Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
In het kort
Behandelprotocollen: Insulineresistentie omkeerbaar

Effectief behandelplan bij insulineresistentie.

Deze opleiding is te volgen als:

Klassikaal Live webinar

Algemeen

Door het huidige voedingspatroon van veel mensen kan men ongevoelig worden voor het hormoon insuline, met als gevolg een versneld verouderingsproces en overgewicht. Overgewicht dat moeilijk te keren lijkt en een verouderingsproces dat gepaard gaat met symptomen zoals vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, gedragsveranderingen, gewrichtsklachten, aderverkalking, oedeemvorming, frequent plassen, menstruatie- en overgangsklachten, PCOS, hoge bloeddruk, spierklachten en oogklachten.

Een ander gevolg is de opslag van vet en dus het dikker worden, maar ook vet rondom de organen. Bij toenemende insulineresistentie ontstaat er uiteindelijk metabool syndroom of zelfs diabetes type 2. Een goede gevoeligheid voor insuline is dan ook een voorwaarde voor een gezond en fit lichaam. Op deze inspirerende dag wordt door Wouter de Jong, specialist op dit gebied, haarfijn uitgelegd waar je insulineresistentie aan kan herkennen en vooral ook wat de mogelijkheden zijn om het tij te keren.

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe insulineresistentie omkeerbaar gemaakt kan worden. In een stappenplan wordt geleerd hoe u bij uw cliënt insulineresistentie kunt constateren en behandelen.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van het behandelen van insulineresistentie.

Accreditatie

  • KTNO: VBAG, NVST, FAGT, VIV (K9015)
  • BATC, CAT en NWP
  • Aantal ECTS: 1

Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar: www.sohf.nl/accreditatie

Toon meer

Algemeen

Programma

Deze opleiding behandelt de oorzaken, epigenetica en het koolhydraatmetabolisme. Er wordt uitleg gegeven over waarom de gevolgen zoals inflammatie, laaggradige ontstekingen, leverdysfunctie, metabool syndroom kunnen leiden tot veel verschillende soorten klachten. Op deze dag leert u een behandelprotocol toe te passen met betrekking tot herstel van de pancreas, optimale voeding en leefstijl, orthomoleculaire suppletie en behandelinterventie in verschillende fases.

De opleiding wordt ondersteund met een uitgebreide slide syllabus.

Programma

Kennisniveau & toelating

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig.

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten

Investering

Live webinar
Trainingskosten € 105,00
BTW (21%) € 22,05
Totaal (inclusief BTW) € 127,05

Klassikaal
Trainingskosten € 115,00
BTW (21%) € 24,15
Totaal (inclusief BTW) € 139,15

Meld nu aan, betaal later. Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren. De factuur hoeft u pas 30 dagen na aanmelding te hebben voldaan. Valt de aanmelding binnen 30 dagen voor aanvang van de opleiding, dan verandert dat naar 14 dagen. Een aanmelding binnen 14 dagen voor aanvang heeft een betalingstermijn van 2 dagen. Betalen in termijnen is ook mogelijk. Bij termijnbetaling wordt 5% administratiekosten gerekend. * M.u.v. de e-learning. De e-learning dient direct betaald te worden.

Kosten klassikaal: € 115,00

  • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
  • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet
  • Inclusief koffie, thee en water
  • Exclusief 21% BTW, € 139,15 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten webinar: € 105,00

  • Digitale les via live webinar
  • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
  • Exclusief 21% BTW, € 127,05 inclusief BTW
Investering
Sluiten