Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Zoute brûlée met groene asperges en rozenpeper

20 juni 2018
2 minuten leestijd
Zoute brûlée met groene asperges & rozenpeper
In het kort
  • Zoute brûlee met groene asperges & rozenpeper (4 personen)
  • Benodigheden

Lekker & gezond eten ziet men vaak als twee verschillende werelden. Maar dat hoeft niet! Onze chefkok Mario doet elke dag weer ontzettend zijn best om de meest verrukkelijke EN gezonde gerechten te bereiden. Zo heeft hij deze week weer een bijzonder gerecht bereidt. Een zoute brûlee met groene asperges met wat rozenpeper. Dien het op in mooie schaaltjes, leg er een paar groene asperges naast en u heeft een waar kunstwerk op uw bord!

Is gezondheid ook jouw passie en wil je meer leren over voeding en suppletie? Bekijk dan eens onze e-learning Orthomoleculair Adviseur Basis.

Gratis advies op maat

Wij bieden gratis advies op maat aan door onze orthomoleculair specialisten!

Advies op maat

Zoute brûlee met groene asperges & rozenpeper (4 personen):  
Benodigheden: 

  • 4 ovenbakjes
  • 4 maiskolven
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 bleekselderij
  • 1 sjalotje
  • 1 bleekselderij
  • 12 groene asperges
  • Takje bieslook
  • 3 laurier blaadjes
  • Klein handje rozenpeper
  • 100 gram geroosterde amandelen
  • 7 eieren
  • 500 ml amandelmelk

Mais crème:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de mais crème heb je nodig: 4 maiskolven, 1 wortel, 1 ui, 1 stronk bleekselderij, 3 blaadjes laurier, 500 ml amandelmelk, 7 eieren, en 100 gram geroosterde en gemaalde amandelen.
Snijdt de mais in stukken. De andere groenten kun je heel laten. Kook alle groenten tezamen in een pan met water (de mais moet onder water staan) voor ongeveer 30 minuten op laag vuur.
Haal alle groenten eruit, behalve de maïs. Groenten kun je eventueel opsnijden en gebruiken voor een ander gerecht, maar is niet meer nodig voor dit recept.
Blend de maïs samen met de bouillon goed. Vervolgens zeef je het mengsel en vang je het op in een schone kom.
Rooster de amandelen en blend ze daarna heel fijn (tot poeder).
Voeg nu met een garde de 7 eieren, de geroosterde amandelen en de amandelmelk toe. Eventueel wat zout en bieslook naar smaak toevoegen. Goed mengen tot een mooi glad mengsel.
Schep de maïs crème in 4 bakjes. Pak vervolgens een diepe ovenschaal en giet daar en beetje water op. Zet daarop de 4 bakjes maïs crème en zet voor 30 minuten in de oven.
Blencheer in de tussentijd de 12 groene asperges in een pan. Haal ze eruit en bak ze in een pan met een flinke scheut olijfolie, 1 fijn gesneden sjalotje en wat rozenpeper.
Wanneer de maïs crème klaar is, eruit halen en serveren met de asperges.

Eet smakelijk!

Volg deze opleiding als E-learning
Start nu met e-learning en ontvang tot wel 27.5% korting! E-learning
Bekijk de E-learning
Zoute brûlée met groene asperges & rozenpeper
Zoute brûlée met groene asperges & rozenpeper
Sluiten