Behandelprotocollen: Burn-out

Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Behandelprotocollen: Burn-out

Burn-out is een specifieke toestand van emotionele overbelasting.  Mensen die een burn-out hebben zijn emotioneel uitgeput en hebben vaak een lage dunk van hun eigen competenties. Ook zullen zij zich vaak distantiëren van andere mensen. Als je een burn-out hebt voel je je opgebrand. Je kunt geen energie meer vinden om werk te verrichten. Iedere gevraagde actie lijkt er 1 te veel. Een burn-out ontstaat niet in een keer maar is vaak een gevolg van langdurig over je grenzen heengaan. Je doet heel erg je best maar er komt niets uit. Vaak wordt een burn-out verward met andere ziektebeelden zoals depressie, overspannenheid en CVS.

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

De volgende onderwerpen zullen worden behandeld:

 • Wat is een burn-out en hoe ontstaat een burn-out?
 • Invloed van stress op het lichaam
 • Bijnieruitputting
 • Wie krijgt een burn-out?
 • Typische kenmerken van een burn-out
 • Aanverwante aandoeningen
 • Hoe een burn-out te behandelen?
 • Hoe een burn-out te voorkomen?
 • Oefeningen voor in de praktijk met gebruik van RET en Mindfulness

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, orthomoleculair diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe een burn-out herkent, erkent, behandelt en voorkomen kan worden. 

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van het behandelen van een burn-out. De therapeut kan aan het einde van de cursus een burn-out herkennen en onderscheiden van aanverwante kwalen. Een behandelplan maken voor zijn cliënt en helpen voorkomen dat cliënt opnieuw een burn-out krijgt.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, VVET, NVST, VIV) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Kosten: 
€ 85.00
 • Inclusief lesmateriaal en certificaat
 • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet 
 • Inclusief koffie, thee en water
 • Exclusief 21% BTW, € 102.85 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten: €75.00

 • Digitale les via live webinar
 • Inclusief lesmateriaal (wordt vooraf thuisgestuurd) en certificaat
 • Exclusief 21% BTW, € 90.75 inclusief BTW

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Startdata van deze opleiding

(Klik op de gele balk)

29 oktober 2021 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
29 oktober 2021, vrijdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij