Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Evert Berkelaar

Evert Berkelaar

Evert Berkelaar was reeds werkzaam als orthomoleculair voedingsdeskundige en personal trainer toen hij begon aan zijn masterstudie op de universiteit van Gerona, Spanje. Daarbij kreeg hij les van o.a. de grondlegger van het Paleodieet Loren Cordain. Sindsdien begeleid hij zijn cliënten ook hierin in zijn praktijk.

In 2008 begon dat met de eerste Nederlandstalige Paleo-website www.hetpaleodieet.nl, die in 2010 is overgegaan in de huidige website www.hetpaleoprincipe.nl. In 2012 is hij samen met zijn broer Erik (fysio- en manueeltherapeut) in een nieuw bedrijfspand getrokken, wat naast ruime behandel- en spreekkamers ook over een sportstudio beschikt. Hier begeleidt hij mensen bij de overstap naar Paleo en behandelt hun specifieke problemen. Daarnaast geeft hij personal trainingen. Zijn motto: “Door de juiste voeding te eten en op de juiste manier leren bewegen, komen je doelen binnen handbereik.” Evert van Berkelaar is in Gerona afgestudeerd voor zijn Master met een onderzoek over de effecten van het paleodieet als behandeling van het Metabool Syndroom.

Evert geeft diverse lezingen en cursussen aan professionals, waaronder Orthomoleculair Sportconsulent aan de Ortho Health Foundation.

Sluiten