Bijscholing: Neurotransmitters

Het neurotransmittersprofiel in de dagelijkse praktijk
Onze scholingen gaan door! Onderaan de pagina vind je waar de cursus plaatsvindt. Zolang er een lockdown geldt voor hogescholen, zullen de fysiek geplande lessen (deels) digitaal plaatsvinden. Hierover wordt je t.z.t. geïnformeerd indien je staat aangemeld voor een scholing in die periode. 
 
Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent.
 

Bijscholing: Neurotransmitters

Het menselijk lichaam bestaat uit een veelomvattende samenwerking tussen organen, cellen, systemen en gedragingen zoals slapen, waken, denken, onthouden, waarnemen, spreken, voelen, bewegen en handelen. Neurotransmitters zijn de boodschappers in ons lichaam die dit alles regelen en bepalen in grote mate hoe we ons voelen en wat wij doen. Onze hersenen en ons lichaam bevatten meer dan honderd bekende neurotransmitters. De hersenen bevatten miljarden neuronen, die via neurotransmitters met elkaar communiceren. Alles wat we consumeren, het voedsel en de voedingssupplementen die we tot ons nemen, heeft invloed op onze neurotransmittersystemen.

De belangrijkste neurotransmitters zullen in deze cursusdag besproken, waaronder acetylcholine, dopamine, endorfine, GABA en serotonine. Met behulp van voedingsadviezen, het juiste dieet en het gericht adviseren van voedingssupplementen kunnen we de belangrijkste neurotransmitters selectief beïnvloeden. U leert hoe u een neurotransmitters profiel van Braverman moet maken voor uw patienten, hoe u de uitkomst moet interpreteren en hoe u een effectief behandelplan kunt maken.

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om meer inzicht te krijgen in de werking van neurotransmitters met een extra verdieping in de orthomoleculaire therapie en de toepassingen ervan. Het leren toepassen van voeding, beweging en suppletie en het gebruik van behandelstrategieën en behandelprotocollen. De cursus richt zich op artsen en therapeuten die nog niet zoveel kennis hebben over dit onderwerp en zich verder willen verdiepen in de orthomoleculaire therapie.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van neurotransmitters. De therapeut kan aan het einde van de cursus verbanden leggen tussen de samenhang van de verschillende ziektebeelden en voedingstekorten.

Nutrionele geneeskunde: voeding als medicijn

Nutriënten kan pas effectief zijn als de basis voeding goed is. Eén enkel voedingsmiddel zal niet voldoende werkzame hoeveelheid leveren om een effect te bereiken. Voor het behandelen van veel voorkomende aandoeningen hebben we extra nutriënten nodig die met elkaar samenwerken en een synergie hebben om een bepaald doel te bereiken. Dit is dan ook het uitgangspunt van deze cursusdag.

Lesmateriaal

De cursus wordt ondersteund met een slide syllabus.

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, orthomoleculair diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten, maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers. De cursus is voornamelijk geschikt voor personen die de basis van de neurotransmitters willen leren.

Toegankelijk voor

Vooropleiding

Orthomoleculair Adviseur Gevorderd (of soortgelijk)

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd)

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, NVST, VIV, VVET, FAGT) en NWP geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar: www.sohf.nl/accreditatie

Docent(en): 
Kosten: 
€ 135.00
  • Inclusief lesmateriaal en certificaat
  • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet 
  • Inclusief koffie, thee en water
  • Exclusief 21% BTW, € 163.35 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten: €125.00

  • Digitale les via live webinar
  • Inclusief lesmateriaal (wordt vooraf thuisgestuurd) en certificaat
  • Exclusief 21% BTW, € 151.25 inclusief BTW

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij