Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
Data & locaties
  • Tot 30 dagen voor startdatum gratis annuleren
  • Meld nu aan, betaal later
In het kort
Orthomoleculair Specialist: Sport

3-daagse cursus voedings- en suppletieadvies voor de sportprofessional.

Algemeen

Voorheen heette deze opleiding “Orthomoleculair Sportconsulent”. Personal trainers, fitness instructeurs en sportschooleigenaren worden stuk voor stuk afgerekend op de resultaten die de klanten behalen. Naast de juiste training wordt het resultaat echter voor een heel groot deel bepaald door wat uw klant eet, drinkt en gebruikt aan supplementen.

In deze driedaagse cursus leert u hoe u klanten kunt begeleiden met een orthomoleculair voedingsplan bij ongemakken zoals overgewicht, blessures, hormonale disbalansen, gewrichtsslijtage, stress, spijsvertering, energiehuishouding en meer. De inzichten over de lichamelijke oorzaken van overgewicht stellen hogere eisen aan sport- en bewegingsleiders en personal coaches. Een deskundig op maat gemaakt voedings- en suppletieadvies en goede begeleiding is wat er gevraagd wordt van de professionals.

Orthomoleculair Sportconsulent is een driedaagse cursus voor de professionals in de sportwereld die hun klanten ook willen kunnen bedienen van een goed voedingsadvies. U leert een voedingsplan samen te stellen en op veilige wijze supplementen in te zetten, die zinvol zijn voor de sporter. Denk aan spiergroei, spierherstel, blessures en de algehele conditie. Daarnaast leert u een interventie te maken voor veel voorkomende gezondheidsproblemen. Ook leert u begrijpen waarom mensen ondanks gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging toch niet kunnen afvallen en welke lichamelijke oorzaken verantwoordelijk zijn van de toename van het gewicht.

Wat kunt u verwachten?

Deelnemers van deze cursus maken kennis met de orthomoleculaire therapie en leren praktische oplossingen voor vraagstukken en problemen waar ze tegen aan kunnen lopen bij hun werk bij het begeleiden van sporters. Na deze cursus bent u in staat een voeding- en suppletieplan te maken voor uw klanten en deze te begeleiden.

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, NVST, VBAG, VIV, VVET) geaccrediteerd.
Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Toon meer

Algemeen

Programma

Het programma is als volgt:

Dag 1

Op deze dag wordt besproken wat orthomoleculaire therapie is en wat de gevolgen zijn van het gebruiken van verkeerde voeding. Vervolgens wordt er een gezond voedingspatroon besproken dat gebaseerd is op het paleodieet.

Dag 2

Deze dag gaan we dieper in op voedingsstoffen. De vitamines, mineralen, aminozuren, vetten en koolhydraten komen aan bod, waarbij er duidelijk wordt welke rol deze voedingsstoffen precies spelen voor de sportende mens.

Dag 3

Op deze dag wordt de opgedane kennis toegespitst op de praktijk. De behandelingsprincipes en mogelijkheden tot suppletie bij deze problemen worden hierbij besproken.

Het lesmateriaal bestaat uit een reader en een slidesyllabus.

Programma

Kennisniveau & toelating

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

Een diploma personal trainer en/of fitnessinstructeur is gewenst. De cursus is op HBO niveau.

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten onbekend

Docenten

Investering

Klassikaal
Trainingskosten € 375,00
BTW (21%) € 78,75
Totaal (inclusief BTW) € 453,75

Webinar
Trainingskosten € 345,00
BTW (21%) € 72,45
Totaal (inclusief BTW) € 417,45

Betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Wanneer je je een maand of korter voor aanvang van de opleiding aanmeldt, dan is de betalingstermijn twee dagen. Betalen in termijnen is mogelijk. Bij termijnbetaling worden echter wel 3% extra administratiekosten gerekend.

Kosten klassikaal: € 375.00

  • Exclusief 21% BTW, € 453,75‬ inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, lesmateriaal en een gezond lunchbuffet
Investering
Sluiten