Webinar: Vermoeidheid

Moe, futloos en uitgeput. Termen die menig gezondheidsprofessional regelmatig in de praktijk te horen krijg van zijn cliënten. Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem in de snelle maatschappij waarin wij ons momenteel bevinden. Gevolgen zoals een verminderd concentratievermogen, spierzwakte, overprikkeling of zelfs algehele malaise kunnen zich hierbij voordoen. Een probleem om liefst snel en bij de bron aan te pakken, echter is het vaak onduidelijk waar de vermoeidheid nou precies vandaan komt. Er kunnen namelijk diverse uiteenlopende oorzaken aan ten grondslag liggen. De achterliggende oorzaak, zowel geestelijk als lichamelijk, dient opgespoord te worden voor een efficiënte behandeling. Voor elke oorzaak is er een ander plan van aanpak benodigd, waarbij er nutriënten zijn die geleidelijk of direct resultaat kunnen opleveren ten aanzien van de vermoeidheid.

In dit webinar van een halve dag worden praktische handvatten gegeven in het aanpakken van vermoeidheidsklachten. Orthomoleculair diëtist Lienke van Deuzen richt zich onder andere op:

 • De energieproductie
 • Voeding, suppletie en leefstijladviezen

Overzicht van wat er in het webinar aan bod komt

We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Aerobe en anaerobe verbranding
 • Diverse oorzaken van vermoeidheid 
 • Optimalisatie van de citroenzuurcyclus
 • Welk voedingspatroon en leefstijladvies aan de cliënt kan worden meegegeven
 • Welke voedingssupplementen bij welke oorzaak toe te passen zijn

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair adviseurs, therapeuten, artsen, diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

Doel webinar

Met dit extra ingeplande webinar willen we je meer inzicht geven in verschillende oorzaken van vermoeidheid en het aanpakken hiervan.  

Lesmateriaal

Het webinar wordt ondersteund met een digitale slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig is gewenst

Accreditatie

KTNO (VBAG, VVET, NVST) en BATC in aanvraag. Na afloop ontvang je een digitaal deelnamebewijs. 

Deelname webinar

De webinars worden live gegeven op ingeplande momenten in de gele balk hieronder. Schikt de geplande editie niet? Dan kan je wachten op een volgende editie. Er worden regelmatig nieuwe data ingepland.

Liever niet wachten op een andere datum? Er zal na afloop 24 uur een terugkijklink beschikbaar gesteld worden. NB: Er is bij de replay geen mogelijkheid tot het stellen van vragen. 

 • De werkdag van tevoren ontvang je een mail met registratielink voor het webinar
 • Registreer je vooraf via deze link om het webinar te bekijken én de replay te ontvangen
 • Je ontvangt de mail met de replay na afloop van het webinar
 • Vanaf dan heb je 24 uur de tijd om de replay te bekijken
Docent(en): 
Kosten: 
€ 25.00
 • Exclusief 21% BTW, € 30,25 inclusief BTW

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij