Orthomoleculair kennisinstituut
Menu
In het kort
Bijscholing: Brein & Neurotransmitters
 • Uitleg over de werking en invloed van neurotransmitters
 • Met praktische voorbeelden en adviezen
 • Direct toepasbaar in de praktijk van de zorgprofessional

Het neurotransmittersprofiel in de dagelijkse praktijk.

Deze opleiding is te volgen als:

Klassikaal Live webinar

Algemeen

Het menselijk lichaam bestaat uit een veelomvattende samenwerking tussen organen, cellen, systemen en gedragingen zoals slapen, waken, denken, onthouden, waarnemen, spreken, voelen, bewegen en handelen. Neurotransmitters zijn de boodschappers in ons lichaam die dit alles regelen en bepalen in grote mate hoe we ons voelen en wat wij doen. Onze hersenen en ons lichaam bevatten meer dan honderd bekende neurotransmitters. De hersenen bevatten miljarden neuronen, die via neurotransmitters met elkaar communiceren. Alles wat we consumeren, het voedsel en de voedingssupplementen die we tot ons nemen, heeft invloed op onze neurotransmittersystemen. Het is dan ook niet gek dat de neurotransmitters vaak uit balans zijn.

De belangrijkste neurotransmitters zullen in deze cursusdag besproken, waaronder acetylcholine, dopamine, endorfine, GABA en serotonine. Met behulp van voedingsadviezen, het juiste dieet en het gericht adviseren van voedingssupplementen kunnen we de belangrijkste neurotransmitters beïnvloeden. In deze cursus krijgt u inzicht in de mogelijke verstoringen. U leert hoe u een neurotransmitterprofiel van Braverman moet maken voor uw patiënten, hoe u de uitkomst moet interpreteren en hoe u een effectief behandelplan kunt maken.

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om meer inzicht te krijgen in de werking van neurotransmitters met een extra verdieping in de orthomoleculaire therapie en de toepassingen ervan. Het leren toepassen van voeding, beweging en suppletie en het gebruik van behandelstrategieën en behandelprotocollen. De cursus richt zich op artsen en therapeuten die nog niet zoveel kennis hebben over dit onderwerp en zich verder willen verdiepen in de orthomoleculaire therapie.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van neurotransmitters. De therapeut kan aan het einde van de cursus verbanden leggen tussen de samenhang van de verschillende ziektebeelden en voedingstekorten.

Nutrionele geneeskunde: voeding als medicijn

Nutriënten kan pas effectief zijn als de basis voeding goed is. Eén enkel voedingsmiddel zal niet voldoende werkzame hoeveelheid leveren om een effect te bereiken. Voor het behandelen van veel voorkomende aandoeningen hebben we extra nutriënten nodig die met elkaar samenwerken en een synergie hebben om een bepaald doel te bereiken. Dit is dan ook het uitgangspunt van deze cursusdag.

Accreditatie

  • KTNO: VBAG, NVST, VIV, FAGT (K8534)
  • BATC, CAT en NWP
  • Aantal ECTS:1

Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar: www.sohf.nl/accreditatie

Toon meer

Algemeen

Programma

Inhoud
 • Oorzaken van verstoorde neurotransmitter werking
 • Uitleg belangrijkste neurotransmitters
 • Braverman protocol
 • Casuïstiek
 • Adviezen

De bijscholing wordt ondersteund met een digitale slide syllabus.

Programma

Kennisniveau & toelating

1 Orthomoleculair Adviseur Basis
2 Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
3 Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Lees meer over de kennisniveaus

Kennisniveau & toelating

Docenten

Docenten

Investering

Klassikaal
Trainingskosten € 135,00
BTW (21%) € 28,35
Totaal (inclusief BTW) € 163,35

Live webinar
Trainingskosten € 125,00
BTW (21%) € 26,25
Totaal (inclusief BTW) € 151,25

Meld nu aan, betaal later. Tot 30 dagen na aanmelding gratis annuleren. De factuur hoeft u pas 30 dagen na aanmelding te hebben voldaan. Valt de aanmelding binnen 30 dagen voor aanvang van de opleiding, dan verandert dat naar 14 dagen. Een aanmelding binnen 14 dagen voor aanvang heeft een betalingstermijn van 2 dagen. Betalen in termijnen is ook mogelijk. Bij termijnbetaling wordt 5% administratiekosten gerekend. * M.u.v. de e-learning. De e-learning dient direct betaald te worden.

Kosten klassikaal: € 135.00

 • Inclusief lesmateriaal en certificaat
 • Inclusief een heerlijk orthomoleculair lunchbuffet
 • Inclusief koffie, thee en water
 • Exclusief 21% BTW, € 163.35 inclusief BTW

Liever deze opleiding online vanuit huis volgen? Kijk dan bij onderstaande data voor de locaties!
Kosten webinar: €125.00

 • Digitale les via live webinar
 • Inclusief digitaal lesmateriaal en certificaat
 • Exclusief 21% BTW, € 151.25 inclusief BTW
Investering
Sluiten