Orthomoleculair Specialist: Sport

3-daagse cursus voedings- en suppletieadvies voor de sportprofessional
Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Over de cursus

Voorheen heette deze opleiding "Orthomoleculair Sportconsulent". Personal trainers, fitness instructeurs en sportschooleigenaren worden stuk voor stuk afgerekend op de resultaten die de klanten behalen. Naast de juiste training wordt het resultaat echter voor een heel groot deel bepaald door wat uw klant eet, drinkt en gebruikt aan supplementen.

In deze driedaagse cursus leert u hoe u klanten kunt begeleiden met een orthomoleculair voedingsplan bij ongemakken zoals overgewicht, blessures, hormonale disbalansen, gewrichtsslijtage, stress, spijsvertering, energiehuishouding en meer. De inzichten over de lichamelijke oorzaken van overgewicht stellen hogere eisen aan sport- en bewegingsleiders en personal coaches. Een deskundig op maat gemaakt voedings- en suppletieadvies en goede begeleiding is wat er gevraagd wordt van de professionals.

Orthomoleculair Sportconsulent is een driedaagse cursus voor de professionals in de sportwereld die hun klanten ook willen kunnen bedienen van een goed voedingsadvies. U leert een voedingsplan samen te stellen en op veilige wijze supplementen in te zetten, die zinvol zijn voor de sporter. Denk aan spiergroei, spierherstel, blessures en de algehele conditie. Daarnaast leert u een interventie te maken voor veel voorkomende gezondheidsproblemen. Ook leert u begrijpen waarom mensen ondanks gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging toch niet kunnen afvallen en welke lichamelijke oorzaken verantwoordelijk zijn van de toename van het gewicht.

Wat er in de cursus aan bod komt

Het programma is als volgt:

Dag 1
Op deze dag wordt besproken wat orthomoleculaire therapie is en wat de gevolgen zijn van het gebruiken van verkeerde voeding. Vervolgens wordt er een gezond voedingspatroon besproken dat gebaseerd is op het paleodieet.

Dag 2
Deze dag gaan we dieper in op voedingsstoffen. De vitamines, mineralen, aminozuren, vetten en koolhydraten komen aan bod, waarbij er duidelijk wordt welke rol deze voedingsstoffen precies spelen voor de sportende mens.

Dag 3
Op deze dag wordt de opgedane kennis toegespitst op de praktijk. De behandelingsprincipes en mogelijkheden tot suppletie bij deze problemen worden hierbij besproken.

Wat kunt u verwachten?

Deelnemers van deze cursus maken kennis met de orthomoleculaire therapie en leren praktische oplossingen voor vraagstukken en problemen waar ze tegen aan kunnen lopen bij hun werk bij het begeleiden van sporters. Na deze cursus bent u in staat een voeding- en suppletieplan te maken voor uw klanten en deze te begeleiden.

Voor wie bedoeld

Deze cursus is in de eerste plaats bedoeld voor personal trainers, fitnessinstructeurs, sportmasseurs en sportschooleigenaren, maar ook alle therapeuten die kennis willen maken met het Paleo voedingspatroon.

Toegankelijk voor

Vooropleiding

Een diploma personal trainer en/of fitnessinstructeur is gewenst. De cursus is op HBO niveau.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit een reader en een slidesyllabus.

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, NVST, VBAG, VIV, VVET) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Docent(en): 
Kosten: 
€ 375.00
  • Exclusief 21% BTW, € 453,75‬ inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, lesmateriaal en een gezond lunchbuffet

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij