen van bepaalde voedingsmiddelen, opgeblazen gevoel, etc. Klachten die zeer vaak voorkomen in de praktijk. Meer inzicht in het spijsverteringsstelsel en de samenhangende problematiek is daarom in de praktijk van de zorgprofessional onmisbaar.

In deze dynamische en praktische online cursus vertelt expert op dit gebied Wouter de Jong, wat je zoal kan doen voor het optimaliseren van de spijsvertering, waaronder:

 • met slimme strategieën “quick wins” het lichaam laten herstellen
 • prioriteiten stellen bij de interventie met voeding en suppletie

Overzicht van wat er in het webinar aan bod komt

We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Het optimaliseren van de spijsvertering
 • De drie belangrijkste functies van de alvleesklier
 • Het belang van een goed functionerende lever
 • Voorbeelden van problemen in de spijsvertering
 • Praktische tips en tricks

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair adviseurs, therapeuten, artsen, diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

Doel webinar

Met dit extra ingeplande webinar willen we je meer inzicht geven in de problemen die door een verstoorde spijsvertering kunnen ontstaan en praktische toepassingen om deze te herstellen.  

Lesmateriaal

Het webinar wordt ondersteund met een digitale slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (VBAG, VVET, NVST) en BATC geaccrediteerd. Na afloop ontvang je een digitaal deelnamebewijs. 

Deelname webinar

De webinars worden live gegeven op ingeplande momenten in de gele balk hieronder. Schikt de geplande editie niet? Dan kan je wachten op een volgende editie. Er worden regelmatig nieuwe data ingepland.

Liever niet wachten op een andere datum? Er zal na afloop 24 uur een terugkijklink beschikbaar gesteld worden. NB: Er is bij de replay geen mogelijkheid tot het stellen van vragen.

 • De werkdag van tevoren ontvang je een mail met registratielink voor het webinar
 • Registreer je vooraf via deze link om het webinar te bekijken én de replay te ontvangen
 • Je ontvangt de mail met de replay na afloop van het webinar
 • Vanaf dan heb je 24 uur de tijd om de replay te bekijken
Docent(en): 
Kosten: 
€ 25.00
 • Exclusief 21% BTW, € 30,25 inclusief BTW

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij