Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Opleidingsroute: Orthomoleculair Therapeut

Ambieer jij een eigen praktijk in de orthomoleculaire therapie, gebaseerd op een volwaardige opleiding? En wil je je hierbij aansluiten bij een beroepsvereniging met mogelijkheid tot vergoeding door de zorgverzekeraars? Dit is mogelijk via onze vernieuwde opleidingsroute!

Wij bieden een ruim aanbod scholingen in de orthomoleculaire geneeskunde. Bestaande uit bij- en nascholing voor de bestaande zorgprofessional, maar ook opleidingen voor degenen met de ambitie om zelfstandig orthomoleculair therapeut te worden. Naar aanleiding van contact met diverse beroepsverenigingen en organisaties, hebben wij nu ons aanbod verder uitgebreid en verduidelijkt. Hiermee brengen we jou een stapje dichterbij jouw droom!

Quote

Opleidingen

Als toonaangevend kennisinstituut willen we bijdragen aan een bredere holistische visie in de geneeskunde. Daarvoor delen wij recente wetenschappelijke kennis van het vak met (beginnend) professionals in de gezondheidszorg. Wij  verzorgen hiervoor scholingen die aansluiten bij het beroep Orthomoleculair Therapeut. Het diploma beslaat 148 ECTS en is opgebouwd uit meerdere modules, waarbij er ruimte is om te kiezen wat er past bij jouw voorkeuren in de praktijk.

De volgende opleidingen zijn onderdeel van deze opleidingsroute:

Kennisniveaus
De opleidingen zijn ingeschaald in 3 kennisniveaus. Deze zijn als volgt:

Lees meer over de kennisniveaus

Je begint voor dit diploma bij kennisniveau 1 met Orthomoleculair Adviseur Basis en groeit uiteindelijk door tot kennisniveau 3 met de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut.

Studiepunten en beroepsverenigingen

Om je te kunnen aansluiten bij een beroepsvereniging (CAT) is er een bepaald aantal studiepunten, ofwel ECTS nodig. Hierbij staat 1 ECTS voor 28 studie-uren, zowel klassikaal als zelfstudie. De opleiding tot volwaardig Orthomoleculair Therapeut bestaat uit 148 ECTS (exclusief Medische Basiskennis). In onderstaand overzicht is te zien hoe dit aantal ECTS is opgebouwd.

Module Studiepunten
Orthomoleculair Adviseur 2 modules met een totaal van 40 ECTS
Orthomoleculair Specialist 8 ECTS per module
5 keuzemodules met een totaal van 40 ECTS
Praktijkvoering 4 ECTS per module
2 modules met een totaal van 8 ECTS
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut 1 module met een totaal van 60 ECTS

Studiepunten per module

Daarnaast dient het diploma Medische Basiskennis (CPION geaccrediteerd) behaald te worden voor een volledig lidmaatschap bij een beroepsvereniging. Dit is namelijk een standaard vereiste vanuit de zorgverzekeraars. Verder handhaaft iedere beroepsvereniging eigen ingangseisen. Deze vereisten en de voordelen per beroepsvereniging kan je terugvinden op de website van de betreffende vereniging. Ben je benieuwd door welke relevante organisaties er zoal zijn? Neem dan een kijkje op deze pagina: Accreditatie & beroepsverenigingen

Voordelen diploma Orthomoleculair Therapeut
Met het diploma Orthomoleculair Therapeut à 148 ECTS heb je een compleet pakket aan orthomoleculaire kennis. Hiermee kan je een gedegen praktijk voeren en is aansluiting als (aspirant) lid bij diverse beroepsverenigingen mogelijk. Zo kan je je met dit diploma aansluiten voor een volwaardig lidmaatschap bij de beroepsvereniging CAT*. Deze organisatie waarborgt de kwaliteit van de complementaire geneeswijzen in Nederland. Meer informatie over de voordelen en voorwaarden van deze vereniging is hier te vinden.

Aan de slag

Kan jij na het lezen van deze pagina ook niet langer wachten en zie je jezelf al zitten met jouw cliënten in je eigen praktijk? Geef je dan nu op voor de verschillende modules van Orthomoleculair Therapeut!

Lees meer over de kennisniveaus

Alles afgerond?

Stuur dan een mail naar info@sohf.nl voor het opvragen van je diploma!**

Health list

* Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend, de vereniging heeft te allen tijde het uiteindelijke oordeel.
** De modules dienen te worden voltooid binnen een tijdsbestek van 4 jaar. Daarnaast dient er een reguliere HBO vooropleiding te zijn afgerond om het HBO niveau te kunnen aantonen.

Sluiten