Bijscholing: Intermittent fasting

Periodiek vasten als onderdeel van een gezonde leefstijl
Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Bijscholing: Intermittent fasting

Vasten, ontgiftingskuren en detoxprogramma's - tegenwoordig zien we deze thema’s steeds vaker voorbij komen. Het lichaam beschikt van nature over een ontgiftend vermogen, echter worden we met onze huidige leefstijl steeds meer blootgesteld aan toxische stoffen en andere vormen van belasting. Ook het consumeren van voeding heeft op diverse manieren invloed op ons lichaam. Waar vroeger voeding vaak schaars was, is het in de Westerse wereld vrijwel continu beschikbaar. We zijn steeds meer en vaker gaan eten, wat het mechanisme vaak niet ten goede komt.

Daarom is het geen overbodige luxe om het lichaam af en toe in zijn ontgiftende functie te ondersteunen, waarbij vasten een belangrijke rol kan spelen. Intermittent fasting is een relatief nieuw fenomeen wat letterlijk "vasten met tussenpozen" betekent. Binnen intermittent fasting zijn er verschillende manieren om het vasten toe te passen. Het aantal eetmomenten wordt beperkt, waarbij het lichaam beter de kans krijgt om te herstellen. Dit kan niet alleen voor gewichtsverlies zorgen, maar ook voor allerlei gezondheidsklachten een positieve uitkomst bieden. Denk aan darmproblemen en zelfs auto-immuunaandoeningen. Het is daarom een steeds meer toegepaste aanvullende methode bij het herstel van ziekten en voor het creëren van een gezondere leefstijl.

Over de bijscholing

Deze cursus geeft meer inzicht in en begrip over het inzetten van vasten in een gezond voedingspatroon. Je leert hoe je de behandeling van je cliënten kunt ondersteunen met deze methode van vasten om betere therapeutische effecten te behalen.

Lesinhoud

In deze cursus zullen de volgende thema's aan de orde komen:

 • Introductie vasten: vasten bekeken vanuit een evolutionair perspectief

 • Ketose: gevolg van het vasten

 • Autofagie: gevolg van het vasten

 • Diverse vormen van vasten en behaalde resultaten op basis van wetenschappelijke studies 

 • Intermittent fasting: alle ins- en outs over deze vorm van vasten

 • Voordelen en valkuilen

 • Praktisch: wanneer en hoe pas je een bepaalde methode toe?

Lesmateriaal

De cursus wordt ondersteund met een slide syllabus.

Wat kunt u verwachten?

Deelnemers van deze cursus hebben na het bijwonen ervan kennis over diverse manieren van vasten, gebaseerd op wetenschappelijke studies. U leert een succesvol intermittent fasting programma aan uw cliënten te adviseren ter ondersteuning van de behandeling.

Voor wie bedoeld 

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die in de gezondheidszorg werken en die een duidelijke affiniteit hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan orthomoleculair werkende adviseurs, therapeuten, (huis)artsen, natuurartsen, natuurgeneeskundigen, (natuur)diëtisten, voedingskundigen, homeopaten, osteopaten, verpleegkundigen, acupuncturisten, TCM therapeuten, mesologen, fysiotherapeuten, etc.

Toegankelijk voor

Accreditatie

KTNO (BATC, VBAG, CAT, VVET) en NVST geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Docent(en): 
Kosten: 
€ 135.00
 • Inclusief lesmateriaal en certificaat
 • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet 
 • Inclusief koffie, thee en water
 • Exclusief 21% BTW, € 163.35 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten: €125.00

 • Digitale les via live webinar
 • Inclusief lesmateriaal (wordt vooraf thuisgestuurd) en certificaat
 • Exclusief 21% BTW, € 151.25 inclusief BTW

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij