Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Lactase

Wat is lactase?

Lactase (EC 3.2.1.108, is het enzym dat betrokken is bij de hydrolyse van lactose tot galactose en glucose. Lactase behoort tot een subklasse van de β-galactosidase familie van enzymes,

Schematische afbeelding van Lactase
Commercieel geproduceerde lactase kan gewonnen worden uit gistschimmels, zoals de Kluyveromyces fragilis. Lactase werkt optimaal bij een temperatuur van ongeveer 48 °C en pH van 6.5.

De mens heeft lactase bij de geboorte beschikbaar, maar bij sommige mensen (veel Aziaten) verdwijnt het helemaal tijdens het opgroeien. Dit levert voor de volwassene de zogenaamde lactose-intolerantie op.

Wat is lactase?

Dosering

Aandoening Dagdosering
Lactose-intolerantie 350 mg per dag direct innemen voor het gebruik van een product met lactose
Dosering
Vademecum bestellen
Vademecum
Vademecum bestellen
3-secties
  • Aandoeningen
  • Monografie
  • Oplossingen

Prijs
€ 29,90 (exclusief BTW)

Bestel vademecum
Bestel vademecum
Sluiten