Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Veelgestelde vragen

Aanmelden

Ik ben professional, maar heb nog geen eigen praktijk, kan ik me toch aanmelden?

Onze opleidingen zijn met name gericht op professionals met een eigen praktijk. Het is echter niet noodzakelijk om reeds over een eigen praktijk te beschikken.

Ik ben nog geen professional, kan ik me toch aanmelden?

Wij richten ons met de scholingen op professionals, de opleidingen zijn hierop afgestemd. Wanneer je nog geen professional in de gezondheidszorg bent, maar dit wel wil worden dan is het mogelijk om ons opleidingstraject te volgen. Lees hier meer over deze opleidingsroute tot Orthomoleculair Therapeut.

Hoe kan ik mij afmelden voor een scholing?

Afmelden voor een cursus of opleiding gaat enkel via het afmeldformulier op de website. Hier zie je meteen hoeveel restitutie je ontvangt. Telefonische afmeldingen worden niet verwerkt. Wil je een cursus verplaatsen? Neem dan contact op via info@sohf.nl.

Zit ik eraan vast als ik een optie neem?

Wanneer je nog niet zeker bent of je wil deelnemen, kan je een vrijblijvende optie nemen. Deze optie is alleen beschikbaar bij voldoende vrije plaatsen. Je plek blijft gereserveerd tot 10 dagen van tevoren of tot er nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Wanneer de editie vol dreigt te lopen, ontvang je bericht met de mogelijkheid de vrijblijvende optie om te zetten in een aanmelding of om je af te melden van de mailing.

Er staat geen (geschikte) editie gepland voor een scholing die ik wil volgen, wat doe ik nu?

Wanneer er geen beschikbare data gepland staan voor een opleiding is, kan je je mailadres achterlaten op de pagina via “informeer mij over nieuwe startdata”. Wanneer er een editie wordt ingepland, ontvang je automatisch bericht met de mogelijkheid om je aan te melden. Dit is uiteraard vrijblijvend. Schikt de editie niet, dan kan je op de lijst blijven staan voor een volgende editie.

De scholing die ik wil is volgeboekt, kan ik alsnog meedoen?

Wanneer een cursus of opleiding vol is, kan je je op de reservelijst plaatsen. Dit is uiteraard vrijblijvend. Wanneer er een plekje vrijkomt en je bent de eerstvolgende op de wachtlijst ontvang je een link om je aan te melden. Afhankelijk van de grootte van de wachtlijst wordt de geldigheid van de aanmeldlink bepaald.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een scholing?

Op de betreffende opleidingspagina vind je na een uitleg over de opleiding de data en locaties van de betreffende opleiding. Hier kan je zien op welke locaties de opleiding staat ingepland met de data en kosten voor die editie. Hier staat ook een indicatie van het beschikbare aantal plaatsen bij de editie.

Toon meer vragen

Betaling

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Tot 30 dagen voor aanvang van de opleiding kan deze kosteloos worden geannuleerd. Inschrijfkosten voor de hoofdopleidingen worden in geen geval gerestitueerd. Meer informatie is te vinden onder Artikel 9 van de Algemene Voorwaarden.

Kan ik de factuur in termijnen betalen?

Het is mogelijk om een factuur in termijnen te voldoen. De betalingstermijnen worden dan verdeeld over de opleidingsperiode. Bij termijnbetaling wordt echter wel 5% extra administratiekosten gerekend.

Wanneer moet ik uiterlijk hebben betaald bij achteraf betalen?

De factuur dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Bij een aanmelding binnen 30 dagen voor aanvang, heb je een betaaltermijn van twee dagen.

Hoe kan ik de betaling voldoen?

Bij de aanmelding heb je de keuze uit enkele betaalmogelijkheden. Je ontvangt op werkdagen binnen 24 uur een factuur voor de aanmelding, met eventuele betaalinstructies indien je hebt gekozen voor achteraf betalen. Hier vind je ook de betalingsgegevens.

Toon meer vragen

Praktisch

Waaruit bestaat de lunch?

Wij serveren een orthomoleculair lunchbuffet met diverse gezonde gerechten. Dit bevat ook lactosevrije en glutenvrije gerechten, maar sporen van gluten kunnen wij hierbij niet uitsluiten. De lunch zit bij elke opleiding inbegrepen.

Ik heb mijn opleiding afgerond, wanneer kan ik mijn diploma verwachten?

Na afronding van een opleiding zonder examen, ontvang je een digitaal deelnamecertificaat. Indien je examen hebt gedaan, ontvang je een diploma en cijferlijst per post. Deze kun je binnen 3 weken na afronding van de opleiding verwachten.

Zit er een examen bij de opleiding die ik wil volgen?

Er wordt een examen afgenomen bij de opleidingen Orthomoleculair Adviseur Basis, Orthomoleculair Adviseur Gevorderd, Orthomoleculair Therapeut (versneld) en Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. Daarnaast worden er bij enkele scholingen opdrachten gegeven voor het behalen van het diploma. Je ontvangt altijd een deelnamecertificaat bij 100% aanwezigheid.

Ik kan 1 van de lesdagen niet, wat nu?

Wanneer je een lesdag van een meerdaagse opleiding mist, bieden wij de mogelijkheid om deze in te halen. Neem contact op via info@sohf.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe log ik in bij een digitale les?

Een werkdag voordat de les begint, ontvang je van ons een mail met de link naar de digitale omgeving. Controleer ook je spambox en neem contact met ons op indien je binnen 18 uur voor aanvang van de les nog geen mail hebt ontvangen.

Wanneer ontvang ik het lesmateriaal?

Het lesmateriaal van een fysieke scholing wordt niet van tevoren uitgereikt, maar ontvang je bij de eerste lesdag. Het lesmateriaal van de langere opleidingen wordt in delen uitgereikt. Het lesmateriaal van een digitale scholing wordt enkele dagen vooraf thuisgestuurd via PostNL. De kosten van het lesmateriaal zitten bij de prijs inbegrepen.

Toon meer vragen

Accreditatie en beroepsverenigingen

Bij welke beroepsvereniging moet ik mij aansluiten als ik orthomoleculair therapeut wil worden?

Dat hangt helemaal van je wensen af. Een goede beslissing hangt af van rationele factoren afgestemd op uw individuele situatie. Wij geven op deze pagina inzicht in relevante factoren.

Hoe kan ik mij aansluiten bij een beroepsvereniging?

Het aansluiten bij een beroepsvereniging hangt af van diens eisen. Met onze opleidingen kunnen ECTS (studiepunten) worden behaald. Met een X aantal studiepunten kan een lidmaatschap bij een vereniging worden verkregen.

Indien er ook een Medische Basiskennis diploma is, kom je vaak in aanmerking voor vergoedingen van de zorgverzekeraar. Dit is geen verplichting en ook zonder vergoeding kan praktijk worden gevoerd. Lees hier meer over accreditatie en beroepsverenigingen.

Voor welke beroepsvereniging is de opleiding geaccrediteerd?

Dit staat per opleiding aangegeven op de website onder kopje accreditatie. Als de beroepsvereniging er niet bij staat, is er geen accreditatie verleend of aangevraagd. Zelf een individuele aanvraag indienen bij je beroepsvereniging is dan vaak nog een optie.

Toon meer vragen

Opleidingskeuze

Bieden jullie ook thuisstudies aan?

Momenteel ontwikkelen wij een e-learning traject. We hopen dit in de loop van 2021 te kunnen realiseren. Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor alle ontwikkelingen!

De opleidingen zijn op HBO niveau, moet ik dan een HBO diploma hebben?

Het is ook niet noodzakelijk om een HBO opleiding te hebben gedaan, wij vragen dan wel een HBO denkniveau. Hou er rekening mee dat voor het totaaldiploma Orthomoleculair Therapeut conform de opleidingsroute, vanuit de beroepsvereniging wel een HBO diploma wordt gevraagd.

Is de opleiding Medische Basiskennis verplicht?

Wij raden voor al onze scholingen de medische basiskennis (MBK) aan, maar het is niet altijd verplicht. Afhankelijk van verdere voorkennis is het eventueel mogelijk om zonder MBK ook deel te nemen. Indien de MBK verplicht is, wordt dit op de opleidingspagina vermeld.

Kan ik na jullie opleidingen direct als zelfstandig professional aan de slag?

Het is mogelijk om een eigen praktijk op te zetten na het volgen van onze opleidingen. Na de 8-daagse Orthomoleculair Adviseur Gevorderd kan je al als professioneel orthomoleculair adviseur starten. Je bent dan nog geen orthomoleculair therapeut, maar weet waar je grenzen liggen wie je wel en niet kunt behandelen.

Hoe weet ik of een scholing voor mij geschikt is om te volgen?

Onze opleidingen zijn verdeeld over 3 orthomoleculaire kennisniveaus. Op de opleidingspagina’s vind je terug welk kennisniveau de scholing betreft en kan je je keuze maken. Neem bij twijfel contact op via info@sohf.nl of 0252 517643.

De niveaus zijn slechts een indicatie. Het komt nog geregeld voor dat een bijscholing op niveua 1, interessant is om te volgen voor een orthomoleculair arts. Puur omdat het een verdieping of een invalshoek kan betreffen die niet is voorgekomen in een orthomoleculaire beroepsopleiding.

Ik wil graag orthomoleculair therapeut worden, welke stappen moet ik volgen?

Wanneer je nog geen kennis van de (orthomoleculaire) voedingsleer hebt, dan raden wij aan om te starten met de 4-daagse Orthomoleculair Adviseur Basis. De volgende stap is dan de 8-daagse Orthomoleculair Adviseur Gevorderd.

Na de 8-daagse beschik je over de juiste voorkennis om de 18-daagse opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut te volgen. Deze opleiding wordt gegeven over een periode van ongeveer 9 maanden waarin je wordt klaargestoomd om als orthomoleculair therapeut te gaan werken.

Moet ik een 4-jarige opleiding hebben gevolgd voordat ik als therapeut ga werken?

Dat hoeft niet. Je kan een opleiding van een jaar volgen, waarna je bevoegd bent om zelfstandig therapeut te worden. Indien je bij een beroepsvereniging wilt aansluiten, verschilt het per vereniging hoeveel studie daarvoor nodig is. Weet je al van welke beroepsvereniging je lid wil worden? Wij geven hier advies hoe je dit rationeel kunt beslissen.

Toon meer vragen
Sluiten