Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
In het kort
Behandelprotocollen: Hormonen en vrouwenklachten

Praktische toepassingen voor o.a. PMS, PCOS, menopauze, migraine.

Deze opleiding is te volgen als:

Klassikaal Live webinar

Algemeen

Hormonale disbalans komt tegenwoordig veel voor in de praktijk, met allerlei bijbehorende klachten. Hormonen zijn stoffen die signalen sturen tussen de cellen in het lichaam waarmee vanalles wordt geregeld, van de bloeddruk tot hoe goed iemand ’s nachts kan slapen. Ze zijn betrokken bij uiteenlopende processen als groei, celreparatie, eetlust, stofwisseling, vruchtbaarheid, voortplanting en bij de regulering van pijn. Soms wordt de balans van hormonen echter verstoord. Erfelijke factoren, epigenetica, voeding, leefstijl, specifieke voedingssuppletie en fytotherapie spelen een belangrijke rol in het behalen van resultaat bij hormonale klachten.

Hormonale onevenwichtigheden kunnen optreden bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden, maar we zien dit het vaakst bij volwassenen boven middelbare leeftijd. Zo zijn er natuurlijk voorkomende veranderingen in de chemie van het lichaam als mensen ouder worden, denk bijvoorbeeld aan de menopauze. Deze kunnen de hormoonafgifte van onze klieren beïnvloeden waardoor ze de balans verstoren. Tijdens de menstruele cyclus en de overgang kunnen zich klachten voordoen die uiteraard vrouw gerelateerd zijn, maar ook andere ziektebeelden of klachten kunnen vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen.

Op deze dag zullen behandelprotocollen bij hormonale disbalansen worden uitgelegd en hoe deze te behandelen zijn. Daarbij wordt ingegaan op het werken van het hormonale systeem en hun onderlinge samenhang. De vrouwelijke cyclus wordt uitgediept en er wordt duidelijk welke hormonen hierbij zijn betrokken en hoe deze te beïnvloeden zijn. Tijdens deze dag zullen ook veel vrouwenklachten waaronder PMS, PCOS, menopauze, blaasontsteking, osteoporose en oestrogeendominantie de revue passeren. Er worden behandelprotocollen uitgelegd welke makkelijk toepasbaar zijn in de praktijk.

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om kennis te krijgen over hormonen en het ontstaan van de disbalans van hormonen. Aan de hand van behandelprotocollen wordt de vaardigheid geleerd om veel voorkomende vrouwenklachten te behandelen volgens een praktisch stappenplan.

Competenties

De therapeut heeft aan het einde van de cursus meer inzicht over de disbalansen die ontstaan tussen hormonen. Hierna ben je in staat om zelfstandig effectieve protocollen toe te passen ten aanzien van het behandelen van vrouwenklachten.

Accreditatie

  • KTNO: VBAG, NVST, VIV (K8804)
  • BATC, CAT en NWP
  • Aantal ECTS: 1

Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Toon meer

Algemeen

Programma

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Programma

Kennisniveau & toelating

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig.

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten

Investering

Live webinar
Trainingskosten € 105,00
BTW (21%) € 22,05
Totaal (inclusief BTW) € 127,05

Klassikaal
Trainingskosten € 115,00
BTW (21%) € 24,15
Totaal (inclusief BTW) € 139,15

Meld nu aan, betaal later. Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren. De factuur hoeft u pas 30 dagen na aanmelding te hebben voldaan. Valt de aanmelding binnen 30 dagen voor aanvang van de opleiding, dan verandert dat naar 14 dagen. Een aanmelding binnen 14 dagen voor aanvang heeft een betalingstermijn van 2 dagen. Betalen in termijnen is ook mogelijk. Bij termijnbetaling wordt 5% administratiekosten gerekend. * M.u.v. de e-learning. De e-learning dient direct betaald te worden.

Kosten klassikaal: € 115,00

  • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
  • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet
  • Inclusief koffie, thee en water
  • Exclusief 21% BTW, € 139,15 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten webinar: €105,00

  • Digitale les via live webinar
  • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
  • Exclusief 21% BTW, € 127,05 inclusief BTW
Investering
Sluiten