Behandelprotocollen: Insulineresistentie omkeerbaar

Effectief behandelplan bij insulineresistentie
Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Behandelprotocollen: Insulineresistentie omkeerbaar

Door het huidige voedingspatroon van veel mensen kan men ongevoelig worden voor het hormoon insuline, met als gevolg een versneld verouderingsproces en overgewicht. Overgewicht dat moeilijk te keren lijkt en een verouderingsproces dat gepaard gaat met symptomen zoals vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, gedragsveranderingen, gewrichtsklachten, aderverkalking, oedeemvorming, frequent plassen, menstruatie- en overgangsklachten, PCOS (polycysteus syndroom in de eierstokken), hoge bloeddruk, spierklachten en oogklachten. Bij toenemende insulineresistentie ontstaat er uiteindelijk metabool syndroom en/of diabetes type 2. Een ander gevolg is de opslag van vet en dus het dikker worden. Een goede gevoeligheid voor insuline is dan ook een voorwaarde voor een gezond en fit lichaam. Op deze inspirerende dag wordt door Wouter de Jong, specialist op dit gebied, haarfijn uitgelegd waar u insulineresistentie aan kunt herkennen en vooral ook wat u kunt doen om het tij te keren.

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

Deze opleiding behandelt de oorzaken, epigenetica en het koolhydraatmetabolisme. Er wordt uitleg gegeven over waarom de gevolgen zoals inflammatie, laaggradige ontstekingen, leverdysfunctie, metabool syndroom kunnen leiden tot veel verschillende soorten klachten. Op deze dag leert u een behandelprotocol toe te passen met betrekking tot herstel van de pancreas, optimale voeding en leefstijl, orthomoleculaire suppletie en behandelinterventie in verschillende fases.

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, orthomoleculair diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe insulineresistentie omkeerbaar gemaakt kan worden. In een stappenplan wordt u geleerd hoe u bij uw cliënt insulineresistentie kunt constateren en behandelen.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van het behandelen van insulineresistentie. 

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een uitgebreide slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, NVST, VVET, VIV) en NWP geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar: www.sohf.nl/accreditatie

Docent(en): 
Kosten: 
€ 75.00
  • Inclusief lesmateriaal en certificaat
  • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet 
  • Inclusief koffie, thee en water
  • Exclusief 21% BTW, € 90,75 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten: €65.00

  • Digitale les via live webinar
  • Inclusief lesmateriaal (wordt vooraf thuisgestuurd) en certificaat
  • Exclusief 21% BTW, € 78.65 inclusief BTW

Startdata van deze opleiding

(Klik op de gele balk)

17 september 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
17 september 2021, vrijdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij