Erik Schut

Orthomoleculair kPNI therapeut Erik Schut heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Hij is begonnen als fysiotherapeut, heeft acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde gestudeerd, gevolgd door de opleiding tot klinische Psycho-Neuro-Immunologie en orthomoleculair therapeut. Na de afronding van de master kPNI in Gerona (Spanje) is Erik gaan werken als klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog. Hierbij maakt hij gebruik van de opgedane kennis en inzichten vanuit al zijn diverse opleidingen en ervaringen.

In de praktijk behandelt en begeleidt hij vooral mensen met chronische en vaak onbegrepen klachten. Met zijn aanpak maakt hij het mogelijk de oorzaken van deze problematiek in kaart te brengen en samen met de patiënt te zoeken naar oplossingen. De orthomoleculaire therapie is hier een belangrijk onderdeel van. Zijn specialisaties zijn het imuunsysteem, pijn, het endocriene systeem, het bewegingsapparaat en de samenhang van verschillende lichamelijke processen in kaart brengen. 

Opleidingen door deze docent

Iedereen heeft wel eens te maken met een ontregeling van de hormonen. Denk aan vrouwen met premenstruele klachten, agressie door een testosteronoverschot, onrust door stresshormonen, of pijnklachten door groeihormonen. Zo zijn er nog talloze andere hormonen die een rol spelen binnen ons lichaam. Maar wat zijn hormonen nu precies, wat doen ze en vooral: hoe zorgen we ervoor dat onze hormonen hun...