Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Alex Leupen, arts (drs.)

Alex Leupen

Alex Leupen (1959) is homeopatisch arts sinds 1990 en werkzaam bij het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht. Na zijn studie geneeskunde aan de Universiteut van Utrecht (1984-1990) heeft hij de post-academische opleiding Homeopathie voor Artsen in Wageningen (1989-1992) afgerond.

Naast zijn jarenlange ervaring als integraal werkend arts, is hij ook sinds 1994 al werkzaam als docent. Zo is hij momenteel docent en coördinator van de opleiding homeopathie en geeft hij diverse seminars in zowel Nederland als België, Duitsland en Frankrijk. Alex heeft in 2010 de VHAN erepenning uitgereikt gekregen vanwege zijn werkzaamheden voor het homeopathisch onderwijs. Ook is hij columnist van internationale tijdschriften.

Alex heeft zich sinds enkele jaren ook gericht op de orthomoleculaire geneeskunde. In zijn praktijk hanteert hij behandelingen met als basis een integrale benadering, met adviezen op het gebied van homeopatische middelen, suppletie, voeding, beweging en stress. Zijn specialisaties zijn onder andere de ziekte van Lyme, auto-imuunziektes, huidaandoeningen, burn-out en kinderproblematieken.

Sluiten