Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Eerste Orthomoleculaire cursus die geaccrediteerd wordt door Nederlandse Vereniging voor Diëtisten

11 maart 2014
2 minuten leestijd
Logo Nederlandse vereniging van diëtisten

DOORBRAAK – De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft de cursus Orthomoleculair Gewichtsmanagement van de Ortho Health Foundation met 20 punten geaccrediteerd. Dit is de eerste keer dat een orthomoleculaire opleiding wordt geaccrediteerd door de NVD, wat als een doorbraak kan worden gezien. Vaak worden orthomoleculair therapeuten of diëtisten als “alternatief” bestempeld, waar diëtisten als “regulier” worden bestempeld. De accreditatie van de NVD kan als eerste stap gezien worden naar een complementaire visie, waarin uitsluiten wordt vermeden.

Is gezondheid ook jouw passie en wil je meer leren over voeding en suppletie? Bekijk dan eens onze e-learning Orthomoleculair Adviseur Basis.

[advice]

Tot nu toe zijn er in het gezondheidslandschap van Nederland twee kampen: regulier en alternatief. Beide kampen zijn niet al te enthousiast over elkaar en verdedigen vooral hun eigen methodiek. Een complementaire visie, waarin wordt gekeken naar hoe de twee kampen elkaar aanvullen, ontbreekt dan ook. Tijd voor verandering, en snel, want mensen met aandoeningen als diabetes type II, osteoporose en obesitas nemen sterk toe.

Een belangrijk speerpunt van het beleidsplan 2012-2015 van de NVD is ‘Ontwikkeling van het vakgebied’, waarin zowel verbreding (nieuwe werkvelden) als verdieping (differentiatie, specialisatie en academisering) een plaats hebben. Het opleidingsprofiel van Voeding&Diëtiek vormt uiteraard de basis van het beroepsprofiel voor de diëtisten en wellicht komt in de toekomst bij Voeding&Diëtiek ook in orthomoleculaire module. Met de accreditatie van de cursus Orthomoleculair Gewichtsmanagement is in ieder geval een mooie weg ingeslagen.

Volg deze opleiding als E-learning
Start nu met e-learning en ontvang tot wel 27.5% korting! E-learning
Bekijk e-learning

Lange tijd werd er gedacht dat er voor Kennis een absolute plaats was in tijd en ruimte, maar objectieve kennis en absolute waarheden bestaan niet in wetenschap en dit idee is na de Middeleeuwen gelukkig verlaten. Innovatie bestaat wel, en door elkaars visies serieus te nemen en te bestuderen, stimuleert men innovatie. Een diëtist met een mooie basisopleiding, die de orthomoleculaire visie aan de rugzak toevoegt, loopt wat ons betreft voorop op weg naar verandering.

“If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got”
Albert Einstein

Link naar de vervangende cursus van waar het allemaal om draait: Orthomoleculair Gewichtsconsulent Oerslank

[advice]

Sluiten