Behandelprotocollen: Fibromyalgie

Direct toepasbaar en effectief behandelen

De naam fibromyalgie staat voor een cluster van chronische symptomen van pijn verspreid door het lichaam, waarvoor (nog) geen duidelijke lichamelijke oorzaak te vinden is. Patiënten met deze aandoening hebben pijn door het hele lichaam, gevoelige plekken in de spieren en last van algehele vermoeidheid.

Overzicht van de cursus

Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: Pijn bestrijding met natuurlijke middelen, slaapproblemen behandelen, allergieën vaststellen, spijsvertering herstellen, zuur-base balans en tekorten van orthomoleculaire voedingsstoffen.

Het ochtendprogramma bestaat uit:

  • Kenmerken en oorzaken
  • Het bioritme
  • Energiehuishouding
  • Pijn en ontstekingen

Het middagprogramma:

  • Spijsvertering en darmdysbiose
  • Vaststellen van tekorten
  • Diagnostiek voedselintolerantie
  • Behandelprotocol

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, orthomoleculair diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe fibromyalgie herkend, erkend, behandeld en voorkomen kan worden.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van het behandelen van fibromyalgie. De therapeut kan aan het einde van de cursus fibromyalgie herkennen en onderscheiden van aanverwante kwalen. Een behandelplan maken voor zijn/haar cliënt en cliënt ondersteuning te bieden gedurende het gehele traject naar genezing.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST, VIV) en NWP geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Docent(en): 
Kosten: 
€ 75.00
  • Exclusief 21% BTW, € 90,75 inclusief BTW
  • Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Startdata van deze opleiding

(Klik op de gele balk)

3 december 2019 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
3 december 2019, dinsdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

VOLGEBOEKT Deze opleiding wordt per keer (per startdatum) gegeven met een beperkt aantal deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Aanmelden voor deze startdatum is niet meer mogelijk.

Reservelijst
Geregeld ontvangen wij een annulering waardoor er weer een plaats beschikbaar komt. Plaats uzelf op de reservelijst om in aanmerking te komen voor een evt vrijgekomen plaats.

Andere datum
Kies voor een andere startdatum of meld u aan om op de hoogte gehouden te worden voor nieuwe startdata voor deze opleiding.

VOLGEBOEKT  

Plaats mij op de reservelijst

14 januari 2020 in Den Bosch

Locatie:
Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel te Den Bosch
Startdatum:
14 januari 2020, dinsdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

14 april 2020 in Hoofddorp

Locatie:
Ortho Health Foundation te Hoofddorp
Startdatum:
14 april 2020, dinsdag

Aanvang:
9:30 t/m 16:00 uur

Vervolgdagen:

Aanmelden

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij