Orthomoleculair kennisinstituut
Menu

Vitamine A

Wat is Vitamine A?

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine. Verschillende vitamine A-vormen omvatten retinol, retinaal, retinoïnezuur en retinylester. Deze verschillende vormen van vitamine A worden vaak gezamenlijk “retinoïden” genoemd. De meest krachtige vorm van vitamine A, all-trans retinol, is de vorm van retinol in de voeding (9191). Retinol is aanwezig in veresterde vorm in van dieren afgeleide producten, waaronder eieren, volle melk, boter, verrijkte margarine, vlees en olieachtige zeevis (7135). Dierlijke lever bevat de hoogste hoeveelheid retinol. Ongeveer tweederde van de vitamine A-inname komt van retinol via de voeding (9189). De vitamine A-familie bevat ook provitamine A-carotenoïden, die voorloper zijn van retinol. Ongeveer een derde van de vitamine A in de voeding is afkomstig van planten, die carotenoïden synthetiseren die in het lichaam worden omgezet in vitamine A (7135). Carotenoïde pigmenten (inclusief alfa-, bèta- en gamma-caroteen en cryptoxanthine) zijn aanwezig in granen, oliën, groene en gele groenten, en vooral in wortelen en fruit (8044). De hoeveelheid carotenoïden die worden geabsorbeerd en omgezet in vitamine A hangt af van de hoeveelheid ingenomen carotenoïden, de vitamine A-status van het individu en de carotenoïdencarrosserieën. Carotenoïden leveren ongeveer 50% van de vitamine A die nodig is in het Amerikaanse dieet (8044).

Wetenschappelijke naam

Vitamine A

Wat is Vitamine A?

Gebruik

Oraal, vitamine A wordt gebruikt voor vitamine A-tekorten, verbetering van het gezichtsvermogen, leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD), glaucoom, cataract, retinitis pigmentosa, infectie en verbetering van de immuunfunctie. Het wordt ook oraal gebruikt voor huidaandoeningen zoals acne, eczeem, psoriasis, koortslippen, wonden, brandwonden, zonnebrand, keratosis follicularis (ziekte van Darier), ichthyosis (niet-inflammatoire huidschilfers), lichen planus pigmentosus en pityriasis rubra pilaris. Vitamine A wordt ook oraal gebruikt om vitamine A-tekort te voorkomen en te behandelen als gevolg van abnormale opslag en transport van vitamine A bij mensen met abetalipoproteïnemie, eiwitgebrek, diabetes mellitus, hyperthyreoïdie, koorts, leverziekte of cystische fibrose met leverbetrokkenheid. Het wordt ook oraal gebruikt voor zware menstruatie, premenstrueel syndroom (PMS), atrofische vaginitis, candidiasis, fibrocystische borstaandoeningen, verminderd aantal zaadcellen, maag-darmzweren, ziekte van Crohn, parodontitis, darmparasieten, diabetes, osteoartritis, tuberculose, luchtweginfecties, Hurler syndroom (mucopolysaccharidosis), sinusitis, allergische rhinitis en urineweginfecties (UTI’s). Vitamine A wordt ook gebruikt voor het verminderen van complicaties van mazelen, shigellose, atrofische rhinitis, verlies van reukvermogen, astma, aanhoudende hoofdpijn, nierstenen, alcoholische hepatitis, autisme, de ziekte van Parkinson, complicaties van multiple sclerose (MS), hyperthyreoïdie, bloedarmoede, doofheid, tinnitus en leukoplakie. Andere orale toepassingen zijn het voorkomen en behandelen van kanker, non-Hodgkin-lymfoom en nadelige effecten op chemotherapie of radiotherapie, preventie van atopische aandoeningen, degeneratieve aandoeningen van het zenuwstelsel, bescherming van het hart en het cardiovasculaire systeem (antioxiderende effecten), genezing na fotoreactieve keratectomie en het verminderen van complicaties geassocieerd met bypass-kransslagader (CABG) en het vertragen van het verouderingsproces. Vitamine A wordt oraal gebruikt om de totale mortaliteit te verminderen, evenals de morbiditeit geassocieerd met malaria bij kinderen, en morbiditeit en mortaliteit door longontsteking en HIV bij kinderen met vitamine A-tekort. Vitamine A wordt ook oraal gebruikt om het risico op HIV-overdracht op de foetus tijdens de zwangerschap en overdracht op de pasgeborene tijdens de bevalling en vroege borstvoedingsperioden te verminderen en om zwangerschapsgerelateerde complicaties, evenals koorts en diarree na de bevalling, bij ondervoede vrouwen te verminderen. . Vitamine A wordt oraal gebruikt om de groei te verbeteren bij kinderen met een vitamine A-tekort en voor geestelijke en lichamelijke ontwikkeling bij zuigelingen.

In de praktijk wordt vitamine A gebruikt om wondgenezing te verbeteren, rimpels te verminderen en de huid te beschermen tegen UV-straling.

Intramusculair wordt vitamine A gebruikt voor het voorkomen en behandelen van de symptomen van een vitamine A-tekort, waaronder xeroftalmie en nachtblindheid, het voorkomen van vitamine A-tekort bij mensen met malabsorptie, het voorkomen van bronchopulmonale dysplasie bij premature baby’s en het voorkomen van stresszweren bij ernstig zieke ziekenhuispatiënten.

Gebruik

Werking

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine. Vitamine A omvat een familie van moleculen met een 20-koolstofstructuur met verschillende chemische groepen op de koolstofpositie 15. Variaties op de koolstofpositie 15 leveren verschillende vitamine A-vormen op, waaronder retinol, retinal, retinoïnezuur en retinylester. Deze verschillende vormen van vitamine A worden vaak gezamenlijk “retinoïden” genoemd. De meest krachtige vorm van vitamine A, all-trans retinol, is de vorm van retinol in het dieet. Het keert de tekenen en symptomen van vitamine A-tekort om en is de standaard voor vitamine A-activiteit (9191). De vitamine A-familie bevat ook provitamine A-carotenoïden, die voorloper zijn van retinol.

Vitamine A komt in verschillende vormen voor in voedingsmiddelen. Retinol, ook wel voorgevormde vitamine A genoemd, is aanwezig in veresterde vorm in van dieren afgeleide producten, waaronder eieren, volle melk, boter, verrijkte margarine, vlees en olieachtige zeevis (7135). Dierlijke lever bevat de hoogste hoeveelheid retinol via de voeding. Ongeveer twee derde van de vitamine A-inname komt van retinol via de voeding (9189). Zoetwatervis bevat een vorm van vitamine A genaamd 3-dehydroretinol, maar heeft slechts 30% tot 40% van de biologische activiteit van retinol (15). Ongeveer een derde van de vitamine A in de voeding is afkomstig van planten, die carotenoïden synthetiseren die in het lichaam worden omgezet in vitamine A (7135). Carotenoïde pigmenten (inclusief alfa-, bèta- en gamma-caroteen en cryptoxanthine) zijn aanwezig in granen, oliën, groene en gele groenten, en vooral in wortelen en fruit (8044). De hoeveelheid carotenoïden die worden geabsorbeerd en omgezet in vitamine A hangt af van de hoeveelheid ingenomen carotenoïden, de vitamine A-status van het individu en de carotenoïdencarrosserieën. Carotenoïden leveren ongeveer 50% van de vitamine A die nodig is in het Amerikaanse dieet (8044).

Vitamine A is vereist voor visie, groei en botontwikkeling, reproductie, celproliferatie en differentiatie, immuunfunctie en de integriteit van slijmvlies- en epitheeloppervlakken. All-trans retinol wordt door een onbekend mechanisme in het lichaam omgezet in all-trans retinoïnezuur. All-trans-retinoïnezuur is de actieve vorm van vitamine A in bijna alle biologische processen. Retinoïnezuur reguleert de expressie van verschillende genen die coderen voor structurele eiwitten, zoals keratine in de huid; enzymen, zoals alcoholdehydrogenase; extracellulaire matrixeiwitten, zoals het basismembraaneiwitlaminine; en retinol bindende eiwitten en receptoren (7135, 9189, 95051). Vitamine A reguleert ook genen, inclusief die van het dopaminerge systeem, in de hersenen en het centrale zenuwstelsel (91164). Vitamine A werkt als een cofactor bij de synthese van mucopolysachariden, cholesterolsynthese, het metabolisme van hydroxysteroïden en glycoproteïne glycosylatie (15).

Werking

Veiligheid

Waarschijnlijk veilig

Wanneer oraal of intramusculair en op de juiste manier gebruikt. Vitamine A is veilig bij volwassenen wanneer het wordt ingenomen in doses lager dan het aanvaardbare bovenste inname niveau (UL) van 10.000 IE/dag (7135). Hogere doses verhogen het risico op bijwerkingen. Er is ook groeiende bezorgdheid dat het nemen van hoge doses antioxidanten zoals vitamine A meer kwaad dan goed kan doen. In een analyse van studies wordt het nemen van vitamine A-supplementen alleen of in combinatie met andere antioxidanten geassocieerd met een verhoogd risico op sterfte door allerlei oorzaken (15305, 90775).

Mogelijk onzeker

Bij oraal gebruik in hoge doses. Vitamine A 25.000 IE (als retinylpalmitaat) dagelijks gedurende 6 maanden gevolgd door 10.000 IE dagelijks gedurende 6 maanden, is met schijnbare veiligheid gebruikt in één klinische studie (95052). Langdurig gebruik van overmatige doses vitamine A kan echter significante bijwerkingen veroorzaken, zoals hypervitaminosis A. Het risico op het ontwikkelen van hypervitaminosis A is gerelateerd aan de totale cumulatieve dosis vitamine A in plaats van een specifieke dagelijkse dosis (1467, 1469). Er is ook bezorgdheid dat het innemen van hoge doses antioxidanten zoals vitamine A meer kwaad dan goed kan doen. In een analyse van studies wordt het nemen van vitamine A-supplementen alleen of in combinatie met andere antioxidanten geassocieerd met een verhoogd risico op sterfte door alle oorzaken (15305, 90775).

Er is onvoldoende betrouwbare informatie beschikbaar over de veiligheid van het gebruik van sublinguale of actuele formuleringen van vitamine A.

Kinderen

Waarschijnlijk veilig

Wanneer oraal of intramusculair en op de juiste manier gebruikt. De hoeveelheid vitamine A die veilig is, is afhankelijk van de leeftijd. Voor kinderen tot 3 jaar lijken doses van minder dan 2000 eenheden per dag veilig te zijn. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar lijken doses van minder dan 3000 IE per dag veilig te zijn. Voor kinderen van 9 tot 13 jaar lijken doses van minder dan 5700 eenheden per dag veilig te zijn. Voor kinderen van 14 tot 18 jaar lijken doses van 9300 eenheden per dag veilig (7135). MOGELIJK ONVEILIG: bij oraal gebruik in hoge doses. Voor kinderen tot 3 jaar, vermijd doses hoger dan 2000 IE per dag. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar, vermijd doses hoger dan 3000 IE per dag. Voor kinderen van 9 tot 13 jaar, vermijd doses hoger dan 5700 IE per dag. Voor kinderen van 14 tot 18 jaar, vermijd doses hoger dan 9300 IE per dag (7135). Hogere doses vitamine A-suppletie zijn in verband gebracht met een verhoogd risico op bijwerkingen zoals longontsteking, botpijn en diarree (319, 95051).

Zwangerschap en lactatie

Waarschijnlijk veilig

Wanneer oraal of intramusculair en op de juiste manier gebruikt. Vitamine A is veilig tijdens zwangerschap en borstvoeding wanneer het wordt gebruikt in doses van minder dan 10.000 IE per dag (7135, 16823).

Mogelijk onveilig

bij oraal of intramusculair gebruik in hoge doses. Dagelijkse inname van meer dan 10.000 IE kan foetale misvormingen veroorzaken (3066, 7135). Overmatige inname van vitamine A via de voeding is ook in verband gebracht met teratogeniteit (11978). Het eerste trimester van de zwangerschap lijkt de kritieke periode te zijn voor gevoeligheid voor vitamine A-geassocieerde geboorteafwijkingen zoals craniofaciale afwijkingen en afwijkingen van het centrale zenuwstelsel (7135). Vormen van vitamine A zijn te vinden in verschillende voedingsmiddelen, waaronder dierlijke producten, voornamelijk lever, sommige verrijkte ontbijtgranen en voedingssupplementen (3066).

Effectiviteit

Effectief

Vitamine A-tekort
Het mondeling innemen van vitamine A is effectief voor het voorkomen en verbeteren van symptomen van vitamine A-tekort, inclusief xeroftalmie, nachtblindheid en Bitots vlekken (82329, 82689, 82710, 90773). Vitamine A-tekort kan optreden als gevolg van abnormale opslag en transport van vitamine A bij mensen met abetalipoproteïnemie, eiwittekort, diabetes mellitus, hyperthyreoïdie, koorts, leverziekte en cystische fibrose (7135).

Mogelijk effectief

Borstkanker
Epidemiologisch bewijs toont een verband aan tussen hoge inname van vitamine A en een verminderd risico op borstkanker bij premenopauzale vrouwen met een positieve familiegeschiedenis van borstkanker (1444, 34610). Het is echter niet bekend of supplementaire vitamine A een soortgelijk voordeel heeft.

Staar
Een grootschalig bevolkingsonderzoek suggereert dat een hoge inname van vitamine A via de voeding geassocieerd is met een verminderd risico op nucleaire staar (6378). Uit analyse van populatieonderzoek blijkt ook dat de hoogste inname van vitamine A via de voeding geassocieerd is met een 17% lager risico op staar in vergelijking met de laagste inname (90786). Er is echter tegenstrijdig bewijs met betrekking tot de associatie tussen de bloedspiegels van vitamine A en het risico op cataract (90786, 90944). Het is niet bekend of aanvullende vitamine A een voordeel heeft.

Mazelen
Analyses van klinisch onderzoek tonen aan dat het nemen van vitamine A de mortaliteit bij kinderen met mazelen niet vermindert wanneer alle leeftijden worden overwogen. Het oraal innemen van vitamine A 200.000 IE gedurende ten minste twee doses lijkt echter het risico op mortaliteit tot 83% te verminderen bij kinderen met mazelen die jonger zijn dan 2 jaar (82373, 82502).

Orale leukoplakie
Klinisch onderzoek toont aan dat orale vitamine A 200.000-300.000 IE wekelijks gedurende 6-12 maanden de orale remissie van leukoplakie met maximaal 57% kan verbeteren (34674, 82617).

Algemene sterfte
Er is enige discussie over de vraag of de programma’s die hoge doses vitamine A leveren, veilig en effectief zijn voor het verminderen van kindersterfte in landen met een laag en middeninkomen waar vitamine A-tekort een probleem voor de volksgezondheid is. De meeste experts zijn het er echter over eens dat er redelijk bewijs is van klinisch betekenisvol voordeel (95055,95724, 97170).

Een meta-analyse van klinisch onderzoek gepubliceerd in april 2010, met 17 onderzoeken met meer dan 194.000 patiënten, toonde aan dat vitamine A-suppletie de mortaliteit door alle oorzaken vermindert met ongeveer 24% bij kinderen van 6 maanden tot 5 jaar (82559). Sommige onderzoeken die na deze meta-analyse zijn gepubliceerd, laten echter tegenstrijdige resultaten zien (90773, 90777). De grootste klinische studie die tot nu toe is uitgevoerd (Deworming and Enhanced Vitamine A; DEVTA), die na de analyse is gepubliceerd en waarbij een miljoen kleuters betrokken waren, suggereert dat een hoge dosis vitamine A-suppletie de mortaliteit door alle oorzaken niet significant vermindert bij kinderen van 6 maanden tot 5 jaar (90773). Deze grote studie had echter een aanzienlijk tekort aan middelen en werd bekritiseerd vanwege significante methodologische tekortkomingen, waaronder ontbrekende toestemming van de patiënt bij aanvang en gebrek aan therapietrouw (90773). Bovendien blijkt uit een meta-analyse die in 2017 is gepubliceerd, inclusief de DEVTA-studie, samen met 46 aanvullende studies waarbij meer dan 1,2 miljoen kleuters betrokken waren, dat vitamine A-suppletie de mortaliteit door alle oorzaken met 12% vermindert (95055). Op basis van deze bevindingen zijn de meeste experts het erover eens dat een hoge dosis vitamine A-suppletie voor kleuters in lage- en middeninkomenslanden het risico op sterfte door alle oorzaken vermindert met een klinisch betekenisvolle hoeveelheid en dat aanvullende onderzoeken deze conclusies waarschijnlijk niet zullen beïnvloeden (95055, 97170). De Wereldgezondheidsorganisatie blijft een hoge dosis vitamine A-suppletie aanbevelen voor kinderen van 6 maanden tot 5 jaar uit gebieden waar vitamine A-tekort een volksgezondheidsprobleem is (95724).

Postpartum diarree
Klinisch onderzoek toont aan dat oraal innemen van vitamine A het optreden van postpartum diarree bij ondervoede vrouwen vermindert. Inname van vitamine A (als retinylpalmitaat) 23.000 IE wekelijks vóór, tijdens en na de zwangerschap vermindert het optreden van bloed en slijm in de ontlasting met 93% en vermindert het optreden van losse ontlasting met 88% tot 90% in vergelijking met placebo tijdens de eerste 6 maanden postpartum (2581).

Zwangerschapsgerelateerde sterfte
Klinisch onderzoek toont aan dat het wekelijks gebruiken van vitamine A (als retinylpalmitaat) 23.000 IE vóór en tijdens de zwangerschap de zwangerschapsgerelateerde mortaliteit met 40% vermindert bij ondervoede vrouwen (6153).

Zwangerschap-gerelateerde nachtblindheid
Klinisch onderzoek toont aan dat het nemen van vitamine A (als retinylpalmitaat) 23.000 IE wekelijks vóór en tijdens de zwangerschap zwangerschapsgerelateerde nachtblindheid met 37% vermindert bij ondervoede vrouwen (6154). Er zijn aanwijzingen dat zinksupplementen de effecten van vitamine A kunnen versterken bij het herstellen van het zicht bij zwangere vrouwen met een tekort aan zink die worden getroffen door nachtblindheid (8630).

Retinitis pigmentosa
Observationeel en klinisch onderzoek toont aan dat het dagelijks nemen van vitamine A 15.000 IE of minder de achteruitgang van de retinale functie vertraagt ​​bij patiënten met retinitis pigmentosa (83, 97167).

Bronchopulmonale dysplasie
Klinisch onderzoek toont aan dat suppletie met intramusculaire vitamine A de incidentie van bronchopulmonale dysplasie bij baby’s met een zeer laag geboortegewicht niet vermindert (82331, 82613, 82731, 90778). Uit voorlopig klinisch onderzoek blijkt echter dat het intramusculair toedienen van vitamine A de incidentie van bronchopulmonale dysplasie in een subgroep van baby’s met een laag geboortegewicht zou kunnen verminderen bij gebruik van stikstofmonoxide gedurende 21 dagen in vergelijking met alleen stikstofoxide (90778).

Anemie
Sommige onderzoeken tonen aan dat het nemen van vitamine A, hemoglobine en ferritine, een eiwit in cellen die ijzer opslaan, verhoogt en het risico op bloedarmoede bij kinderen en zwangere vrouwen kan verminderen (9518, 34627). In ontwikkelingslanden met een hoge prevalentie van bloedarmoede lijkt het innemen van 3000 mcg retinol-equivalent van vitamine A in combinatie met ijzer en folaat oraal echter de concentraties hemoglobine en erytropoëtine niet meer te verbeteren dan alleen ijzer en folaat bij zwangere vrouwen (9188).

Autisme
Kinderen met autisme hebben vaak een tekort aan vitamine A en vitamine A-niveaus zijn omgekeerd geassocieerd met autismesymptomen. Voorlopig klinisch onderzoek toont aan dat het nemen van een enkele dosis vitamine A 200.000 IE de emotionele respons, communicatie en andere symptomen enigszins verbetert in vergelijking met de uitgangssituatie bij kinderen met autismespectrumstoornissen (97168). Het ontbreken van een controlegroep beperkt de geldigheid van deze bevindingen.

Baarmoederhalskanker
Analyse van klinisch onderzoek toont aan dat verhoogde vitamine A-waarden in het bloed of hogere vitamine A-innames geassocieerd zijn met een verminderd risico op baarmoederhalskanker. Dit effect wordt echter waargenomen wanneer beide vormen van vitamine A, retinol of carotenen, worden overwogen. Wanneer alleen de retinolvorm wordt overwogen, lijkt vitamine A-suppletie het risico op baarmoederhalskanker niet te verminderen (34613).

Kinderontwikkeling
Bij kinderen met vitamine A-tekort kan suppletie met vitamine A de groei verbeteren (82246).

Chronische straling proctitis
Voorlopig klinisch onderzoek toont aan dat dagelijks 90 dagen retinolpalmitaat gedurende 90 dagen rectale symptomen kan verminderen in vergelijking met placebo bij patiënten met chronische stralingsproctopathie veroorzaakt door bekkenradiotherapie (82350).

Colorectaal adenoom
Klinisch onderzoek toont aan dat het dagelijks nemen van een supplement met selenium, zink, vitamine A, vitamine C en vitamine E gedurende 5 jaar of tot het terugkeren van een adenoom het risico op recidiverende adenomen van de dikke darm met ongeveer 40% vermindert in vergelijking met placebo bij patiënten met adenomen van de dikke darm (92903). Het is niet duidelijk of dit voordeel te wijten is aan vitamine A of andere bestanddelen.

Coronaire bypass-operatie (CABG)
Voorlopig klinisch onderzoek toont aan dat het dagelijks innemen van vitamine A 5000 IE (als retinolpalmitaat) gedurende 21 dagen vanaf de dag van bypassoperaties van de kransslagader de tijd op de intensive care na chirurgie met 46% tot 69% verkort in vergelijking met een controlegroep die geen vitamine A kreeg (90783). Suppletie met vitamine A verbetert ook de totale ziekenhuisopname-tijd voor die patiënten met een adequate zinkstatus (90783).

HIV
Een gepoolde analyse van klinische studies en populatieonderzoek toont aan dat vitamine A-suppletie bij moeders met een slechte vitamine A-status bij aanvang, geen invloed heeft op kinder- of moedersterfte, ziekenhuisopname of HIV-progressie. Pediatrische vitamine A-suppletie lijkt echter het sterftecijfer bij kinderen met HIV te verlagen in vergelijking met placebo (34529,95059).

HIV-gerelateerde diarree
Een groot klinisch onderzoek toont aan dat het nemen van vitamine A de sterftecijferspecifieke mortaliteit tot 92% kan verlagen bij vitamine A-deficiënte kinderen met of zonder HIV (1465). Een analyse van klinisch onderzoek toont echter aan dat het nemen van vitamine A de diarree-specifieke mortaliteit niet significant vermindert wanneer alleen kinderen met HIV worden overwogen (82511). Maar vitamine A lijkt de algehele mortaliteit bij deze kinderen met 50% tot 63% te verminderen (1465, 82511).

Ontwikkeling van baby’s
Analyse van klinisch onderzoek toont aan dat het geven van intramusculaire vitamine A aan zuigelingen met een zeer laag geboortegewicht het risico op chronische longziekte op 36 weken na de menstruatie met ongeveer 13% vermindert in vergelijking met controle (95053). Voorlopig klinisch onderzoek toont ook aan dat het geven van intramusculaire vitamine A samen met ingeademd stikstofmonoxidegas gedurende 3 weken aan zuigelingen met een laag geboortegewicht op mechanische ventilatie de mentale ontwikkeling na een jaar bij sommige van deze patiënten zou kunnen verbeteren in vergelijking met alleen inhalatie van stikstofmonoxidegas (90778). Uit analyse van klinisch onderzoek blijkt echter dat intramusculaire vitamine A de neurologische ontwikkeling bij baby’s met een zeer laag geboortegewicht niet verbetert (95053).

Longkanker
Sommige klinische onderzoeken tonen aan dat een hoge dosis vitamine A 300.000 IE per dag na curatieve longkankerresectie het risico op nieuwe primaire tumoren vermindert bij patiënten die sterk worden blootgesteld aan tabak (7875).

Malaria
Er zijn aanwijzingen dat vitamine A ten goede kan komen aan zuigelingen en jonge kinderen met malaria. Het oraal innemen van vitamine A lijkt de symptomen van malaria te helpen verminderen bij kinderen jonger dan 3 jaar die in endemische malariagebieden wonen (1464). Ander klinisch onderzoek toont echter aan dat enkele doses vitamine A 100.000 tot 200.000 IE de coma-resolutie, convulsies, koorts, parasitaire klaring of mortaliteit bij zuigelingen en kinderen jonger dan 5 jaar met cerebrale malaria niet verbeteren (90785).

Multiple sclerose-gerelateerde vermoeidheid
Voorlopig klinisch onderzoek toont aan dat het dagelijks nemen van vitamine A 25.000 IE (als retinylpalmitaat) (Zahravi Farmaceutisch) gedurende 6 maanden gevolgd door 10.000 IE dagelijks gedurende 6 maanden, fysieke, cognitieve en psychosociale vermoeidheid verbetert in vergelijking met placebo bij patiënten met relapsing-remitting multiple sclerose die interferon beta-1a ontvangen (95052).

Non-Hodgkin lymfoom
Populatieonderzoek suggereert dat mensen met een vitamine-inname van meer dan 2330 mcg per dag een 17% lager risico op non-Hodgkin-lymfoom hebben dan mensen met een dagelijkse vitamine-inname van minder dan 642 mcg per dag (90945).

Alvleesklierkanker
Een analyse van observationeel onderzoek wees uit dat een hogere inname van vitamine A geassocieerd is met een verminderd risico op alvleesklierkanker; dit voordeel lijkt echter beperkt te zijn tot alleen ziekenhuisgevallen en onderzoeken uitgevoerd in Europa (95060). Analyse van klinisch onderzoek toont aan dat het nemen van vitamine A in combinatie met bètacaroteen het risico op alvleesklierkanker niet vermindert (12185).

Photoreactieve keratectomie
Voorlopig klinisch onderzoek toont aan dat het nemen van een specifiek product (Evitex-capsules, Alcon) dat vitamine A bevat samen met vitamine E de genezing lijkt te verbeteren na fotoreactieve keratectomie. Hoge dosis (50.000 tot 75.000 IE) vitamine A in de vorm van retinolpalmitaat, dagelijks ingenomen met vitamine E (alfa-tocoferyl nicotinaat) 460-590 mg per dag lijkt re-epithelisatie te versnellen, de vorming van nevel te verminderen en de gezichtsscherpte te verbeteren bij patiënten die een laserchirurgie voor bijziendheid hebben ondergaan (348).

Veiligheid

Bijwerkingen

oraal, vitamine A wordt over het algemeen goed verdragen bij doses onder het aanvaardbare bovenste inname niveau (UL) en bijwerkingen in klinische onderzoeken ontbreken meestal of komen in dezelfde mate voor als in de placebogroep (82739, 90773, 90776,  90785). Hypervitaminosis A treedt echter soms op wanneer vitamine A wordt ingenomen in doses boven de UL. Acute hypervitaminose A kan optreden bij volwassenen en kinderen wanneer vitamine A wordt ingenomen in doses die respectievelijk 100 keer groter en 20 keer hoger zijn dan de ADH. Chronische hypervitaminose A kan optreden bij inname van vitamine A bij doses van> 25.000 IE dagelijks gedurende meer dan 6 jaar of 100.000 IE dagelijks gedurende meer dan 6 maanden (94644). De hoeveelheid vitamine A die chronische toxiciteit veroorzaakt, wordt echter beïnvloed door factoren zoals doseringsschema, vitaminevorm, gezondheidstoestand, voedingsfactoren zoals ethanol- en eiwitinname en interacties met vitamine C, D, E en K (10560). De lever is de belangrijkste opslagplaats van vitamine A. Hepatotoxiciteit geassocieerd met orale vitamine A heeft de dood tot gevolg gehad (6377, 7135). Er is bezorgdheid dat het nemen van hoge doses vitamine A het sterftekansrisico zou kunnen verhogen, maar deze associatie is in twijfel getrokken door andere onderzoekers (15305). Hypervitaminosis A kan verschillende dermatologische symptomen veroorzaken, waaronder een droge huid en lippen; scheurtjes, schilfers en jeukende huid; roodheid van de huid; hyperpigmentatie; en massale huidpeeling (7135,95051) en broze nagels, cheilitis, gingivitis en haarverlies (15, 95051). Andere symptomen zijn verhoogde leverenzymen, diarree, misselijkheid, anorexia, buikpijn en braken (7135, 82326, 82389, 82559, 95051, 95055). Hypervitaminosis A kan het risico op osteoporose en botbreuken, botpijn en longinfecties verhogen (319, 7712, 7712, 9190, 82288, 95051). Andere bijwerkingen zijn hoofdpijn, verhoogde druk in het hersenvocht, duizeligheid, wazig zien, prikkelbaarheid, slaperigheid, duizeligheid, delirium, coma, zwelling van de optische schijf, uitpuilende oogbollen, koorts, zweten, verzuim om gewicht te verliezen of gewichtsverlies en visuele stoornissen (15, 7135). Hypervitaminosis A kan spider angiomen, bloedarmoede, leukopenie, leukocytose en trombocytopenie (15, 95051) veroorzaken, evenals symptomen die een depressie of schizofrene stoornis nabootsen (7135). Bij zuigelingen werd spiercoördinatie en uitpuilende fontanel gemeld (7135, 95053, 95054). Het verhogen van de inname van vitamine A via de voeding gaat gepaard met een verhoogd risico op maagcarcinoom (9194). Intravaginaal kan all-trans-retinoïnezuur vaginale afscheiding, jeuk, irritatie en verbranding veroorzaken (9199). Intramusculair kunnen injecties met vitamine A pijnlijk zijn (95053). Een geval van intracraniële hypertensie is gemeld bij actueel vitamine A-gebruik (95056).

Bijwerkingen

Interacties

Medicijnen

Hepatotoxische drugs
Het aanvaardbare bovenste inname niveau (UL) is het hoogste niveau van inname dat waarschijnlijk geen risico op bijwerkingen met zich meebrengt. Het is specifiek voor leeftijd en geslacht. Doses vitamine A boven de UL kunnen hepatotoxische effecten veroorzaken, variërend van verhoogde leverenzymen tot leverfalen (7135, 82554). Theoretisch kan het nemen van hoge doses vitamine A in combinatie met andere potentieel hepatotoxische geneesmiddelen het risico op leverziekte verhogen. Adviseer patiënten tegen het combineren van hoge doses vitamine A met andere hepatotoxische geneesmiddelen. Sommige geneesmiddelen die de lever nadelig kunnen beïnvloeden, zijn paracetamol (Tylenol), amiodaron (Cordarone), carbamazepine (Tegretol), isoniazide (INH), methotrexaat (Rheumatrex), methyldopa (Aldomet) en vele anderen.

Retinoïden
Retinoïden, die vitamine A-derivaten zijn, kunnen additieve toxische effecten hebben wanneer ze worden ingenomen met vitamine A-supplementen (3046). Adviseer patiënten die retinoïden gebruiken om vitamine A-supplementen te vermijden. Sommige van deze retinoïden omvatten acitretine (Soriatane), bexaroteen (Targretin), etretinaat (Tegison) en isotretinoïne (Accutane), tretinoïne (Retin-A, Renova) en tazaroteen (Avage).

Tetracycline antibiotica
Goedaardige intracraniële hypertensie (pseudotumor cerebri) kan optreden met tetracyclines en met vitamine A-intoxicatie (een acute overdosis of chronische accumulatie van doses van 40.000 IE / dag of meer). Casusrapporten suggereren dat gelijktijdig gebruik van tetracyclines en vitamine A het risico op deze aandoening kan verhogen (10545, 10546, 10547). Vermijd hoge doses vitamine A bij mensen die chronisch tetracyclinen gebruiken. Tetracyclines omvatten demeclocycline (Declomycin), minocycline (Minocin) en tetracycline (Achromycin).

Warfarin (Coumadin)
Vitamine A-toxiciteit wordt geassocieerd met bloeding en hypoprothrombinemie, mogelijk als gevolg van vitamine K-antagonisme (505). Hoge doses vitamine A kunnen het risico op bloedingen met warfarine verhogen. Adviseer patiënten die warfarine gebruiken om doses vitamine A boven de aanvaardbare bovenste inname van 10.000 IE / dag voor volwassenen te vermijden

Kruiden en supplementen

IJzer
Vitamine A kan de hemoglobinewaarden verbeteren bij mensen met bloedarmoede en lage serumretinolwaarden. Het is onwaarschijnlijk dat vitamine A-supplementen significante effecten hebben op de ijzerstatus bij mensen zonder vitamine A-tekort (9518, 9569, 9586, 95057).

Voedsel

Vet
Vet verhoogt de opname van vitamine A (7135).

Lab testen

Bilirubin
Vitamine A kan een valse toename van de resultaten van de bilirubinetest veroorzaken met behulp van het reagens van Ehrlich (15).

Cholesterol
Er zijn niet-onderbouwde rapporten dat vitamine A valse verhogingen van de serumcholesteroltestresultaten kan veroorzaken, gemeten door de Zlatkis-Zak-reactie (15).

Ziektes

Alcoholisme
Chronische alcoholinname kan de nadelige effecten van vitamine A versterken, met name hepatotoxiciteit (7135, 7139). Er zijn aanwijzingen dat chronische en overmatige inname van ethanol cytochroom P450 2E1 (CYP2E1) het metabolisme van vitamine A induceert, wat de productie van hepatotoxische en carcinogene vitamine A-metabolieten kan verhogen (1488, 7135, 7139).

Anemie
Bloedarmoede wordt mogelijk niet voldoende behandeld met ijzersupplementen alleen bij patiënten met vitamine A-tekort. Vitamine A-tekort schaadt de mobilisatie van ijzer uit lichaamszaken. Het combineren van vitamine A met ijzersuppletie bij bloedarme patiënten met gelijktijdige vitamine A-tekort lijkt de hemoglobineconcentraties beter te verbeteren dan alleen ijzer (7135).

Vet malabsorptiezorgen
De orale vitamine A-absorptie is verminderd in omstandigheden waarbij de vetabsorptie is verminderd, zoals coeliakie, kort darmsyndroom, obstructieve geelzucht, cystische fibrose, pancreasziekte en levercirrose (7135, 95054, 95058). Met water mengbare orale vitamine A-preparaten moeten worden gebruikt bij patiënten met vetmalabsorptiestoornissen.

Hyperlipidemia
Type V hyperlipoproteïnemie verhoogt het risico op vitamine A hypervitaminosis (7135).

Intestinele infecties en infestaties
Ascariasis, giardiasis, haakworm, salmonellose, schistosomiasis en andere darminfecties en parasitaire aandoeningen kunnen de orale vitamine A-absorptie verminderen (7135, 95054).

IJzerdeficiëntie
IJzergebrek kan het metabolisme van vitamine A beïnvloeden (95057).

Lever ziekte
Patiënten met leverziekte kunnen een verhoogd risico op hypervitaminose en hepatotoxiciteit hebben, vooral als ze buitensporige doses vitamine A nemen (7135).

Malnutrition
Bij ernstige ondervoeding van eiwitenergie (marasmus en kwashiorkor) is er een verminderde afgifte van retinol uit de lever. Totdat de voedingsstatus is genormaliseerd, is er een verhoogd risico op vitamine A-hypervitaminose (7135).

Zinkdeficiëntie
Zink is vereist bij hepatische synthese van retinol bindend eiwit. Zonder voldoende zink kunnen symptomen van vitamine A-tekort optreden, ondanks vitamine A-suppletie (8630, 95057). Zink in combinatie met vitamine A lijkt de maatstaven van vitamine A-toereikendheid bij ondervoede kinderen beter te verbeteren dan vitamine A of zink alleen (8636).

Interacties

Dosering

Volwassen

Oraal

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor volwassenen: mannen van 19 jaar en ouder, 900 mcg / dag (3000 IE); vrouwen 19 jaar en ouder, 700 mcg / dag (2300 IE); zwangerschap 19 jaar en ouder, 770 mcg / dag (2600 IE); lactatie 19 jaar en ouder, 1300 mcg / dag (4300 IE) (7135). Vitamine A dosering wordt meestal uitgedrukt in IE, maar vermelding in microgram wordt soms gebruikt. Eén mcg vitamine A is gelijk aan 3,33 IE vitamine A. Vitamine A-aanbevelingen zijn voor retinol of voorgevormde vitamine A. Eerder werden vitamine A ADH-aanbevelingen uitgedrukt als retinolequivalenten (RE) om rekening te houden met de verschillen in bioconversie van de verschillende vitamine A vormt zich naar retinol. Retinol-activiteitsequivalenten (RAE) worden nu gebruikt: 1 mcg retinol is gelijk aan 1 RAE wat gelijk is aan 2 mcg aanvullend beta-caroteen, 12 mcg dieet beta-caroteen en 24 mcg dieet alfa-caroteen of beta-cryptoxanthine. Voorgevormde vitamine A uit dierlijke producten (retinol) of provitamine A-carotenoïden uit plantaardige producten zijn een aanvaardbare vitamine A-bron, hoewel provitamine A-carotenoïden in grotere hoeveelheden moeten worden geconsumeerd (7135). Consumptie van 5 porties fruit en groenten per dag levert 5-6 mg provitamine A carotenoïden, die ongeveer 50% tot 65% van de volwassen ADH voor vitamine A levert (7135).

Bloedarmoede
Vitamine A 3333-10.000 IE is dagelijks gebruikt (34627).

Chronische stralingsproctitis
Vitamine A 10.000 IE als retinolpalmitaat gedurende 90 dagen dagelijks (82350).

Colorectaal adenoom
Een combinatiesupplement met selenium 200 mcg (als L-selenomethionine), zink 30 mg, vitamine A 2 mg (als retinol), vitamine C 180 mg en vitamine E 30 mg (als Da-tocoferolacetaat) dagelijks gedurende 5 jaar of tot het opnieuw optreden van een adenoom, is gebruikt (92903).

Coronaire bypass-operatie (CABG)
Vitamine A 5000 IE als retinolpalmitaat dagelijks gedurende 21 dagen (90783).

Longkanker
Na een operatie is vitamine A 300.000 IE als retinolpalmitaat dagelijks gedurende 12 maanden gebruikt (7875).

Multiple sclerose-gerelateerde vermoeidheid
Vitamine A 25.000 IE als retinylpalmitaat (Zahravi Pharmaceutical) dagelijks gedurende 6 maanden gevolgd door 10.000 IE dagelijks gedurende 6 maanden, is gebruikt (95052).

Orale leukoplakie
Vitamine A 200.000 – 300.000 IE per week gedurende 6-12 maanden is gebruikt (34674. 82617).

Fotoreactieve keratectomie
Vitamine A 75.000 IE dagelijks gedurende 30 dagen in drie verdeelde doses, gevolgd door 50.000 IE dagelijks gedurende 2 maanden in twee verdeelde doses, als retinolpalmitaat, met vitamine E 460-690 mg als alfa-tocoferyl nicotinaat, is gebruikt (348).

Post-partum diarree
Vitamine A 23.000 IE wekelijks vóór, tijdens en na de zwangerschap is gebruikt (2581).

Zwangerschapsgerelateerde mortaliteit
Vitamine A 23.300 IE wekelijks vóór en tijdens de zwangerschap is gebruikt (6153).

Zwangerschapgerelateerde nachtblindheid
Vitamine A 23.300 IE wekelijks vóór en tijdens de zwangerschap is gedurende 3 weken dagelijks gebruikt met of zonder 35 mg zink (6154, 8630).

Retinitis pigmentosa
Vitamine A 15.000 IE dagelijks, met of zonder vitamine E 400 IE dagelijks, gedurende 4-6 jaar is gebruikt (83).

Kinderen

Oraal

Adequate inname (AI) niveaus van vitamine A voor zuigelingen zijn vastgesteld: geboorte tot 6 maanden, 400 mcg per dag (1300 IE); 7 tot 12 maanden, 500 mcg per dag (1700 IE). De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor kinderen is vastgesteld: kinderen 1 tot 3 jaar, 300 mcg per dag (1000 IE); 4 tot 8 jaar, 400 mcg per dag (1300 IE); 9 tot 13 jaar, 600 mcg dagelijks (2000 IE); jongens van 14 jaar en ouder, 900 mcg per dag (3000 IE); meisjes van 14 jaar en ouder, 700 mcg per dag (2300 IE); zwangerschap 14 tot 18 jaar, 750 mcg dagelijks (2500 IE); borstvoeding 14 tot 18 jaar, 1200 mcg per dag (4000 IE) (7135). Vitamine A dosering wordt meestal uitgedrukt in IE, maar dosering in microgram wordt soms gebruikt. Eén mcg vitamine A is gelijk aan 3,33 IE vitamine A. Vitamine A-aanbevelingen zijn voor retinol of voorgevormde vitamine A. Eerder werden vitamine A ADH-aanbevelingen uitgedrukt als retinolequivalenten (RE) om rekening te houden met de verschillen in bioconversie van de verschillende vitamine A vormt zich naar retinol. Retinol-activiteitsequivalenten (RAE) worden nu gebruikt: 1 mcg retinol is gelijk aan 1 RAE wat gelijk is aan 2 mcg aanvullend beta-caroteen, 12 mcg dieet beta-caroteen en 24 mcg dieet alfa-caroteen of beta-cryptoxanthine. Voorgevormde vitamine A uit dierlijke producten (retinol) of provitamine A-carotenoïden uit plantaardige producten is een aanvaardbare vitamine A-bron, hoewel provitamine A-carotenoïden in grotere hoeveelheden moeten worden geconsumeerd (7135). Consumptie van 5 porties fruit en groenten per dag levert 5-6 mg provitamine A carotenoïden, die ongeveer 50% tot 65% van de volwassen ADH voor vitamine A levert (7135).

Autisme
Vitamine A 200.000 IE is eenmaal gebruikt (97168).

HIV-gerelateerde diarree
Vitamine A 400.000 IE als drie afzonderlijke doses met een tussenpoos van 4 maanden is gebruikt in combinatie met conventionele geneesmiddelen bij kinderen van 6 maanden tot 5 jaar (1465).

Malaria
Vitamine A 100.000 IE bij zuigelingen <12 maanden of 200.000 IE bij zuigelingen van 12-24 maanden aan het begin en het einde van een periode van 6 maanden is gebruikt met of zonder zink 10 mg per dag gedurende 6 maanden (90771). Vitamine A 200.000 IE, in 200 mcL arachideolie met 10 mcg vitamine E als conserveermiddel, is om de 3 maanden gedurende 13 maanden gebruikt bij kinderen van 6-60 maanden (1464).

Mazelen
Vitamine A 200.000 IE oraal voor ten minste twee enkele doses voor kinderen ouder dan een jaar en twee enkele doses van 100.000 IE voor zuigelingen zijn gebruikt (82373, 82502).

Algemene mortaliteit
Een hoge dosis vitamine A-suppletie wordt aanbevolen voor kinderen in de leeftijd van 6-59 maanden in landen met een laag en gemiddeld inkomen waar vitamine A-tekort een volksgezondheidsprobleem is. Een enkele dosis vitamine A 100.000 IE wordt aanbevolen voor zuigelingen van 6-11 maanden oud, en vitamine A 200.000 IE elke 4-6 maanden wordt aanbevolen voor kinderen van 12-59 maanden oud (95724).

Vitamine A-tekort
Bij kinderen van 6-72 maanden werd vitamine A als retinylacetaat in olie 200.000 IE om de 6 maanden gedurende 5 jaar gebruikt (90773).

Standaardisatie en formulering

Orale vitamine A wordt vaak geleverd in pinda-olie, plantaardige olie of sojaolie met vitamine E als conserveermiddel (2581, 90772, 90776, 90780, 90781, 90782, 90784). Het kan ook worden geleverd als een met water mengbare formulering (95057).

Supplementen bestaan ​​meestal uit voorgevormde vitamine A (95055). Vitamine A kan worden gemeten in internationale eenheden (IE) retinylpalmitaat (3,33 IE of 0,003491 micromol retinol = 1 microgram of retinol-equivalent RE) (95057).

Dosering
Referenties
 • 1 Monographs on the medicinal uses of plant drugs. Exeter, UK: European Scientific Co-op Phytother, 1997.
 • 2 Blumenthal M, ed. The Complete German Commission E Monographs: Therapeutic Guide to Herbal Medicines. Trans. S. Klein. Boston, MA: American Botanical Council, 1998.
 • 3 Tyler VE. Herbs of Choice. Binghamton, NY: Pharmaceutical Products Press, 1994.
 • 4 Newall CA, Anderson LA, Philpson JD. Herbal Medicine: A Guide for Healthcare Professionals. London, UK: The Pharmaceutical Press, 1996.
 • 15 McEvoy GK, ed. AHFS Drug Information. Bethesda, MD: American Society of Health-System Pharmacists, 1998.
 • 83 Berson EL, Rosner B, Sandberg MA, et al. A randomized trial of vitamin A and vitamin E supplementation for retinitis pigmentosa. Arch Ophthalmol 1993;111:761-72.
 • 319 Griffiths JK. The vitamin A paradox. J Pediatr 2000;137:604-7..
 • 320 Wicke C, Halliday B, Allen D, et al. Effects of steroids and retinoids on wound healing. Arch Surg 2000;135:1265-70.
 • 348 Vetrugno M, Maino A, Cardia G, et al. A randomised, double masked, clinical trial of high dose vitamin A and vitamin E supplementation after photorefractive keratectomy. Br J Ophthalmol 2001;85:537-9.
 • 505 Hardman JG, Limbird LL, Molinoff PB, eds. Goodman and Gillman’s The Pharmacological Basis of Therapeutics, 9th ed. New York, NY: McGraw-Hill, 1996.
 • 1444 Zhang S, Hunter DJ, Forman MR, et al. Dietary carotenoids and vitamins A, C, and E and risk of breast cancer. J Natl Cancer Inst 1999;91:547-56.
 • 1464 Shankar AH, Genton B, Semba RD, et al. Effect of vitamin A supplementation on morbidity due to Plasmodium falciparum in young children in Papua New Guinea: a randomised trial. Lancet 1999;354:203-9.
 • 1465 Fawzi WW, Mbise RL, Hertzmark E, et al. A randomized trial of vitamin A supplements in relation to mortality among human immunodeficiency virus-infected and uninfected children in Tanzania. Pediatr Infect Dis J 1999;18:127-33.
 • 1466 Fawzi WW, Mbise RL, Fataki MR, et al. Vitamin A supplementation and severity of pneumonia in children admitted to the hospital in Dar es Salaam, Tanzania. Am J Clin Nutr 1998;68:187-92.
 • 1467 Kowalski TE, Falestiny M, Furth E, Malet PF. Vitamin A hepatotoxicity: a cautionary note regarding 25,000 IU supplements. Am J Med 1994;97:523-8.
 • 1468 Wang Z, Boudjelal M, Kang S, et al. Ultraviolet irradiation of human skin causes functional vitamin A deficiency, preventable by all-trans retinoic acid pre-treatment. Nat Med 1999;5:418-22.
 • 1469 Meyers DG, Maloley PA, Weeks D. Safety of antioxidant vitamins. Arch Intern Med 1996;156:925-35.
 • 1488 Liu C, Russell RM, Seitz HK, et al. Ethanol enhances retinoic acid metabolism into polar metabolites in rat liver via induction of cytochrome P4502E1. Gastroenterology 2001;120:179-89.
 • 1710 van Zandwijk N, Dalesio O, Pastorino U, et al. EUROSCAN, a randomized trial of vitamin A and N-acetylcysteine in patients with head and neck cancer or lung cancer. For the European Organization for Research and Treatment of Cancer Head and Neck and Lung Cancer Cooperative Groups. J Natl Cancer Inst 2000;92:977-86.
 • 1727 Melia AT, Koss-Twardy SG, Zhi J. The effect of orlistat, an inhibitor of dietary fat absorption, on the absorption of vitamins A and E in healthy volunteers. J Clin Pharmacol 1996;36:647-53.
 • 1730 Roche, Inc. Xenical package insert. Nutley, NJ. May 1999.
 • 2008 Freeland-Graves JH. Manganese: an essential nutrient for humans. Nutr Today 1988;23:13-9.
 • 2581 Christian P, West KP, Khatry SK, et al. Vitamin A or beta-carotene supplementation reduces symptoms of illness in pregnant and lactating Nepali women. J Nutr 2000;130:2675-82.
 • 2642 Omenn GS, Goodman GE, Thornquist MD, et al. Effects of a combination of beta-carotene and vitamin A on lung cancer and cardiovascular disease. N Engl J Med 1996;334:1150-5.
 • 2646 Hennekens CH, Buring JE, Manson JE, et al. Lack of effect of long-term supplementation with beta-carotene on the incidence of malignant neoplasms and cardiovascular disease. N Engl J Med 1996;334:1145-9.
 • 2658 Blot WJ, Li JY, Taylor PR. Nutritional intervention trials in Linxian, China: supplementation with specific vitamin/mineral combinations, cancer incidence, and disease-specific mortality in the general population. J Natl Cancer Inst 1993;85:1483-92.
 • 3046 Hansten PD, Horn JR. Drug Interactions Analysis and Management. Vancouver, WA: Applied Therapeutics Inc., 1997 and updates.
 • 3066 FDA Talk Paper. Vitamin A and birth defects (T95-56). Food and Drug Administration, U.S. Department of Health and Human Services, Rockville, MD. October 6, 1995.
 • 3953 Malila N, Virtamo J, Virtanen M, et al. The effect of alpha-tocopherol and beta-carotene supplementation on colorectal adenomas in middle-aged male smokers. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1999;8:489-93.
 • 4454 Hathcock JN. Metabolic mechanisms of drug-nutrient interactions. Fed Proc 1985;44:124-9.
 • 4455 West RJ, Lloyd JK. The effect of cholestyramine on intestinal absorption. Gut 1975;16:93-8.
 • 4457 Elinder LS, Hadell K, Johansson J, et al. Probucol treatment decreases serum concentrations of diet-derived antioxidants. Arterioscler Thromb Vasc Biol 1995;15:1057-63.
 • 4460 Schwarz KB, Goldstein PD, Witztum JL, et al. Fat-soluble vitamin concentrations in hypercholestrolemic children treated with colestipol. Pediatrics 1980;65:243-50.
 • 4461 Tonstad S, Silverstein M, Aksnes L, Ose L. Low dose colestipol in adolescents with familial hypercholesterolemia. Arch Dis Child 1996;74:157-60.
 • 4495 Becker GL. The case against mineral oil. Am J Digestive Dis 1952;19:344-8.
 • 4496 Clark JH, Russell GJ, Fitzgerald JF, et al. Serum beta-carotene, retinol, and alpha-tocopherol levels during mineral oil therapy for constipation. Am J Dis Child 1987;141:1210-2.
 • 4658 Hunter DJ, Manson JE, Colditz GA, et al. A prospective study of the intake of vitamins C, E, and A and the risk of breast cancer. N Engl J Med 1993;329:234-40.
 • 4659 Rohan TE, Howe GR, Friedenreich CM, et al. Dietary fiber, vitamins A, C, and E, and risk of breast cancer: a cohort study. Cancer Causes Control 1993;4:29-37.
 • 6152 Katz J, West KP Jr, Khatry SK, et al. Maternal low-dose vitamin A or {beta}-carotene supplementation has no effect on fetal loss and early infant mortality: a randomized, cluster trial in Nepal. Am J Clin Nutr 2000;71:1570-6.
 • 6153 West KP Jr, Katz J, Khatry SK, et al. Double-blind cluster, randomised trial of low dose supplementation with vitamin A or beta carotene on mortality related to pregnancy in Nepal. The NNIPS-2 Study Group. BMJ 1999;318:570-5.
 • 6154 Christian P, West KP Jr, Khatry SK, et al. Vitamin A or beta-carotene supplementation reduces but does not eliminate maternal night blindness in Nepal. J Nutr 1998;128:1458-63.
 • 6376 Fawzi WW, Msamanga G, Hunter D, et al. Randomized trial of vitamin supplements in relation to vertical transmission of HIV-1 in Tanzania. J Acquir Immune Defic Syndr 2000;23:246-54.
 • 6377 Russell RM. The vitamin A spectrum: from deficiency to toxicity. Am J Clin Nutr 2000;71:878-84.
 • 6378 Cumming RG, Mitchell P, Smith W. Diet and cataract: the Blue Mountains Eye Study. Ophthalmology 2000;10:450-6.
 • 6380 Sporn MB. Retinoids and demethylating agents-looking for partners. J Natl Cancer Inst 2000;92:780-1.
 • 6381 Widschwendter M, Berger J, Hermann M, et al. Methylation and silencing of the retinoic acid receptor-beta2 gene in breast cancer. J Natl Cancer Inst 2000;92:826-32.
 • 7135 Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. Dietary Reference Intakes for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon, Vanadium, and Zinc. Washington, DC: National Academy Press, 2002. Available at: www.nap.edu/books/0309072794/html/.
 • 7139 Leo MA, Lieber CS. Alcohol, vitamin A, and beta-carotene: adverse interactions, including hepatotoxicity and carcinogenicity. Am J Clin Nutr 1999;69:1071-85.
 • 7712 Feskanich D, Singh V, Willett WC, Colditz GA. Vitamin A intake and hip fractures among postmenopausal women. JAMA 2002;287:47-54.
 • 7713 Melhus H, Michaelsson K, Kindmark A, et al. Excessive dietary intake of vitamin A is associated with reduced bone mineral density and increased risk for hip fracture. Ann Intern Med 1998;129:770-8.
 • 7875 Pastorino U, Infante M, Maioli M, et al. Adjuvant treatment of stage I lung cancer with high-dose vitamin A. J Clin Oncol 1993;11:1216-22.
 • 8044 Hickenbottom SJ, Follett JR, Lin Y, et al. Variability in conversion of beta-carotene to vitamin A in men as measured by using a double-tracer study design. Am J Clin Nutr 2002;75:900-7.
 • 8045 Prakash P, Russell RM, Krinsky NI. In vitro inhibition of proliferation of estrogen-dependent and estrogen-independent human breast cancer cells treated with carotenoids or retinoids. J Nutr 2001;131:1574-80.
 • 8046 Kumar B, Cole WC, Prasad KN. Alpha tocopheryl succinate, retinoic acid and polar carotenoids enhanced the growth-inhibitory effect of a cholesterol-lowering drug on immortalized and transformed nerve cells in culture. J Am Coll Nutr 2001;20:628-36.
 • 8630 Christian P, Khatry SK, Yamini S, et al. Zinc supplementation might potentiate the effect of vitamin A in restoring night vision in pregnant Nepalese women. Am J Clin Nutr 2001;73:1045-51.
 • 8636 Rahman MM, Wahed MA, Fuchs GJ, et al. Synergistic effect of zinc and vitamin A on the biochemical indexes of vitamin A nutrition in children. Am J Clin Nutr 2002;75:92-8.
 • 9186 Harrison EH, Hussain MM. Mechanisms involved in the intestinal digestion and absorption of dietary vitamin A. J Nutr 2001;131:1405-8..
 • 9187 Zimmerman CL, Han S, Wiedmann TS. The absorption of retinoic acids from the gastrointestinal tract is dependent upon chemical structure. Cancer Chemother Pharmacol 2001;47:27-33..
 • 9188 Semba RD, Kumwenda N, Taha TE, et al. Impact of vitamin A supplementation on anaemia and plasma erythropoietin concentrations in pregnant women: a controlled clinical trial. Eur J Haematol 2001;66:389-95..
 • 9189 Denke MA. Dietary retinol–a double-edged sword. JAMA 2002;287:102-4.
 • 9190 Michaelsson K, Lithell H, Vessby B, Melhus H. Serum retinol levels and the risk of fracture. N Engl J Med 2003;348:287-94..
 • 9191 Lips P. Hypervitaminosis A and fractures. N Engl J Med 2003;348:347-9.
 • 9192 Johansson S, Lind PM, Hakansson H, et al. Subclinical hypervitaminosis A causes fragile bones in rats. Bone 2002;31:685-9..
 • 9193 Fairfield KM, Hankinson SE, Rosner BA, et al. Risk of ovarian carcinoma and consumption of vitamins A, C, and E and specific carotenoids: a prospective analysis. Cancer 2001;92:2318-26..
 • 9194 Botterweck AA, van den Brandt PA, Goldbohm RA. Vitamins, carotenoids, dietary fiber, and the risk of gastric carcinoma: results from a prospective study after 6.3 years of follow-up. Cancer 2000;88:737-48..
 • 9195 Schunemann HJ, Grant BJ, Freudenheim JL, et al. The relation of serum levels of antioxidant vitamins C and E, retinol and carotenoids with pulmonary function in the general population. Am J Respir Crit Care Med 2001;163:1246-55..
 • 9196 Ballew C, Bowman BA, Russell RM, et al. Serum retinyl esters are not associated with biochemical markers of liver dysfunction in adult participants in the third National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES III), 1988–1994. Am J Clin Nutr 2001;73:934-40..
 • 9197 Ross AC. Addressing research questions with national survey data-the relation of vitamin A status to infection and inflammation. Am J Clin Nutr 2000;72:1069-70.
 • 9199 Meyskens FL Jr, Graham V, Chvapil M, et al. A phase I trial of beta-all-trans-retinoic acid delivered via a collagen sponge and a cervical cap for mild or moderate intraepithelial cervical neoplasia. J Natl Cancer Inst 1983;71:921-5..
 • 9373 Mooij PN, Thomas CM, Doesburg WH, Eskes TK. Multivitamin supplementation in oral contraceptive users. Contraception 1991;44:277-88.
 • 9505 Tyrer LB. Nutrition and the pill. J Reprod Med 1984;29:547-50..
 • 9518 Fishman SM, Christian P, West KP. The role of vitamins in the prevention and control of anaemia. Public Health Nutr 2000;3:125-50..
 • 9569 Garcia-Casal MN, Layrisse M, Solano L, et al. Vitamin A and beta-carotene can improve nonheme iron absorption from rice, wheat and corn by humans. J Nutr 1998;128:646-50..
 • 9586 Lynch SR. Interaction of iron with other nutrients. Nutr Rev 1997;55:102-10..
 • 9595 McDuffie JR, Calis KA, Booth SL, et al. Effects of orlistat on fat-soluble vitamins in obese adolescents. Pharmacotherapy 2002;22:814-22..
 • 9722 Duffield-Lillico AJ, Reid ME, et al. Baseline characteristics and the effect of selenium supplementation on cancer incidence in a randomized clinical trial: a summary report of the Nutritional Prevention of Cancer Trial. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2002;11:630-9..
 • 9800 French AL, Kirstein LM, Massad LS, et al. Association of vitamin A deficiency with cervical squamous intraepithelial lesions in human immunodeficiency virus-infected women. J Infect Dis 2000;182:1084-9..
 • 9801 Fawzi WW, Msamanga GI, Hunter D, et al. Randomized trial of vitamin supplements in relation to transmission of HIV-1 through breastfeeding and early child mortality. AIDS 2002;16:1935-44..
 • 9802 Kokkonen J, Mottonen M, Karttunen TJ, Lanning M. Mucosal pathology of the upper gastrointestinal tract associated with intensive chemotherapy in children: vitamin A supplements do not prevent lesions. Pediatr Hematol Oncol 2002;19:181-92..
 • 10355 Nishiguchi S, Shiomi S, Enomoto M, et al. Does ascorbic acid prevent retinopathy during interferon therapy in patients with chronic hepatitis C? J Gastroenterol 2001;36:486-91..
 • 10523 Ahmed F, Bamji MS, Iyengar L. Effect of oral contraceptive agents on vitamin nutrition status. Am J Clin Nutr 1975;28:606-15..
 • 10545 Hathcock JN, Hattan DG, Jenkins MY, et al. Evaluation of vitamin A toxicity. Am J Clin Nutr 1990;52:183-202..
 • 10546 Walters BN, Gubbay SS. Tetracycline and benign intracranial hypertension: report of five cases. Br Med J 1981;282:19-20..
 • 10547 Pearson MG, Littlewood SM, Bowden AN. Tetracycline and benign intracranial hypertension (letter). Br Med J 1981;282:568-9..
 • 10548 Thorp VJ. Effect of oral contraceptive agents on vitamin and mineral requirements. J Am Diet Assoc 1980;76:581-4..
 • 10557 DiPalma JR, Ritchie DM. Vitamin Toxicity. Annu Rev Pharmacol Toxicol 1977;17:133-48..
 • 10558 Bauernfeind JC, Newmark H, Brin M. Vitamins A and E nutrition via intramuscular or oral route. Am J Clin Nutr 1974;27:234-53..
 • 10559 Kusin JA, Reddy V, Sivakumar B. Vitamin E supplements and the absorption of a massive dose of vitamin A. Am J Clin Nutr 1974;27:774-6.
 • 10560 Bendich A, Langseth L. Safety of vitamin A. Am J Clin Nutr 1989;49:358-71..
 • 10561 Willett WC, Stampfer MJ, Underwood BA, et al. Vitamins A, E and carotene: effects of supplementation on their plasma levels. Am J Clin Nutr 1983;38:559-66..
 • 10562 Ayres S, Mihan R, Scribner MD. Synergism of vitamins A and E with dermatologic applications. Cutis 1979;23:600-3, 689-90..
 • 10563 Jagadeesan V, Reddy V. Interrelationship between vitamin E and A: a clinical study. Clin Chim Acta 1978;90:71-4.
 • 10564 Garrett-Laster M, Oaks L, Russell RM, Oaks E. A lowering effect of a pharmacological dose of vitamin E on serum vitamin A in normal adults. Nutr Res 1981;1:559-64.
 • 10565 Barrowman JA, Broomhall J, Cannon AM, et al. Impairment of vitamin A absorption by neomycin. Clin Sci 1972;42:17P.
 • 10566 Schade RWB, van’t Laar A, Majoor CLH, Jansen AP. A comparative study of the effects of cholestyramine and neomycin in the treatment of type II hyperlipoproteinemia. Acta Med Scand 1976;199:175-80..
 • 10567 Glueck CJ, Tsang RC, Fallat RW, Scheel D. Plasma vitamin A and E levels in children with familial type II hyperlipoproteinemia during therapy with diet and cholestyramine resin. Pediatrics 1974;54:51-5..
 • 10568 Probstfield JL, Lin TL, Peters J, Hunninghake DB. Carotenoids and vitamin A: the effect of hypocholesterolemic agents on serum levels. Metabolism 1985;34:88-91.
 • 10569 Lipid Research Clinics Program. The Lipid Research Clinics’ Coronary Primary Prevention Trial Results: 1. Reduction in incidence of coronary heart disease. JAMA 1984;251:351-64.
 • 10570 Davidson MH, Hauptman J, DiGirolamo M, et al. Weight control and risk factor reduction in obese subjects treated for 2 years with orlistat. JAMA 1999;281:235-42.
 • 10571 Sjostrom L, Rissanen A, Andersen T, et al. Randomised placebo-controlled trial of orlistat for weight loss and prevention of weight regain in obese patients. Lancet 1998;352:167-73..
 • 10788 Graat JM, Schouten EG, Kok FJ. Effect of daily vitamin E and multivitamin-mineral supplementation on acute respiratory tract infections in elderly persons: a randomized controlled trial. JAMA 2002;288:715-21.
 • 10825 Michels KB, Holmberg L, Bergkvist L, et al. Dietary antioxidant vitamins, retinol, and breast cancer incidence in a cohort of Swedish women. Int J Cancer 2001;91:563-7..
 • 11054 Fawzi WW, Villamor E, Msamanga GI, et al. Trial of zinc supplements in relation to pregnancy outcomes, hematologic indicators, and T cell counts among HIV-1-infected women in Tanzania. Am J Clin Nutr 2005;81:161-7.
 • 11303 Virtamo J, Pietinen P, Huttunen JK, et al. Incidence of cancer and mortality following alpha-tocopherol and beta-carotene supplementation: a postintervention follow-up. JAMA 2003;290:476-85..
 • 11798 Richer S, Stiles W, Statkute L, et al. Double-masked, placebo-controlled, randomized trial of lutein and antioxidant supplementation in the intervention of atrophic age-related macular degermation: the Veterans LAST study (Lutein Antioxidant Supplement Trial). Optometry 2004;75:216-30.
 • 11978 Azais-Braesco V, Pascal G. Vitamin A in pregnancy: requirements and safety limits. Am J Clin Nutr 2000;71:1325S-33S.
 • 12185 Bjelakovic G, Nikolova D, Simonetti RG, Gluud C. Antioxidant supplements for prevention of gastrointestinal cancers: a systematic review and meta-analysis. Lancet 2004;364:1219-28.
 • 13036 Lonn E, Bosch J, Yusuf S, et al. HOPE and HOPE-TOO Trial Investigators. Effects of long-term vitamin E supplementation on cardiovascular events and cancer: a randomized controlled trial. JAMA 2005;293:1338-47.
 • 13131 Lee IM, Cook NR, Gaziano JM, et al. Vitamin E in the primary prevention of cardiovascular disease and cancer: The Women’s Health Study: A randomized controlled trial. JAMA 2005;294:56-65.
 • 14030 Radhika MS, Bhaskaram P, Balakrishna N, Ramalakshmi BA. Red palm oil supplementation: a feasible diet-based approach to improve vitamin A status of pregnant women and their infants. Food Nutr Bull 2003;24:208-17.
 • 14109 Hercberg S, Galan P, Preziosi P, et al. The SU.VI.MAX Study: a randomized, placebo-controlled trial of the health effects of antioxidant vitamins and minerals. Arch Intern Med 2004;164:2335-42.
 • 14134 Dagnelie PC, Schuurman AG, Goldbohm RA, Van den Brandt PA. Diet, anthropometric measures and prostate cancer risk: a review of prospective cohort and intervention studies. BJU Int 2004;93:1139-50.
 • 15305 Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, et al. Mortality in randomized trials of antioxidant supplements for primary and secondary prevention: systematic review and meta-analysis. JAMA 2007;297:842-57.
 • 16707 Lippmann SM, Klein EA, Goodman PJ, et al. Effect of selenium and vitamin E on risk of prostate cancer and other cancers: the selenium and vitamin E cancer prevention trial (SELECT). JAMA 2009;301:39-51.
 • 16708 Gaziano JM, Glynn RJ, Christen WG, et al. Vitamins E and C in the prevention of prostate total cancer in men: the physicians’ health study II randomised controlled trial. JAMA 2009;301:52-62.
 • 16823 Smedts HP, de Vries JH, Rakhshandehroo M, et al. High maternal vitamin E intake by diet or supplements is associated with congenital heart defects in the offspring. BJOG 2009;116:416-23.
 • 20131 Ramakrishnan U., Aburto N., McCabe G., Martorell R. Multimicronutrient interventions but not vitamin a or iron interventions alone improve child growth: results of 3 meta-analyses. J Nutr 2004;134(10):2592-2602.
 • 20132 Ramakrishnan U., Nguyen P., Martorell R. Effects of micronutrients on growth of children under 5 y of age: meta-analyses of single and multiple nutrient interventions. Am J Clin Nutr 2009;89(1):191-203.
 • 31909 Schon, T., Elias, D., Moges, F., Melese, E., Tessema, T., Stendahl, O., Britton, S., and Sundqvist, T. Arginine as an adjuvant to chemotherapy improves clinical outcome in active tuberculosis. Eur.Respir.J 2003;21(3):483-488.
 • 32041 Abba, K., Sudarsanam, T. D., Grobler, L., and Volmink, J. Nutritional supplements for people being treated for active tuberculosis. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2008;(4):CD006086.
 • 34494 Prince, M. I., Mitchison, H. C., Ashley, D., Burke, D. A., Edwards, N., Bramble, M. G., James, O. F., and Jones, D. E. Oral antioxidant supplementation for fatigue associated with primary biliary cirrhosis: results of a multicentre, randomized, placebo-controlled, cross-over trial. Aliment.Pharmacol.Ther. 2003;17(1):137-143.
 • 34498 Zhu, S., Mason, J., Shi, Y., Hu, Y., Li, R., Wahg, M., Zhou, Y., Jin, G., Xie, Y., Wu, G., Xia, D., Qian, Z., Sohg, H., Zhang, L., Russell, R., and Xiao, S. The effect of folic acid on the development of stomach and other gastrointestinal cancers. Chin Med.J.(Engl.) 2003;116(1):15-19.
 • 34504 Chandra, R. K. Effect of vitamin and trace-element supplementation on immune responses and infection in elderly subjects. Lancet 11-7-1992;340(8828):1124-1127.
 • 34505 Shibata, A., Paganini-Hill, A., Ross, R. K., and Henderson, B. E. Intake of vegetables, fruits, beta-carotene, vitamin C and vitamin supplements and cancer incidence among the elderly: a prospective study. Br.J.Cancer 1992;66(4):673-679.
 • 34517 Lodi, G., Sardella, A., Bez, C., Demarosi, F., and Carrassi, A. Interventions for treating oral leukoplakia. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2004;(3):CD001829.
 • 34519 Bjelakovic, G., Nikolova, D., Simonetti, R. G., and Gluud, C. Antioxidant supplements for preventing gastrointestinal cancers. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2004;(4):CD004183.
 • 34521 Dijkhuizen, M. A., Wieringa, F. T., West, C. E., and Muhilal. Zinc plus beta-carotene supplementation of pregnant women is superior to beta-carotene supplementation alone in improving vitamin A status in both mothers and infants. Am.J.Clin.Nutr. 2004;80(5):1299-1307.
 • 34522 Goodman, G. E., Thornquist, M. D., Balmes, J., Cullen, M. R., Meyskens, F. L., Jr., Omenn, G. S., Valanis, B., and Williams, J. H., Jr. The Beta-Carotene and Retinol Efficacy Trial: incidence of lung cancer and cardiovascular disease mortality during 6-year follow-up after stopping beta-carotene and retinol supplements. J.Natl.Cancer Inst. 12-1-2004;96(23):1743-1750.
 • 34528 Cho, E., Hunter, D. J., Spiegelman, D., Albanes, D., Beeson, W. L., van den Brandt, P. A., Colditz, G. A., Feskanich, D., Folsom, A. R., Fraser, G. E., Freudenheim, J. L., Giovannucci, E., Goldbohm, R. A., Graham, S., Miller, A. B., Rohan, T. E., Sellers, T. A., Virtamo, J., Willett, W. C., and Smith-Warner, S. A. Intakes of vitamins A, C and E and folate and multivitamins and lung cancer: a pooled analysis of 8 prospective studies. Int.J.Cancer 2-15-2006;118(4):970-978.
 • 34529 Irlam, J. H., Visser, M. E., Rollins, N., and Siegfried, N. Micronutrient supplementation in children and adults with HIV infection. Cochrane.Database.Syst.Rev 2005;(4):CD003650.
 • 34539 Kamangar, F., Qiao, Y. L., Yu, B., Sun, X. D., Abnet, C. C., Fan, J. H., Mark, S. D., Zhao, P., Dawsey, S. M., and Taylor, P. R. Lung cancer chemoprevention: a randomized, double-blind trial in Linxian, China. Cancer Epidemiol.Biomarkers Prev. 2006;15(8):1562-1564.
 • 34541 Lodi, G., Sardella, A., Bez, C., Demarosi, F., and Carrassi, A. Interventions for treating oral leukoplakia. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2006;(4):CD001829.
 • 34546 Liu, B. A., McGeer, A., McArthur, M. A., Simor, A. E., Aghdassi, E., Davis, L., and Allard, J. P. Effect of multivitamin and mineral supplementation on episodes of infection in nursing home residents: a randomized, placebo-controlled study. J.Am.Geriatr.Soc. 2007;55(1):35-42.
 • 34551 Kubo, A. and Corley, D. A. Meta-analysis of antioxidant intake and the risk of esophageal and gastric cardia adenocarcinoma. Am.J.Gastroenterol. 2007;102(10):2323-2330.
 • 34552 Cook, N. R., Albert, C. M., Gaziano, J. M., Zaharris, E., MacFadyen, J., Danielson, E., Buring, J. E., and Manson, J. E. A randomized factorial trial of vitamins C and E and beta carotene in the secondary prevention of cardiovascular events in women: results from the Women’s Antioxidant Cardiovascular Study. Arch.Intern.Med. 8-13-2007;167(15):1610-1618.
 • 34556 Bath-Hextall, F., Leonardi-Bee, J., Somchand, N., Webster, A., Delitt, J., and Perkins, W. Interventions for preventing non-melanoma skin cancers in high-risk groups. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2007;(4):CD005414.
 • 34565 O’Neil, C., Shevill, E., and Chang, A. B. Vitamin A supplementation for cystic fibrosis. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2008;(1):CD006751.
 • 34568 Evans, J. Antioxidant supplements to prevent or slow down the progression of AMD: a systematic review and meta-analysis. Eye (Lond) 2008;22(6):751-760.
 • 34572 Bjelakovic, G., Nikolova, D., Simonetti, R. G., and Gluud, C. Antioxidant supplements for preventing gastrointestinal cancers. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2008;(3):CD004183.
 • 34573 Gallicchio, L., Boyd, K., Matanoski, G., Tao, X. G., Chen, L., Lam, T. K., Shiels, M., Hammond, E., Robinson, K. A., Caulfield, L. E., Herman, J. G., Guallar, E., and Alberg, A. J. Carotenoids and the risk of developing lung cancer: a systematic review. Am.J.Clin.Nutr. 2008;88(2):372-383.
 • 34577 Sesso, H. D., Buring, J. E., Christen, W. G., Kurth, T., Belanger, C., MacFadyen, J., Bubes, V., Manson, J. E., Glynn, R. J., and Gaziano, J. M. Vitamins E and C in the prevention of cardiovascular disease in men: the Physicians’ Health Study II randomized controlled trial. JAMA 11-12-2008;300(18):2123-2133.
 • 34580 Lin, J., Cook, N. R., Albert, C., Zaharris, E., Gaziano, J. M., Van, Denburgh M., Buring, J. E., and Manson, J. E. Vitamins C and E and beta carotene supplementation and cancer risk: a randomized controlled trial. J.Natl.Cancer Inst. 1-7-2009;101(1):14-23.
 • 34581 Bjelakovic, G., Nikolova, D., Simonetti, R. G., and Gluud, C. Systematic review: primary and secondary prevention of gastrointestinal cancers with antioxidant supplements. Aliment.Pharmacol.Ther. 9-15-2008;28(6):689-703.
 • 34587 Allen, S., Britton, J. R., and Leonardi-Bee, J. A. Association between antioxidant vitamins and asthma outcome measures: systematic review and meta-analysis. Thorax 2009;64(7):610-619.
 • 34594 Papaioannou, D., Cooper, K. L., Carroll, C., Hind, D., Squires, H., Tappenden, P., and Logan, R. F. Antioxidants in the chemoprevention of colorectal cancer and colorectal adenomas in the general population: a systematic review and meta-analysis. Colorectal Dis. 2011;13(10):1085-1099.
 • 34595 Bjelakovic, G., Gluud, L. L., Nikolova, D., Bjelakovic, M., Nagorni, A., and Gluud, C. Meta-analysis: antioxidant supplements for liver diseases – the Cochrane Hepato-Biliary Group. Aliment.Pharmacol.Ther. 2010;32(3):356-367.
 • 34596 Cooper, K., Squires, H., Carroll, C., Papaioannou, D., Booth, A., Logan, R. F., Maguire, C., Hind, D., and Tappenden, P. Chemoprevention of colorectal cancer: systematic review and economic evaluation. Health Technol.Assess. 2010;14(32):1-206.
 • 34601 Oliveira-Menegozzo, J. M., Bergamaschi, D. P., Middleton, P., and East, C. E. Vitamin A supplementation for postpartum women. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2010;(10):CD005944.
 • 34602 van den Broek, N., Dou, L., Othman, M., Neilson, J. P., Gates, S., and Gulmezoglu, A. M. Vitamin A supplementation during pregnancy for maternal and newborn outcomes. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2010;(11):CD008666.
 • 34604 Irlam, J. H., Visser, M. M., Rollins, N. N., and Siegfried, N. Micronutrient supplementation in children and adults with HIV infection. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2010;(12):CD003650.
 • 34606 Nurmatov, U., Devereux, G., and Sheikh, A. Nutrients and foods for the primary prevention of asthma and allergy: systematic review and meta-analysis. J.Allergy Clin.Immunol. 2011;127(3):724-733.
 • 34607 Stratton, J. and Godwin, M. The effect of supplemental vitamins and minerals on the development of prostate cancer: a systematic review and meta-analysis. Fam.Pract. 2011;28(3):243-252.
 • 34608 Bjelakovic, G., Gluud, L. L., Nikolova, D., Bjelakovic, M., Nagorni, A., and Gluud, C. Antioxidant supplements for liver diseases. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011;(3):CD007749.
 • 34610 Fulan, H., Changxing, J., Baina, W. Y., Wencui, Z., Chunqing, L., Fan, W., Dandan, L., Dianjun, S., Tong, W., Da, P., and Yashuang, Z. Retinol, vitamins A, C, and E and breast cancer risk: a meta-analysis and meta-regression. Cancer Causes Control 2011;22(10):1383-1396.
 • 34613 Zhang, X., Dai, B., Zhang, B., and Wang, Z. Vitamin A and risk of cervical cancer: a meta-analysis. Gynecol.Oncol. 2012;124(2):366-373.
 • 34619 Galli, F., Battistoni, A., Gambari, R., Pompella, A., Bragonzi, A., Pilolli, F., Iuliano, L., Piroddi, M., Dechecchi, M. C., and Cabrini, G. Oxidative stress and antioxidant therapy in cystic fibrosis. Biochim.Biophys.Acta 2012;1822(5):690-713.
 • 34622 Bjelakovic, G., Nikolova, D., Gluud, L. L., Simonetti, R. G., and Gluud, C. Antioxidant supplements for prevention of mortality in healthy participants and patients with various diseases. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012;3:CD007176.
 • 34626 Mathew, M. C., Ervin, A. M., Tao, J., and Davis, R. M. Antioxidant vitamin supplementation for preventing and slowing the progression of age-related cataract. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012;6:CD004567.
 • 34627 Thorne-Lyman, A. L. and Fawzi, W. W. Vitamin A and carotenoids during pregnancy and maternal, neonatal and infant health outcomes: a systematic review and meta-analysis. Paediatr.Perinat.Epidemiol. 2012;26 Suppl 1:36-54.
 • 34628 Aune, D., Chan, D. S., Vieira, A. R., Navarro Rosenblatt, D. A., Vieira, R., Greenwood, D. C., and Norat, T. Dietary compared with blood concentrations of carotenoids and breast cancer risk: a systematic review and meta-analysis of prospective studies. Am J Clin Nutr 2012;96(2):356-373.
 • 34629 Miller, P. E. and Snyder, D. C. Phytochemicals and cancer risk: a review of the epidemiological evidence. Nutr.Clin.Pract. 2012;27(5):599-612.
 • 34630 Bonifant, C. M., Shevill, E., and Chang, A. B. Vitamin A supplementation for cystic fibrosis. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012;8:CD006751.
 • 34632 Cortes-Jofre, M., Rueda, J. R., Corsini-Munoz, G., Fonseca-Cortes, C., Caraballoso, M., and Bonfill, Cosp, X. Drugs for preventing lung cancer in healthy people. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012;10:CD002141.
 • 34633 Evans, J. R. and Lawrenson, J. G. Antioxidant vitamin and mineral supplements for slowing the progression of age-related macular degeneration. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012;11:CD000254.
 • 34664 No author. The alpha-tocopherol, beta-carotene lung cancer prevention study: design, methods, participant characteristics, and compliance. The ATBC Cancer Prevention Study Group. Ann.Epidemiol. 1994;4(1):1-10.
 • 34666 Li, J. Y., Taylor, P. R., Li, B., Dawsey, S., Wang, G. Q., Ershow, A. G., Guo, W., Liu, S. F., Yang, C. S., Shen, Q., and . Nutrition intervention trials in Linxian, China: multiple vitamin/mineral supplementation, cancer incidence, and disease-specific mortality among adults with esophageal dysplasia. J.Natl.Cancer Inst. 9-15-1993;85(18):1492-1498.
 • 34667 Coodley, G. O., Nelson, H. D., Loveless, M. O., and Folk, C. Beta-carotene in HIV infection. J.Acquir.Immune.Defic.Syndr. 1993;6(3):272-276.
 • 34670 Richer, S. Multicenter ophthalmic and nutritional age-related macular degeneration study–part 2: antioxidant intervention and conclusions. J.Am.Optom.Assoc. 1996;67(1):30-49.
 • 34671 Coodley, G. O., Coodley, M. K., Lusk, R., Green, T. R., Bakke, A. C., Wilson, D., Wachenheim, D., Sexton, G., and Salveson, C. Beta-carotene in HIV infection: an extended evaluation. AIDS 1996;10(9):967-973.
 • 34674 Sankaranarayanan, R., Mathew, B., Varghese, C., Sudhakaran, P. R., Menon, V., Jayadeep, A., Nair, M. K., Mathews, C., Mahalingam, T. R., Balaram, P., and Nair, P. P. Chemoprevention of oral leukoplakia with vitamin A and beta carotene: an assessment. Oral Oncol. 1997;33(4):231-236.
 • 34675 de Klerk, N. H., Musk, A. W., Ambrosini, G. L., Eccles, J. L., Hansen, J., Olsen, N., Watts, V. L., Lund, H. G., Pang, S. C., Beilby, J., and Hobbs, M. S. Vitamin A and cancer prevention II: comparison of the effects of retinol and beta-carotene. Int.J.Cancer 1-30-1998;75(3):362-367.
 • 35628 Moverare, R., Elfman, L., Bjornsson, E., and Stalenheim, G. Changes in cytokine production in vitro during the early phase of birch-pollen immunotherapy. Scand.J.Immunol. 2000;52(2):200-206.
 • 36369 Lodi, G., Sardella, A., Bez, C., Demarosi, F., and Carrassi, A. Interventions for treating oral leukoplakia. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2001;(4):CD001829.
 • 36388 Lodi, G., Sardella, A., Bez, C., Demarosi, F., and Carrassi, A. Systematic review of randomized trials for the treatment of oral leukoplakia. J Dent.Educ. 2002;66(8):896-902.
 • 36410 Lele, S. Although leukoplakia responds to some treatments relapses and adverse effects are common. Evid.Based.Dent. 2005;6(1):15-16.
 • 43949 Witte, K. K., Nikitin, N. P., Parker, A. C., von Haehling, S., Volk, H. D., Anker, S. D., Clark, A. L., and Cleland, J. G. The effect of micronutrient supplementation on quality-of-life and left ventricular function in elderly patients with chronic heart failure. Eur Heart J 2005;26(21):2238-2244.
 • 50061 Cho, E., Spiegelman, D., Hunter, D. J., Chen, W. Y., Zhang, S. M., Colditz, G. A., and Willett, W. C. Premenopausal intakes of vitamins A, C, and E, folate, and carotenoids, and risk of breast cancer. Cancer Epidemiol.Biomarkers Prev. 2003;12(8):713-720.
 • 50130 Garcia-Closas, R., Castellsague, X., Bosch, X., and Gonzalez, C. A. The role of diet and nutrition in cervical carcinogenesis: a review of recent evidence. Int.J.Cancer 11-20-2005;117(4):629-637.
 • 50213 Haider, B. A. and Bhutta, Z. A. Multiple-micronutrient supplementation for women during pregnancy. Cochrane Database.Syst.Rev 2006;(4):CD004905.
 • 50359 Yakoob, M. Y., Menezes, E. V., Soomro, T., Haws, R. A., Darmstadt, G. L., and Bhutta, Z. A. Reducing stillbirths: behavioural and nutritional interventions before and during pregnancy. BMC.Pregnancy Childbirth. 2009;9 Suppl 1:S3.
 • 50408 Christian, P. Micronutrients, birth weight, and survival. Annu.Rev Nutr 8-21-2010;30:83-104.
 • 50495 Lazzeroni, M., Gandini, S., Puntoni, M., Bonanni, B., Gennari, A., and Decensi, A. The science behind vitamins and natural compounds for breast cancer prevention. Getting the most prevention out of it. Breast 2011;20 Suppl 3:S36-S41.
 • 50520 Mayne, S. T., Ferrucci, L. M., and Cartmel, B. Lessons learned from randomized clinical trials of micronutrient supplementation for cancer prevention. Annu.Rev.Nutr. 8-21-2012;32:369-390.
 • 50577 Fleming, A. F., Ghatoura, G. B., Harrison, K. A., Briggs, N. D., and Dunn, D. T. The prevention of anaemia in pregnancy in primigravidae in the guinea savanna of Nigeria. Ann Trop Med Parasitol. 1986;80(2):211-233.
 • 50651 Mark, S. D., Wang, W., Fraumeni, J. F., Jr., Li, J. Y., Taylor, P. R., Wang, G. Q., Guo, W., Dawsey, S. M., Li, B., and Blot, W. J. Lowered risks of hypertension and cerebrovascular disease after vitamin/mineral supplementation: the Linxian Nutrition Intervention Trial. Am.J.Epidemiol. 4-1-1996;143(7):658-664.
 • 51546 Levi, F., La Vecchia, C., Gulie, C., and Negri, E. Dietary factors and breast cancer risk in Vaud, Switzerland. Nutr Cancer 1993;19(3):327-335.
 • 51588 Challier, B., Perarnau, J. M., and Viel, J. F. Garlic, onion and cereal fibre as protective factors for breast cancer: a French case-control study. Eur.J Epidemiol. 1998;14(8):737-747.
 • 56495 Mwanri, L., Worsley, A., Ryan, P., and Masika, J. Supplemental vitamin A improves anemia and growth in anemic school children in Tanzania. J Nutr 2000;130(11):2691-2696.
 • 56549 Majumdar, I., Paul, P., Talib, V. H., and Ranga, S. The effect of iron therapy on the growth of iron-replete and iron-deplete children. J.Trop.Pediatr. 2003;49(2):84-88.
 • 56578 Friis, H., Gomo, E., Nyazema, N., Ndhlovu, P., Krarup, H., Kaestel, P., and Michaelsen, K. F. Effect of multimicronutrient supplementation on gestational length and birth size: a randomized, placebo-controlled, double-blind effectiveness trial in Zimbabwe. Am J Clin Nutr 2004;80(1):178-184.
 • 56591 Alarcon, K., Kolsteren, P. W., Prada, A. M., Chian, A. M., Velarde, R. E., Pecho, I. L., and Hoeree, T. F. Effects of separate delivery of zinc or zinc and vitamin A on hemoglobin response, growth, and diarrhea in young Peruvian children receiving iron therapy for anemia. Am.J.Clin.Nutr. 2004;80(5):1276-1282.
 • 56648 Fawzi, W. W., Msamanga, G. I., Urassa, W., Hertzmark, E., Petraro, P., Willett, W. C., and Spiegelman, D. Vitamins and perinatal outcomes among HIV-negative women in Tanzania. N.Engl J Med 4-5-2007;356(14):1423-1431.
 • 56651 Fahmida, U., Rumawas, J. S., Utomo, B., Patmonodewo, S., and Schultink, W. Zinc-iron, but not zinc-alone supplementation, increased linear growth of stunted infants with low haemoglobin. Asia Pac.J Clin Nutr 2007;16(2):301-309.
 • 56660 Zagre, N. M., Desplats, G., Adou, P., Mamadoultaibou, A., and Aguayo, V. M. Prenatal multiple micronutrient supplementation has greater impact on birthweight than supplementation with iron and folic acid: a cluster-randomized, double-blind, controlled programmatic study in rural Niger. Food Nutr Bull 2007;28(3):317-327.
 • 56663 Shankar, A. H., Jahari, A. B., Sebayang, S. K., Aditiawarman, Apriatni, M., Harefa, B., Muadz, H., Soesbandoro, S. D., Tjiong, R., Fachry, A., Shankar, A. V., Atmarita, Prihatini, S., and Sofia, G. Effect of maternal multiple micronutrient supplementation on fetal loss and infant death in Indonesia: a double-blind cluster-randomised trial. Lancet 1-19-2008;371(9608):215-227.
 • 56728 Mejia, L. A. and Chew, F. Hematological effect of supplementing anemic children with vitamin A alone and in combination with iron. Am.J.Clin.Nutr. 1988;48(3):595-600.
 • 56777 Suharno, D., West, C. E., Muhilal, Karyadi, D., and Hautvast, J. G. Supplementation with vitamin A and iron for nutritional anaemia in pregnant women in West Java, Indonesia. Lancet 11-27-1993;342(8883):1325-1328.
 • 56817 Menendez, C., Kahigwa, E., Hirt, R., Vounatsou, P., Aponte, J. J., Font, F., Acosta, C. J., Schellenberg, D. M., Galindo, C. M., Kimario, J., Urassa, H., Brabin, B., Smith, T. A., Kitua, A. Y., Tanner, M., and Alonso, P. L. Randomised placebo-controlled trial of iron supplementation and malaria chemoprophylaxis for prevention of severe anaemia and malaria in Tanzanian infants. Lancet 9-20-1997;350(9081):844-850.
 • 56825 Fawzi, W. W., Msamanga, G. I., Spiegelman, D., Urassa, E. J., McGrath, N., Mwakagile, D., Antelman, G., Mbise, R., Herrera, G., Kapiga, S., Willett, W., and Hunter, D. J. Randomised trial of effects of vitamin supplements on pregnancy outcomes and T cell counts in HIV-1-infected women in Tanzania. Lancet 5-16-1998;351(9114):1477-1482.
 • 56827 Donnen, P., Brasseur, D., Dramaix, M., Vertongen, F., Zihindula, M., Muhamiriza, M., and Hennart, P. Vitamin A supplementation but not deworming improves growth of malnourished preschool children in eastern Zaire. J Nutr 1998;128(8):1320-1327.
 • 58498 Block, K. I., Koch, A. C., Mead, M. N., Tothy, P. K., Newman, R. A., and Gyllenhaal, C. Impact of antioxidant supplementation on chemotherapeutic toxicity: a systematic review of the evidence from randomized controlled trials. Int.J Cancer 9-15-2008;123(6):1227-1239.
 • 60337 Sharma, J. B., Kumar, A., Kumar, A., Malhotra, M., Arora, R., Prasad, S., and Batra, S. Effect of lycopene on pre-eclampsia and intra-uterine growth retardation in primigravidas. Int J Gynaecol.Obstet. 2003;81(3):257-262.
 • 60344 London, S. J., Stein, E. A., Henderson, I. C., Stampfer, M. J., Wood, W. C., Remine, S., Dmochowski, J. R., Robert, N. J., and Willett, W. C. Carotenoids, retinol, and vitamin E and risk of proliferative benign breast disease and breast cancer. Cancer Causes Control 1992;3(6):503-512.
 • 60388 Potischman, N., Herrero, R., Brinton, L. A., Reeves, W. C., Stacewicz-Sapuntzakis, M., Jones, C. J., Brenes, M. M., Tenorio, F., de Britton, R. C., and Gaitan, E. A case-control study of nutrient status and invasive cervical cancer. II. Serologic indicators. Am J Epidemiol. 12-1-1991;134(11):1347-1355.
 • 60430 Tomita, L. Y., Longatto, Filho A., Costa, M. C., Andreoli, M. A., Villa, L. L., Franco, E. L., and Cardoso, M. A. Diet and serum micronutrients in relation to cervical neoplasia and cancer among low-income Brazilian women. Int.J.Cancer 2-1-2010;126(3):703-714.
 • 60468 Potischman, N., McCulloch, C. E., Byers, T., Nemoto, T., Stubbe, N., Milch, R., Parker, R., Rasmussen, K. M., Root, M., Graham, S., and . Breast cancer and dietary and plasma concentrations of carotenoids and vitamin A. Am J Clin Nutr 1990;52(5):909-915.
 • 61015 Hovdenak, N. and Haram, K. Influence of mineral and vitamin supplements on pregnancy outcome. Eur J Obstet.Gynecol.Reprod.Biol. 2012;164(2):127-132.
 • 61392 Stewart, S., Prince, M., Bassendine, M., Hudson, M., James, O., Jones, D., Record, C., and Day, C. P. A randomized trial of antioxidant therapy alone or with corticosteroids in acute alcoholic hepatitis. J Hepatol. 2007;47(2):277-283.
 • 62453 Block, K. I., Koch, A. C., Mead, M. N., Tothy, P. K., Newman, R. A., and Gyllenhaal, C. Impact of antioxidant supplementation on chemotherapeutic efficacy: a systematic review of the evidence from randomized controlled trials. Cancer Treat.Rev. 2007;33(5):407-418.
 • 66478 Danno, K. and Sugie, N. Combination therapy with low-dose etretinate and eicosapentaenoic acid for psoriasis vulgaris. J Dermatol. 1998;25(11):703-705.
 • 71501 Munoz, N., Wahrendorf, J., Bang, L. J., Crespi, M., Thurnham, D. I., Day, N. E., Ji, Z. H., Grassi, A., Yan, L. W., Lin, L. G., and . No effect of riboflavine, retinol, and zinc on prevalence of precancerous lesions of oesophagus. Randomised double-blind intervention study in high-risk population of China. Lancet 7-20-1985;2(8447):111-114.
 • 74333 Allsup, S. J., Shenkin, A., Gosney, M. A., Taylor, S., Taylor, W., Hammond, M., and Zambon, M. C. Can a short period of micronutrient supplementation in older institutionalized people improve response to influenza vaccine? A randomized, controlled trial. J Am.Geriatr.Soc. 2004;52(1):20-24.
 • 74377 Groenbaek, K., Friis, H., Hansen, M., Ring-Larsen, H., and Krarup, H. B. The effect of antioxidant supplementation on hepatitis C viral load, transaminases and oxidative status: a randomized trial among chronic hepatitis C virus-infected patients. Eur J Gastroenterol Hepatol 2006;18(9):985-989.
 • 74449 Hill, J. and Bird, H. A. Failure of selenium-ace to improve osteoarthritis. Br.J Rheumatol. 1990;29(3):211-213.
 • 74479 Van, Gossum A. and Neve, J. Low selenium status in alcoholic cirrhosis is correlated with aminopyrine breath test. Preliminary effects of selenium supplementation. Biol.Trace Elem.Res. 1995;47(1-3):201-207.
 • 82188 Rice, A. L., Stoltzfus, R. J., de, Francisco A., Chakraborty, J., Kjolhede, C. L., and Wahed, M. A. Maternal vitamin A or beta-carotene supplementation in lactating bangladeshi women benefits mothers and infants but does not prevent subclinical deficiency. J Nutr 1999;129(2):356-365.
 • 82189 Kolsteren, P., Rahman, S. R., Hilderbrand, K., and Diniz, A. Treatment for iron deficiency anaemia with a combined supplementation of iron, vitamin A and zinc in women of Dinajpur, Bangladesh. Eur.J Clin.Nutr 1999;53(2):102-106.
 • 82190 Kawasaki, Y., Hosoya, M., Katayose, M., and Suzuki, H. [The efficacy of oral vitamin A supplementation for measles and respiratory syncytial virus (RSV) infection]. Kansenshogaku Zasshi 1999;73(2):104-109.
 • 82191 Cartmel, B., Moon, T. E., and Levine, N. Effects of long-term intake of retinol on selected clinical and laboratory indexes. Am J Clin.Nutr 1999;69(5):937-943.
 • 82193 Mannisto, S., Pietinen, P., Virtanen, M., Kataja, V., and Uusitupa, M. Diet and the risk of breast cancer in a case-control study: does the threat of disease have an influence on recall bias? J Clin.Epidemiol 1999;52(5):429-439.
 • 82194 Smith, J. C., Makdani, D., Hegar, A., Rao, D., and Douglass, L. W. Vitamin A and zinc supplementation of preschool children. J Am.Coll.Nutr 1999;18(3):213-222.
 • 82195 Tyson, J. E., Wright, L. L., Oh, W., Kennedy, K. A., Mele, L., Ehrenkranz, R. A., Stoll, B. J., Lemons, J. A., Stevenson, D. K., Bauer, C. R., Korones, S. B., and Fanaroff, A. A. Vitamin A supplementation for extremely-low-birth-weight infants. National Institute of Child Health and Human Development Neonatal Research Network. N Engl.J Med 6-24-1999;340(25):1962-1968.
 • 82197 Sempertegui, F., Estrella, B., Camaniero, V., Betancourt, V., Izurieta, R., Ortiz, W., Fiallo, E., Troya, S., Rodriguez, A., and Griffiths, J. K. The beneficial effects of weekly low-dose vitamin A supplementation on acute lower respiratory infections and diarrhea in Ecuadorian children. Pediatrics 1999;104(1):e1.
 • 82198 Potischman, N., Swanson, C. A., Coates, R. J., Gammon, M. D., Brogan, D. R., Curtin, J., and Brinton, L. A. Intake of food groups and associated micronutrients in relation to risk of early-stage breast cancer. Int J Cancer 7-30-1999;82(3):315-321.
 • 82199 Acosta, C. J., Galindo, C. M., Schellenberg, D., Aponte, J. J., Kahigwa, E., Urassa, H., Schellenberg, J. R., Masanja, H., Hayes, R., Kitua, A. Y., Lwilla, F., Mshinda, H., Menendez, C., Tanner, M., and Alonso, P. L. Evaluation of the SPf66 vaccine for malaria control when delivered through the EPI scheme in Tanzania. Trop.Med Int Health 1999;4(5):368-376.
 • 82200 Bohlke, K., Spiegelman, D., Trichopoulou, A., Katsouyanni, K., and Trichopoulos, D. Vitamins A, C and E and the risk of breast cancer: results from a case-control study in Greece. Br.J Cancer 1999;79(1):23-29.
 • 82202 Coutsoudis, A., Pillay, K., Spooner, E., Kuhn, L., and Coovadia, H. M. Randomized trial testing the effect of vitamin A supplementation on pregnancy outcomes and early mother-to-child HIV-1 transmission in Durban, South Africa. South African Vitamin A Study Group. AIDS 8-20-1999;13(12):1517-1524.
 • 82203 Epstein, J. B. and Gorsky, M. Topical application of vitamin A to oral leukoplakia: A clinical case series. Cancer 9-15-1999;86(6):921-927.
 • 82204 Look, M. P., Gerard, A., Rao, G. S., Sudhop, T., Fischer, H. P., Sauerbruch, T., and Spengler, U. Interferon/antioxidant combination therapy for chronic hepatitis C–a controlled pilot trial. Antiviral Res 1999;43(2):113-122.
 • 82205 Matthay, K. K., Villablanca, J. G., Seeger, R. C., Stram, D. O., Harris, R. E., Ramsay, N. K., Swift, P., Shimada, H., Black, C. T., Brodeur, G. M., Gerbing, R. B., and Reynolds, C. P. Treatment of high-risk neuroblastoma with intensive chemotherapy, radiotherapy, autologous bone marrow transplantation, and 13-cis-retinoic acid. Children’s Cancer Group. N.Engl.J Med. 10-14-1999;341(16):1165-1173.
 • 82206 Hercberg, S., Preziosi, P., Galan, P., Faure, H., Arnaud, J., Duport, N., Malvy, D., Roussel, A. M., Briancon, S., and Favier, A. “The SU.VI.MAX Study”: a primary prevention trial using nutritional doses of antioxidant vitamins and minerals in cardiovascular diseases and cancers. SUpplementation on VItamines et Mineraux AntioXydants. Food Chem.Toxicol. 1999;37(9-10):925-930.
 • 82207 Niu, C., Yan, H., Yu, T., Sun, H. P., Liu, J. X., Li, X. S., Wu, W., Zhang, F. Q., Chen, Y., Zhou, L., Li, J. M., Zeng, X. Y., Yang, R. R., Yuan, M. M., Ren, M. Y., Gu, F. Y., Cao, Q., Gu, B. W., Su, X. Y., Chen, G. Q., Xiong, S. M., Zhang, T. D., Waxman, S., Wang, Z. Y., Chen, Z., Hu, J., Shen, Z. X., and Chen, S. J. Studies on treatment of acute promyelocytic leukemia with arsenic trioxide: remission induction, follow-up, and molecular monitoring in 11 newly diagnosed and 47 relapsed acute promyelocytic leukemia patients. Blood 11-15-1999;94(10):3315-3324.
 • 82208 Ideo, G., Bellobuono, A., Tempini, S., Mondazzi, L., Airoldi, A., Benetti, G., Bissoli, F., Cestari, C., Colombo, E., Del, Poggio P., Fracassetti, O., Lazzaroni, S., Marelli, A., Paris, B., Prada, A., Rainer, E., and Roffi, L. Antioxidant drugs combined with alpha-interferon in chronic hepatitis C not responsive to alpha-interferon alone: a randomized, multicentre study. Eur J Gastroenterol Hepatol. 1999;11(11):1203-1207.
 • 82209 Giannetti, A., Coppini, M., Bertazzoni, M. G., Califano, A., Altieri, E., Pazzaglia, A., Lega, M., Lombardo, M., Pelfini, C., Veller, Fornasa C., Rabbiosi, G., and Cespa, M. Clinical trial of the efficacy and safety of oral etretinate with calcipotriol cream compared with etretinate alone in moderate-severe psoriasis. J Eur.Acad.Dermatol.Venereol. 1999;13(2):91-95.
 • 82210 Piattelli, A., Fioroni, M., Santinelli, A., and Rubini, C. bcl-2 expression and apoptotic bodies in 13-cis-retinoic acid (isotretinoin)-topically treated oral leukoplakia: a pilot study. Oral Oncol. 1999;35(3):314-320.
 • 82211 Julien, M. R., Gomes, A., Varandas, L., Rodrigues, P., Malveiro, F., Aguiar, P., Kolsteren, P., Stuyft, P., Hildebrand, K., Labadarios, D., and Ferrinho, P. A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial of vitamin A in Mozambican children hospitalized with nonmeasles acute lower respiratory tract infections. Trop.Med Int Health 1999;4(12):794-800.
 • 82212 Tete, S., Pappalardo, S., Rubini, C., Salini, L., Falco, A., and Perfetti, E. G. The role of apoptosis and bcl-2 protein in topical treatment of oral leukoplakia with isotretinoin. Minerva Stomatol. 1999;48(9):411-418.
 • 82213 Hadi, H., Stoltzfus, R. J., Dibley, M. J., Moulton, L. H., West, K. P., Jr., Kjolhede, C. L., and Sadjimin, T. Vitamin A supplementation selectively improves the linear growth of indonesian preschool children: results from a randomized controlled trial. Am J Clin Nutr 2000;71(2):507-513.
 • 82214 Nduati, R., John, G., Mbori-Ngacha, D., Richardson, B., Overbaugh, J., Mwatha, A., Ndinya-Achola, J., Bwayo, J., Onyango, F. E., Hughes, J., and Kreiss, J. Effect of breastfeeding and formula feeding on transmission of HIV-1: a randomized clinical trial. JAMA 3-1-2000;283(9):1167-1174.
 • 82215 Hanekom, W. A., Yogev, R., Heald, L. M., Edwards, K. M., Hussey, G. D., and Chadwick, E. G. Effect of vitamin A therapy on serologic responses and viral load changes after influenza vaccination in children infected with the human immunodeficiency virus. J Pediatr 2000;136(4):550-552.
 • 82216 Walmsley, S., Northfelt, D. W., Melosky, B., Conant, M., Friedman-Kien, A. E., and Wagner, B. Treatment of AIDS-related cutaneous Kaposi’s sarcoma with topical alitretinoin (9-cis-retinoic acid) gel. Panretin Gel North American Study Group. J Acquir.Immune.Defic.Syndr. 11-1-1999;22(3):235-246.
 • 82218 Ruotsalainen, T., Halme, M., Isokangas, O. P., Pyrhonen, S., Mantyla, M., Pekonen, M., Sarna, S., Joensuu, H., and Mattson, K. Interferon-alpha and 13-cis-retinoic acid as maintenance therapy after high-dose combination chemotherapy with growth factor support for small cell lung cancer–a feasibility study. Anticancer Drugs 2000;11(2):101-108.
 • 82219 Darlow, B. A. and Graham, P. J. Vitamin A supplementation for preventing morbidity and mortality in very low birthweight infants. Cochrane Database Syst Rev 2000;(2):CD000501.
 • 82221 van, Woensel J. and Kimpen, J. Therapy for respiratory tract infections caused by respiratory syncytial virus. Eur J Pediatr 2000;159(6):391-398.
 • 82222 Kennedy, C. M., Coutsoudis, A., Kuhn, L., Pillay, K., Mburu, A., Stein, Z., and Coovadia, H. Randomized controlled trial assessing the effect of vitamin A supplementation on maternal morbidity during pregnancy and postpartum among HIV-infected women. J Acquir.Immune.Defic.Syndr. 5-1-2000;24(1):37-44.
 • 82224 Humphrey, J. H. and Rice, A. L. Vitamin A supplementation of young infants. Lancet 7-29-2000;356(9227):422-424.
 • 82225 Coutsoudis, A., Adhikari, M., Pillay, K., Kuhn, L., and Coovadia, H. M. Effect of vitamin A supplementation on morbidity of low-birth-weight neonates. S Afr Med J 2000;90(7):730-736.
 • 82226 Sefton, J., Kligman, A. M., Kopper, S. C., Lue, J. C., and Gibson, J. R. Photodamage pilot study: a double-blind, vehicle-controlled study to assess the efficacy and safety of tazarotene 0.1% gel. J Am Acad Dermatol 2000;43(4):656-663.
 • 82227 Kohler, J. A., Imeson, J., Ellershaw, C., and Lie, S. O. A randomized trial of 13-Cis retinoic acid in children with advanced neuroblastoma after high-dose therapy. Br.J Cancer 2000;83(9):1124-1127.
 • 82228 Fawzi, W. W., Mbise, R., Spiegelman, D., Fataki, M., Hertzmark, E., and Ndossi, G. Vitamin A supplements and diarrheal and respiratory tract infections among children in Dar es Salaam, Tanzania. J Pediatr 2000;137(5):660-667.
 • 82229 Vinutha, B., Mehta, M. N., and Shanbag, P. Vitamin a status of pregnant women and effect of post partum vitamin a supplementation. Indian Pediatr 2000;37(11):1188-1193.
 • 82231 Wardle, S. P., Hughes, A., Chen, S., and Shaw, N. J. Randomised controlled trial of oral vitamin A supplementation in preterm infants to prevent chronic lung disease. Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed 2001;84(1):F9-F13.
 • 82232 Coles, C. L., Rahmathullah, L., Kanungo, R., Thulasiraj, R. D., Katz, J., Santhosham, M., and Tielsch, J. M. Vitamin A supplementation at birth delays pneumococcal colonization in South Indian infants. J Nutr 2001;131(2):255-261.
 • 82234 Andreone, P., Fiorino, S., Cursaro, C., Gramenzi, A., Margotti, M., Di, Giammarino L., Biselli, M., Miniero, R., Gasbarrini, G., and Bernardi, M. Vitamin E as treatment for chronic hepatitis B: results of a randomized controlled pilot trial. Antiviral Res 2001;49(2):75-81.
 • 82236 Muslimatun, S., Schmidt, M. K., Schultink, W., West, C. E., Hautvast, J. A., Gross, R., and Muhilal. Weekly supplementation with iron and vitamin A during pregnancy increases hemoglobin concentration but decreases serum ferritin concentration in Indonesian pregnant women. J Nutr 2001;131(1):85-90.
 • 82237 Lippman, S. M., Lee, J. J., Karp, D. D., Vokes, E. E., Benner, S. E., Goodman, G. E., Khuri, F. R., Marks, R., Winn, R. J., Fry, W., Graziano, S. L., Gandara, D. R., Okawara, G., Woodhouse, C. L., Williams, B., Perez, C., Kim, H. W., Lotan, R., Roth, J. A., and Hong, W. K. Randomized phase III intergroup trial of isotretinoin to prevent second primary tumors in stage I non-small-cell lung cancer. J Natl.Cancer Inst. 4-18-2001;93(8):605-618.
 • 82238 Piraccini, B. M., Tosti, A., Iorizzo, M., and Misciali, C. Pustular psoriasis of the nails: treatment and long-term follow-up of 46 patients. Br.J Dermatol. 2001;144(5):1000-1005.
 • 82239 Schellenberg, D., Menendez, C., Kahigwa, E., Aponte, J., Vidal, J., Tanner, M., Mshinda, H., and Alonso, P. Intermittent treatment for malaria and anaemia control at time of routine vaccinations in Tanzanian infants: a randomised, placebo-controlled trial. Lancet 5-12-2001;357(9267):1471-1477.
 • 82240 Moorman, P. G., Ricciuti, M. F., Millikan, R. C., and Newman, B. Vitamin supplement use and breast cancer in a North Carolina population. Public Health Nutr 2001;4(3):821-827.
 • 82241 Gaeta, G. M., Gombos, F., Femiano, F., Battista, C., Minghetti, P., Montanari, L., Satriano, R. A., and Argenziano, G. Acitretin and treatment of the oral leucoplakias. A model to have an active molecules release. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2000;14(6):473-478.
 • 82243 Lehtovaara, P. and Ellfolk, N. Purification and properties of Phaseolus vulgaris leghemoglobin (PhLb). Acta Chem Scand.B 1975;29(1):56-60.
 • 82244 Rahman, M. M., Vermund, S. H., Wahed, M. A., Fuchs, G. J., Baqui, A. H., and Alvarez, J. O. Simultaneous zinc and vitamin A supplementation in Bangladeshi children: randomised double blind controlled trial. BMJ 8-11-2001;323(7308):314-318.
 • 82246 Bhandari, N., Bahl, R., and Taneja, S. Effect of micronutrient supplementation on linear growth of children. Br.J Nutr. 2001;85 Suppl 2:S131-S137.
 • 82247 Nyirady, J., Bergfeld, W., Ellis, C., Levine, N., Savin, R., Shavin, J., Voorhees, J. J., Weiss, J., and Grossman, R. Tretinoin cream 0.02% for the treatment of photodamaged facial skin: a review of 2 double-blind clinical studies. Cutis 2001;68(2):135-142.
 • 82248 Semba, R. D., Munasir, Z., Akib, A., Melikian, G., Permaesih, D., Muherdiyantiningsih, Marituti, S., and Muhilal. Integration of vitamin A supplementation with the Expanded Programme on Immunization: lack of impact on morbidity or infant growth. Acta Paediatr. 2001;90(10):1107-1111.
 • 82250 Ettler, K. and Richards, B. Acitretin therapy for palmoplantar pustulosis combined with UVA and topical 8-MOP. Int J Dermatol. 2001;40(8):541-542.
 • 82251 Bodsworth, N. J., Bloch, M., Bower, M., Donnell, D., and Yocum, R. Phase III vehicle-controlled, multi-centered study of topical alitretinoin gel 0.1% in cutaneous AIDS-related Kaposi’s sarcoma. Am J Clin Dermatol 2001;2(2):77-87.
 • 82252 Kang, S., Leyden, J. J., Lowe, N. J., Ortonne, J. P., Phillips, T. J., Weinstein, G. D., Bhawan, J., Lew-Kaya, D. A., Matsumoto, R. M., Sefton, J., Walker, P. S., and Gibson, J. R. Tazarotene cream for the treatment of facial photodamage: a multicenter, investigator-masked, randomized, vehicle-controlled, parallel comparison of 0.01%, 0.025%, 0.05%, and 0.1% tazarotene creams with 0.05% tretinoin emollient cream applied once daily for 24 weeks. Arch Dermatol 2001;137(12):1597-1604.
 • 82253 Schmidt, M. K., Muslimatun, S., West, C. E., Schultink, W., and Hautvast, J. G. Vitamin A and iron supplementation of Indonesian pregnant women benefits vitamin A status of their infants. Br J Nutr 2001;86(5):607-615.
 • 82254 Rahman, M. M., Tofail, F., Wahed, M. A., Fuchs, G. J., Baqui, A. H., and Alvarez, J. O. Short-term supplementation with zinc and vitamin A has no significant effect on the growth of undernourished Bangladeshi children. Am J Clin Nutr 2002;75(1):87-91.
 • 82255 Villamor, E., Mbise, R., Spiegelman, D., Hertzmark, E., Fataki, M., Peterson, K. E., Ndossi, G., and Fawzi, W. W. Vitamin A supplements ameliorate the adverse effect of HIV-1, malaria, and diarrheal infections on child growth. Pediatrics 2002;109(1):E6.
 • 82256 Millikan, L. E. Pivotal clinical trials of adapalene in the treatment of acne. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2001;15 Suppl 3:19-22.
 • 82257 Thiboutot, D., Gold, M. H., Jarratt, M. T., Kang, S., Kaplan, D. L., Millikan, L., Wolfe, J., Loesche, C., and Baker, M. Randomized controlled trial of the tolerability, safety, and efficacy of adapalene gel 0.1% and tretinoin microsphere gel 0.1% for the treatment of acne vulgaris. Cutis 2001;68(4 Suppl):10-19.
 • 82258 Karyadi, E., West, C. E., Schultink, W., Nelwan, R. H., Gross, R., Amin, Z., Dolmans, W. M., Schlebusch, H., and van der Meer, J. W. A double-blind, placebo-controlled study of vitamin A and zinc supplementation in persons with tuberculosis in Indonesia: effects on clinical response and nutritional status. Am J Clin Nutr 2002;75(4):720-727.
 • 82259 Genton, B., Betuela, I., Felger, I., Al-Yaman, F., Anders, R. F., Saul, A., Rare, L., Baisor, M., Lorry, K., Brown, G. V., Pye, D., Irving, D. O., Smith, T. A., Beck, H. P., and Alpers, M. P. A recombinant blood-stage malaria vaccine reduces Plasmodium falciparum density and exerts selective pressure on parasite populations in a phase 1-2b trial in Papua New Guinea. J Infect.Dis 3-15-2002;185(6):820-827.
 • 82260 Baeten, J. M., McClelland, R. S., Overbaugh, J., Richardson, B. A., Emery, S., Lavreys, L., Mandaliya, K., Bankson, D. D., Ndinya-Achola, J. O., Bwayo, J. J., and Kreiss, J. K. Vitamin A supplementation and human immunodeficiency virus type 1 shedding in women: results of a randomized clinical trial. J Infect.Dis 4-15-2002;185(8):1187-1191.
 • 82261 Schmidt, M. K., Muslimatun, S., Schultink, W., West, C. E., and Hautvast, J. G. Randomised double-blind trial of the effect of vitamin A supplementation of Indonesian pregnant women on morbidity and growth of their infants during the first year of life. Eur.J Clin.Nutr 2002;56(4):338-346.
 • 82262 D’Souza, R. M. and D’Souza, R. Vitamin A for preventing secondary infections in children with measles–a systematic review. J Trop.Pediatr 2002;48(2):72-77.
 • 82266 Tanumihardjo, S. A. Vitamin A and iron status are improved by vitamin A and iron supplementation in pregnant Indonesian women. J Nutr 2002;132(7):1909-1912.
 • 82267 MRC/BHF Heart Protection Study of cholesterol lowering with simvastatin in 20,536 high-risk individuals: a randomised placebo-controlled trial. Lancet 7-6-2002;360(9326):7-22.
 • 82268 Radhika, M. S., Bhaskaram, P., Balakrishna, N., Ramalakshmi, B. A., Devi, S., and Kumar, B. S. Effects of vitamin A deficiency during pregnancy on maternal and child health. BJOG. 2002;109(6):689-693.
 • 82269 Shey, W. I., Brocklehurst, P., and Sterne, J. A. Vitamin A supplementation for reducing the risk of mother-to-child transmission of HIV infection. Cochrane Database Syst Rev 2002;(3):CD003648.
 • 82270 Kumwenda, N., Miotti, P. G., Taha, T. E., Broadhead, R., Biggar, R. J., Jackson, J. B., Melikian, G., and Semba, R. D. Antenatal vitamin A supplementation increases birth weight and decreases anemia among infants born to human immunodeficiency virus-infected women in Malawi. Clin Infect.Dis 9-1-2002;35(5):618-624.
 • 82272 Miller, M., Humphrey, J., Johnson, E., Marinda, E., Brookmeyer, R., and Katz, J. Why do children become vitamin A deficient? J Nutr 2002;132(9 Suppl):2867S-2880S.
 • 82276 Molife, R. and Hancock, B. W. Adjuvant therapy of malignant melanoma. Crit Rev Oncol.Hematol. 2002;44(1):81-102.
 • 82278 Shannon, J., Thomas, D. B., Ray, R. M., Kestin, M., Koetsawang, A., Koetsawang, S., Chitnarong, K., Kiviat, N., and Kuypers, J. Dietary risk factors for invasive and in-situ cervical carcinomas in Bangkok, Thailand. Cancer Causes Control 2002;13(8):691-699.
 • 82279 George, R., Weightman, W., Russ, G. R., Bannister, K. M., and Mathew, T. H. Acitretin for chemoprevention of non-melanoma skin cancers in renal transplant recipients. Australas.J Dermatol 2002;43(4):269-273.
 • 82281 Rosales, F. J. Vitamin a supplementation of vitamin a deficient measles patients lowers the risk of measles-related pneumonia in zambian children. J Nutr 2002;132(12):3700-3703.
 • 82282 Suprapto, B., Widardo, and Suhanantyo. Effect of low-dosage vitamin A and riboflavin on iron-folate supplementation in anaemic pregnant women. Asia Pac.J Clin Nutr 2002;11(4):263-267.
 • 82283 Yang, Y. X., Han, J. H., Shao, X. P., He, M., Bian, L. H., Wang, Z., Wang, G. D., and Men, J. H. Effect of micronutrient supplementation on the growth of preschool children in China. Biomed.Environ Sci 2002;15(3):196-202.
 • 82284 Darlow, B. A. and Graham, P. J. Vitamin A supplementation for preventing morbidity and mortality in very low birthweight infants. Cochrane Database Syst Rev 2002;(4):CD000501.
 • 82285 Van, D. E., Kulier, R., Gulmezoglu, A. M., and Villar, J. Vitamin A supplementation during pregnancy. Cochrane Database Syst Rev 2002;(4):CD001996.
 • 82286 D’Souza, R. M. and D’Souza, R. Vitamin A for the treatment of children with measles–a systematic review. J Trop.Pediatr 2002;48(6):323-327.
 • 82287 Gupta, P. and Indrayan, A. Effect of vitamin A supplementation on childhood morbidity and mortality: critical review of Indian studies. Indian Pediatr 2002;39(12):1099-1118.
 • 82288 Grotto, I., Mimouni, M., Gdalevich, M., and Mimouni, D. Vitamin A supplementation and childhood morbidity from diarrhea and respiratory infections: a meta-analysis. J Pediatr 2003;142(3):297-304.
 • 82289 Chowdhury, S., Kumar, R., Ganguly, N. K., Kumar, L., and Walia, B. N. Effect of vitamin A supplementation on childhood morbidity and mortality. Indian J Med Sci 2002;56(6):259-264.
 • 82290 Pangaribuan, R., Erhardt, J. G., Scherbaum, V., and Biesalski, H. K. Vitamin A capsule distribution to control vitamin A deficiency in Indonesia: effect of supplementation in pre-school children and compliance with the programme. Public Health Nutr 2003;6(2):209-216.
 • 82291 Malin, A. S., Qi, D., Shu, X. O., Gao, Y. T., Friedmann, J. M., Jin, F., and Zheng, W. Intake of fruits, vegetables and selected micronutrients in relation to the risk of breast cancer. Int J Cancer 6-20-2003;105(3):413-418.
 • 82293 Phillips-Howard, P. A., Nahlen, B. L., Wannemuehler, K. A., Kolczak, M. S., ter Kuile, F. O., Gimnig, J. E., Olson, K., Alaii, J. A., Odhacha, A., Vulule, J. M., and Hawley, W. A. Impact of permethrin-treated bed nets on the incidence of sick child visits to peripheral health facilities. Am J Trop.Med Hyg. 2003;68(4 Suppl):38-43.
 • 82294 ter Kuile, F. O., Terlouw, D. J., Kariuki, S. K., Phillips-Howard, P. A., Mirel, L. B., Hawley, W. A., Friedman, J. F., Shi, Y. P., Kolczak, M. S., Lal, A. A., Vulule, J. M., and Nahlen, B. L. Impact of permethrin-treated bed nets on malaria, anemia, and growth in infants in an area of intense perennial malaria transmission in western Kenya. Am J Trop.Med Hyg. 2003;68(4 Suppl):68-77.
 • 82295 Massaga, J. J., Kitua, A. Y., Lemnge, M. M., Akida, J. A., Malle, L. N., Ronn, A. M., Theander, T. G., and Bygbjerg, I. C. Effect of intermittent treatment with amodiaquine on anaemia and malarial fevers in infants in Tanzania: a randomised placebo-controlled trial. Lancet 5-31-2003;361(9372):1853-1860.
 • 82296 Raffoux, E., Rousselot, P., Poupon, J., Daniel, M. T., Cassinat, B., Delarue, R., Taksin, A. L., Rea, D., Buzyn, A., Tibi, A., Lebbe, G., Cimerman, P., Chomienne, C., Fermand, J. P., de, The H., Degos, L., Hermine, O., and Dombret, H. Combined treatment with arsenic trioxide and all-trans-retinoic acid in patients with relapsed acute promyelocytic leukemia. J Clin.Oncol. 6-15-2003;21(12):2326-2334.
 • 82297 Rim, J. H., Park, J. Y., Choe, Y. B., and Youn, J. I. The efficacy of calcipotriol + acitretin combination therapy for psoriasis: comparison with acitretin monotherapy. Am J Clin.Dermatol. 2003;4(7):507-510.
 • 82298 Ambalavanan, N., Wu, T. J., Tyson, J. E., Kennedy, K. A., Roane, C., and Carlo, W. A. A comparison of three vitamin A dosing regimens in extremely-low-birth-weight infants. J Pediatr 2003;142(6):656-661.
 • 82299 Carpenter, K. J., Roberts, S., and Sternberg, S. Nutrition and immune function: a 1992 report. Lancet 6-28-2003;361(9376):2247-2248.
 • 82300 Bonilla-Fernandez, P., Lopez-Cervantes, M., Torres-Sanchez, L. E., Tortolero-Luna, G., and Lopez-Carrillo, L. Nutritional factors and breast cancer in Mexico. Nutr Cancer 2003;45(2):148-155.
 • 82301 Rahmathullah, L., Tielsch, J. M., Thulasiraj, R. D., Katz, J., Coles, C., Devi, S., John, R., Prakash, K., Sadanand, A. V., Edwin, N., and Kamaraj, C. Impact of supplementing newborn infants with vitamin A on early infant mortality: community based randomised trial in southern India. BMJ 8-2-2003;327(7409):254.
 • 82302 Gueguen, S., Pirollet, P., Leroy, P., Guilland, J. C., Arnaud, J., Paille, F., Siest, G., Visvikis, S., Hercberg, S., and Herbeth, B. Changes in serum retinol, alpha-tocopherol, vitamin C, carotenoids, xinc and selenium after micronutrient supplementation during alcohol rehabilitation. J.Am.Coll.Nutr. 2003;22(4):303-310.
 • 82303 Dedicoat, M., Vaithilingum, M., and Newton, R. Treatment of Kaposi’s sarcoma in HIV-1 infected individuals with emphasis on resource poor settings. Cochrane Database Syst Rev 2003;(3):CD003256.
 • 82304 Do, M. H., Lee, S. S., Jung, P. J., and Lee, M. H. Intake of dietary fat and vitamin in relation to breast cancer risk in Korean women: a case-control study. J Korean Med.Sci 2003;18(4):534-540.
 • 82306 de Sevaux, R. G., Smit, J. V., de Jong, E. M., van de Kerkhof, P. C., and Hoitsma, A. J. Acitretin treatment of premalignant and malignant skin disorders in renal transplant recipients: clinical effects of a randomized trial comparing two doses of acitretin. J Am Acad Dermatol 2003;49(3):407-412.
 • 82308 Graham, S., Zielezny, M., Marshall, J., Priore, R., Freudenheim, J., Brasure, J., Haughey, B., Nasca, P., and Zdeb, M. Diet in the epidemiology of postmenopausal breast cancer in the New York State Cohort. Am J Epidemiol 12-1-1992;136(11):1327-1337.
 • 82309 Arthur, P., Kirkwood, B., Ross, D., Morris, S., Gyapong, J., Tomkins, A., and Addy, H. Impact of vitamin A supplementation on childhood morbidity in northern Ghana. Lancet 2-8-1992;339(8789):361-362.
 • 82310 Herrera, M. G., Nestel, P., el, Amin A., Fawzi, W. W., Mohamed, K. A., and Weld, L. Vitamin A supplementation and child survival. Lancet 8-1-1992;340(8814):267-271.
 • 82312 Hohl, D., Pelloni, F., Sigg, C., Gilardi, S., and Jung, T. A prospective study of skeletal changes during short-term acitretin therapy. Dermatology 1992;185(1):23-26.
 • 82313 Mahmud, Z. and Ali, S. M. Role of vitamin A and E in spondylosis. Bangladesh Med Res Counc.Bull 1992;18(1):47-59.
 • 82316 Ravishankar, C., Nafday, S., Green, R. S., Kamenir, S., Lorber, R., Stacewicz-Sapuntzakis, M., Bridges, N. D., Holzman, I. R., and Gelb, B. D. A trial of vitamin A therapy to facilitate ductal closure in premature infants. J Pediatr 2003;143(5):644-648.
 • 82318 Mezey, E., Potter, J. J., Rennie-Tankersley, L., Caballeria, J., and Pares, A. A randomized placebo controlled trial of vitamin E for alcoholic hepatitis. J Hepatol. 2004;40(1):40-46.
 • 82319 Nissen, S. B., Tjonneland, A., Stripp, C., Olsen, A., Christensen, J., Overvad, K., Dragsted, L. O., and Thomsen, B. Intake of vitamins A, C, and E from diet and supplements and breast cancer in postmenopausal women. Cancer Causes Control 2003;14(8):695-704.
 • 82320 Thurnham, D. I., McCabe, G. P., Northrop-Clewes, C. A., and Nestel, P. Effects of subclinical infection on plasma retinol concentrations and assessment of prevalence of vitamin A deficiency: meta-analysis. Lancet 12-20-2003;362(9401):2052-2058.
 • 82321 Rizvi, N., Hawkins, M. J., Eisenberg, P. D., Yocum, R. C., and Reich, S. D. Placebo-controlled trial of bexarotene, a retinoid x receptor agonist, as maintenance therapy for patients treated with chemotherapy for advanced non-small-cell lung cancer. Clin.Lung Cancer 2001;2(3):210-215.
 • 82322 Murphy, S., West, K. P., Jr., Greenough, W. B., III, Cherot, E., Katz, J., and Clement, L. Impact of vitamin A supplementation on the incidence of infection in elderly nursing-home residents: a randomized controlled trial. Age Ageing 1992;21(6):435-439.
 • 82323 Takagi, H., Kakizaki, S., Sohara, N., Sato, K., Tsukioka, G., Tago, Y., Konaka, K., Kabeya, K., Kaneko, M., Takayama, H., Hashimoto, Y., Yamada, T., Takahashi, H., Shimojo, H., Nagamine, T., and Mori, M. Pilot clinical trial of the use of alpha-tocopherol for the prevention of hepatocellular carcinoma in patients with liver cirrhosis. Int J Vitam Nutr Res 2003;73(6):411-415.
 • 82324 Mannisto, S., Smith-Warner, S. A., Spiegelman, D., Albanes, D., Anderson, K., Van den Brandt, P. A., Cerhan, J. R., Colditz, G., Feskanich, D., Freudenheim, J. L., Giovannucci, E., Goldbohm, R. A., Graham, S., Miller, A. B., Rohan, T. E., Virtamo, J., Willett, W. C., and Hunter, D. J. Dietary carotenoids and risk of lung cancer in a pooled analysis of seven cohort studies. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2004;13(1):40-48.
 • 82325 Lee, E. and Koo, J. Single-center retrospective study of long-term use of low-dose acitretin (Soriatane) for psoriasis. J Dermatolog.Treat. 2004;15(1):8-13.
 • 82326 Mahalanabis, D., Lahiri, M., Paul, D., Gupta, S., Gupta, A., Wahed, M. A., and Khaled, M. A. Randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial of the efficacy of treatment with zinc or vitamin A in infants and young children with severe acute lower respiratory infection. Am J Clin Nutr 2004;79(3):430-436.
 • 82327 Terlouw, D. J., Desai, M. R., Wannemuehler, K. A., Kariuki, S. K., Pfeiffer, C. M., Kager, P. A., Shi, Y. P., and ter Kuile, F. O. Relation between the response to iron supplementation and sickle cell hemoglobin phenotype in preschool children in western Kenya. Am J Clin Nutr 2004;79(3):466-472.
 • 82328 Shen, Z. X., Shi, Z. Z., Fang, J., Gu, B. W., Li, J. M., Zhu, Y. M., Shi, J. Y., Zheng, P. Z., Yan, H., Liu, Y. F., Chen, Y., Shen, Y., Wu, W., Tang, W., Waxman, S., de, The H., Wang, Z. Y., Chen, S. J., and Chen, Z. All-trans retinoic acid/As2O3 combination yields a high quality remission and survival in newly diagnosed acute promyelocytic leukemia. Proc.Natl.Acad.Sci U.S.A 4-13-2004;101(15):5328-5335.
 • 82329 Singh, V. and West, K. P., Jr. Vitamin A deficiency and xerophthalmia among school-aged children in Southeastern Asia. Eur J Clin Nutr 2004;58(10):1342-1349.
 • 82330 de Botton, S., Coiteux, V., Chevret, S., Rayon, C., Vilmer, E., Sanz, M., de La, Serna J., Philippe, N., Baruchel, A., Leverger, G., Robert, A., San, Miguel J., Conde, E., Sotto, J. J., Bordessoule, D., Fegueux, N., Fey, M., Parry, A., Chomienne, C., Degos, L., and Fenaux, P. Outcome of childhood acute promyelocytic leukemia with all-trans-retinoic acid and chemotherapy. J Clin.Oncol. 4-15-2004;22(8):1404-1412.
 • 82331 Pearson, E., Bose, C., Snidow, T., Ransom, L., Young, T., Bose, G., and Stiles, A. Trial of vitamin A supplementation in very low birth weight infants at risk for bronchopulmonary dysplasia. J Pediatr 1992;121(3):420-427.
 • 82332 Paton, N. I., Chua, Y. K., Earnest, A., and Chee, C. B. Randomized controlled trial of nutritional supplementation in patients with newly diagnosed tuberculosis and wasting. Am J Clin Nutr 2004;80(2):460-465.
 • 82333 Davison, C., Ventre, K. M., Luchetti, M., and Randolph, A. G. Efficacy of interventions for bronchiolitis in critically ill infants: a systematic review and meta-analysis. Pediatr Crit Care Med 2004;5(5):482-489.
 • 82334 Fredriksson, T. and Pettersson, U. Oral treatment of pustulosis palmo-plantaris with a new retinoid, Ro 10-9359. Dermatologica 1979;158(1):60-64.
 • 82335 Wang, G., Li, W., Cui, J., Gao, S., Yao, C., Jiang, Z., Song, Y., Yuan, C. J., Yang, Y., Liu, Z., and Cai, L. An efficient therapeutic approach to patients with acute promyelocytic leukemia using a combination of arsenic trioxide with low-dose all-trans retinoic acid. Hematol.Oncol. 2004;22(2):63-71.
 • 82336 Alonso, P. L., Sacarlal, J., Aponte, J. J., Leach, A., Macete, E., Milman, J., Mandomando, I., Spiessens, B., Guinovart, C., Espasa, M., Bassat, Q., Aide, P., Ofori-Anyinam, O., Navia, M. M., Corachan, S., Ceuppens, M., Dubois, M. C., Demoitie, M. A., Dubovsky, F., Menendez, C., Tornieporth, N., Ballou, W. R., Thompson, R., and Cohen, J. Efficacy of the RTS,S/AS02A vaccine against Plasmodium falciparum infection and disease in young African children: randomised controlled trial. Lancet 10-16-2004;364(9443):1411-1420.
 • 82337 Mermin, J., Lule, J., Ekwaru, J. P., Malamba, S., Downing, R., Ransom, R., Kaharuza, F., Culver, D., Kizito, F., Bunnell, R., Kigozi, A., Nakanjako, D., Wafula, W., and Quick, R. Effect of co-trimoxazole prophylaxis on morbidity, mortality, CD4-cell count, and viral load in HIV infection in rural Uganda. Lancet 10-16-2004;364(9443):1428-1434.
 • 82338 Stern, R. S. and Coopman, S. A. The measure of youth. Arch Dermatol 1992;128(3):390-393.
 • 82340 Brown, N. and Roberts, C. Vitamin A for acute respiratory infection in developing countries: a meta-analysis. Acta Paediatr. 2004;93(11):1437-1442.
 • 82341 Olsen, E. A., Katz, H. I., Levine, N., Shupack, J., Billys, M. M., Prawer, S., Gold, J., Stiller, M., Lufrano, L., and Thorne, E. G. Tretinoin emollient cream: a new therapy for photodamaged skin. J Am Acad Dermatol 1992;26(2 Pt 1):215-224.
 • 82342 Del Rosso, J. Q. Topical retinoids in the management of acne: the best path to clear results. Cutis 2004;74(4 Suppl):2-3.
 • 82344 Leyden, J. J. Meta-analysis of topical tazarotene in the treatment of mild to moderate acne. Cutis 2004;74(4 Suppl):9-15.
 • 82345 Chintu, C., Bhat, G. J., Walker, A. S., Mulenga, V., Sinyinza, F., Lishimpi, K., Farrelly, L., Kaganson, N., Zumla, A., Gillespie, S. H., Nunn, A. J., and Gibb, D. M. Co-trimoxazole as prophylaxis against opportunistic infections in HIV-infected Zambian children (CHAP): a double-blind randomised placebo-controlled trial. Lancet 11-20-2004;364(9448):1865-1871.
 • 82346 Saeian, K., Bajaj, J. S., Franco, J., Knox, J. F., Daniel, J., Peine, C., McKee, D., Varma, R. R., and Ho, S. High-dose vitamin E supplementation does not diminish ribavirin-associated haemolysis in hepatitis C treatment with combination standard alpha-interferon and ribavirin. Aliment.Pharmacol.Ther 11-15-2004;20(10):1189-1193.
 • 82347 Semba, R. D., Ndugwa, C., Perry, R. T., Clark, T. D., Jackson, J. B., Melikian, G., Tielsch, J., and Mmiro, F. Effect of periodic vitamin A supplementation on mortality and morbidity of human immunodeficiency virus-infected children in Uganda: A controlled clinical trial. Nutrition 2005;21(1):25-31.
 • 82348 Samuel, M., Brooke, R. C., Hollis, S., and Griffiths, C. E. Interventions for photodamaged skin. Cochrane Database Syst Rev 2005;(1):CD001782.
 • 82349 Testi, A. M., Biondi, A., Lo, Coco F., Moleti, M. L., Giona, F., Vignetti, M., Menna, G., Locatelli, F., Pession, A., Barisone, E., De, Rossi G., Diverio, D., Micalizzi, C., Arico, M., Basso, G., Foa, R., and Mandelli, F. GIMEMA-AIEOPAIDA protocol for the treatment of newly diagnosed acute promyelocytic leukemia (APL) in children. Blood 7-15-2005;106(2):447-453.
 • 82350 Ehrenpreis, E. D., Jani, A., Levitsky, J., Ahn, J., and Hong, J. A prospective, randomized, double-blind, placebo-controlled trial of retinol palmitate (vitamin A) for symptomatic chronic radiation proctopathy. Dis.Colon Rectum 2005;48(1):1-8.
 • 82351 Malaba, L. C., Iliff, P. J., Nathoo, K. J., Marinda, E., Moulton, L. H., Zijenah, L. S., Zvandasara, P., Ward, B. J., and Humphrey, J. H. Effect of postpartum maternal or neonatal vitamin A supplementation on infant mortality among infants born to HIV-negative mothers in Zimbabwe. Am J Clin Nutr 2005;81(2):454-460.
 • 82352 Aguayo, V. M., Kahn, S., Ismael, C., and Meershoek, S. Vitamin A deficiency and child mortality in Mozambique. Public Health Nutr 2005;8(1):29-31.
 • 82353 Perez-Guzman, C., Vargas, M. H., Quinonez, F., Bazavilvazo, N., and Aguilar, A. A cholesterol-rich diet accelerates bacteriologic sterilization in pulmonary tuberculosis. Chest 2005;127(2):643-651.
 • 82354 Brabin, L. and Brabin, B. J. The cost of successful adolescent growth and development in girls in relation to iron and vitamin A status. Am J Clin Nutr 1992;55(5):955-958.
 • 82356 Rumbold, A., Middleton, P., and Crowther, C. A. Vitamin supplementation for preventing miscarriage. Cochrane Database Syst Rev 2005;(2):CD004073.
 • 82358 Mills, E. J., Wu, P., Seely, D., and Guyatt, G. H. Vitamin supplementation for prevention of mother-to-child transmission of HIV and pre-term delivery: a systematic review of randomized trial including more than 2800 women. AIDS Res Ther 5-6-2005;2(1):4.
 • 82359 Coutsoudis, A., Pillay, K., Spooner, E., Coovadia, H. M., Pembrey, L., and Newell, M. L. Routinely available cotrimoxazole prophylaxis and occurrence of respiratory and diarrhoeal morbidity in infants born to HIV-infected mothers in South Africa. S Afr Med J 2005;95(5):339-345.
 • 82360 Morland-Schultz, K. and Hill, P. D. Prevention of and therapies for nipple pain: a systematic review. J Obstet Gynecol Neonatal Nurs 2005;34(4):428-437.
 • 82361 Wang, G. J., Li, W., Cui, J. W., Gao, S. J., Yao, C., Jiang, Z. Y., Song, Y. Q., Yuan, C. J., Yang, Y., and Liu, Z. L. [Therapeutic effects of combination of arsenic trioxide with low-dose all-trans retinoic acid on induction of remission acute promyeloeytic leukemia]. Zhonghua Yi.Xue.Za Zhi. 4-27-2005;85(16):1093-1096.
 • 82362 Ni, J., Wei, J., and Wu, T. Vitamin A for non-measles pneumonia in children. Cochrane Database Syst Rev 2005;(3):CD003700.
 • 82363 Recchia, F., Saggio, G., Cesta, A., Alesse, E., Gallo, R., Necozione, S., and Rea, S. Phase II randomized study of interleukin-2 with or without 13-cis retinoic acid as maintenance therapy in patients with advanced cancer responsive to chemotherapy. Anticancer Res 2005;25(4):3149-3157.
 • 82364 Avenell, A., Campbell, M. K., Cook, J. A., Hannaford, P. C., Kilonzo, M. M., McNeill, G., Milne, A. C., Ramsay, C. R., Seymour, D. G., Stephen, A. I., and Vale, L. D. Effect of multivitamin and multimineral supplements on morbidity from infections in older people (MAVIS trial): pragmatic, randomised, double blind, placebo controlled trial. BMJ 8-6-2005;331(7512):324-329.
 • 82365 Finklestein, J. Z., Krailo, M. D., Lenarsky, C., Ladisch, S., Blair, G. K., Reynolds, C. P., Sitarz, A. L., and Hammond, G. D. 13-cis-retinoic acid (NSC 122758) in the treatment of children with metastatic neuroblastoma unresponsive to conventional chemotherapy: report from the Childrens Cancer Study Group. Med.Pediatr.Oncol. 1992;20(4):307-311.
 • 82366 Lee, M. M., Chang, I. Y., Horng, C. F., Chang, J. S., Cheng, S. H., and Huang, A. Breast cancer and dietary factors in Taiwanese women. Cancer Causes Control 2005;16(8):929-937.
 • 82367 Lam, W. K. Lung cancer in Asian women-the environment and genes. Respirology. 2005;10(4):408-417.
 • 82368 Range, N., Andersen, A. B., Magnussen, P., Mugomela, A., and Friis, H. The effect of micronutrient supplementation on treatment outcome in patients with pulmonary tuberculosis: a randomized controlled trial in Mwanza, Tanzania. Trop.Med Int Health 2005;10(9):826-832.
 • 82369 Bowman, S., Gold, M., Nasir, A., and Vamvakias, G. Comparison of clindamycin/benzoyl peroxide, tretinoin plus clindamycin, and the combination of clindamycin/benzoyl peroxide and tretinoin plus clindamycin in the treatment of acne vulgaris: a randomized, blinded study. J Drugs Dermatol. 2005;4(5):611-618.
 • 82370 Chandramohan, D., Owusu-Agyei, S., Carneiro, I., Awine, T., Amponsa-Achiano, K., Mensah, N., Jaffar, S., Baiden, R., Hodgson, A., Binka, F., and Greenwood, B. Cluster randomised trial of intermittent preventive treatment for malaria in infants in area of high, seasonal transmission in Ghana. BMJ 10-1-2005;331(7519):727-733.
 • 82372 Ortega, J. J., Madero, L., Martin, G., Verdeguer, A., Garcia, P., Parody, R., Fuster, J., Molines, A., Novo, A., Deben, G., Rodriguez, A., Conde, E., de la Serna, J., Allegue, M. J., Capote, F. J., Gonzalez, J. D., Bolufer, P., Gonzalez, M., and Sanz, M. A. Treatment with all-trans retinoic acid and anthracycline monochemotherapy for children with acute promyelocytic leukemia: a multicenter study by the PETHEMA Group. J Clin.Oncol. 10-20-2005;23(30):7632-7640.
 • 82373 Huiming, Y., Chaomin, W., and Meng, M. Vitamin A for treating measles in children. Cochrane Database Syst Rev 2005;(4):CD001479.
 • 82374 Wiysonge, C. S., Shey, M. S., Sterne, J. A., and Brocklehurst, P. Vitamin A supplementation for reducing the risk of mother-to-child transmission of HIV infection. Cochrane Database Syst Rev 2005;(4):CD003648.
 • 82375 Newton, S., Cousens, S., Owusu-Agyei, S., Filteau, S., Stanley, C., Linsell, L., and Kirkwood, B. Vitamin a supplementation does not affect infants’ immune responses to polio and tetanus vaccines. J Nutr 2005;135(11):2669-2673.
 • 82376 Rodriguez, A., Hamer, D. H., Rivera, J., Acosta, M., Salgado, G., Gordillo, M., Cabezas, M., Naranjo-Pinto, C., Leguisamo, J., Gomez, D., Fuenmayor, G., Jativa, E., Guaman, G., Estrella, B., and Sempertegui, F. Effects of moderate doses of vitamin A as an adjunct to the treatment of pneumonia in underweight and normal-weight children: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Am J Clin Nutr 2005;82(5):1090-1096.
 • 82377 Bobat, R., Coovadia, H., Stephen, C., Naidoo, K. L., McKerrow, N., Black, R. E., and Moss, W. J. Safety and efficacy of zinc supplementation for children with HIV-1 infection in South Africa: a randomised double-blind placebo-controlled trial. Lancet 11-26-2005;366(9500):1862-1867.
 • 82378 Scardina, G. A., Messina, P., Carini, F., and Maresi, E. A randomized trial assessing the effectiveness of different concentrations of isotretinoin in the management of lichen planus. Int J Oral Maxillofac.Surg. 2006;35(1):67-71.
 • 82379 Cox, S. E., Staalsoe, T., Arthur, P., Bulmer, J. N., Tagbor, H., Hviid, L., Frost, C., Riley, E. M., and Kirkwood, B. R. Maternal vitamin A supplementation and immunity to malaria in pregnancy in Ghanaian primigravids. Trop.Med Int Health 2005;10(12):1286-1297.
 • 82382 Chang, A. B., Torzillo, P. J., Boyce, N. C., White, A. V., Stewart, P. M., Wheaton, G. R., Purdie, D. M., Wakerman, J., and Valery, P. C. Zinc and vitamin A supplementation in Indigenous Australian children hospitalised with lower respiratory tract infection: a randomised controlled trial. Med J Aust 2-6-2006;184(3):107-112.
 • 82383 Hamerlynck, J. V., Middeldorp, S., and Scholten, R. J. [From the Cochrane Library: Improvement of photodamaged skin with retinoid creams and not with other local treatments]. Ned.Tijdschr.Geneeskd. 1-21-2006;150(3):140-142.
 • 82384 Nursyam, E. W., Amin, Z., and Rumende, C. M. The effect of vitamin D as supplementary treatment in patients with moderately advanced pulmonary tuberculous lesion. Acta Med Indones. 2006;38(1):3-5.
 • 82385 Humphrey, J. H., Iliff, P. J., Marinda, E. T., Mutasa, K., Moulton, L. H., Chidawanyika, H., Ward, B. J., Nathoo, K. J., Malaba, L. C., Zijenah, L. S., Zvandasara, P., Ntozini, R., Mzengeza, F., Mahomva, A. I., Ruff, A. J., Mbizvo, M. T., and Zunguza, C. D. Effects of a single large dose of vitamin A, given during the postpartum period to HIV-positive women and their infants, on child HIV infection, HIV-free survival, and mortality. J Infect.Dis 3-15-2006;193(6):860-871.
 • 82386 Hernandez-Guerra, M., Garcia-Pagan, J. C., Turnes, J., Bellot, P., Deulofeu, R., Abraldes, J. G., and Bosch, J. Ascorbic acid improves the intrahepatic endothelial dysfunction of patients with cirrhosis and portal hypertension. Hepatology 2006;43(3):485-491.
 • 82387 Muller, O., Traore, C., Kouyate, B., Ye, Y., Frey, C., Coulibaly, B., and Becher, H. Effects of insecticide-treated bednets during early infancy in an African area of intense malaria transmission: a randomized controlled trial. Bull World Health Organ 2006;84(2):120-126.
 • 82388 Cisse, B., Sokhna, C., Boulanger, D., Milet, J., Ba, el H., Richardson, K., Hallett, R., Sutherland, C., Simondon, K., Simondon, F., Alexander, N., Gaye, O., Targett, G., Lines, J., Greenwood, B., and Trape, J. F. Seasonal intermittent preventive treatment with artesunate and sulfadoxine-pyrimethamine for prevention of malaria in Senegalese children: a randomised, placebo-controlled, double-blind trial. Lancet 2-25-2006;367(9511):659-667.
 • 82389 Long, K. Z., Montoya, Y., Hertzmark, E., Santos, J. I., and Rosado, J. L. A double-blind, randomized, clinical trial of the effect of vitamin A and zinc supplementation on diarrheal disease and respiratory tract infections in children in Mexico City, Mexico. Am J Clin Nutr 2006;83(3):693-700.
 • 82391 van den Broek, N. R., White, S. A., Flowers, C., Cook, J. D., Letsky, E. A., Tanumihardjo, S. A., Mhango, C., Molyneux, M., and Neilson, J. P. Randomised trial of vitamin A supplementation in pregnant women in rural Malawi found to be anaemic on screening by HemoCue. BJOG. 2006;113(5):569-576.
 • 82392 Scardina, G. A., Carini, F., Maresi, E., Valenza, V., and Messina, P. Evaluation of the clinical and histological effectiveness of isotretinoin in the therapy of oral leukoplakia: ten years of experience: is management still up to date and effective? Methods Find.Exp.Clin.Pharmacol 2006;28(2):115-119.
 • 82394 West, K. P., Jr., Pokhrel, R. P., Katz, J., LeClerq, S. C., Khatry, S. K., Shrestha, S. R., Pradhan, E. K., Tielsch, J. M., Pandey, M. R., and Sommer, A. Efficacy of vitamin A in reducing preschool child mortality in Nepal. Lancet 7-13-1991;338(8759):67-71.
 • 82395 Macete, E., Aide, P., Aponte, J. J., Sanz, S., Mandomando, I., Espasa, M., Sigauque, B., Dobano, C., Mabunda, S., DgeDge, M., Alonso, P., and Menendez, C. Intermittent preventive treatment for malaria control administered at the time of routine vaccinations in Mozambican infants: a randomized, placebo-controlled trial. J Infect.Dis 8-1-2006;194(3):276-285.
 • 82396 Hino, K., Murakami, Y., Nagai, A., Kitase, A., Hara, Y., Furutani, T., Ren, F., Yamaguchi, Y., Yutoku, K., Yamashita, S., Okuda, M., Okita, M., and Okita, K. Alpha-tocopherol [corrected] and ascorbic acid attenuates the ribavirin [corrected] induced decrease of eicosapentaenoic acid in erythrocyte membrane in chronic hepatitis C patients. J Gastroenterol Hepatol. 2006;21(8):1269-1275.
 • 82397 Thior, I., Lockman, S., Smeaton, L. M., Shapiro, R. L., Wester, C., Heymann, S. J., Gilbert, P. B., Stevens, L., Peter, T., Kim, S., van, Widenfelt E., Moffat, C., Ndase, P., Arimi, P., Kebaabetswe, P., Mazonde, P., Makhema, J., McIntosh, K., Novitsky, V., Lee, T. H., Marlink, R., Lagakos, S., and Essex, M. Breastfeeding plus infant zidovudine prophylaxis for 6 months vs formula feeding plus infant zidovudine for 1 month to reduce mother-to-child HIV transmission in Botswana: a randomized trial: the Mashi Study. JAMA 8-16-2006;296(7):794-805.
 • 82398 Herrero-Barbudo, C., Olmedilla-Alonso, B., Granado-Lorencio, F., and Blanco-Navarro, I. Bioavailability of vitamins A and E from whole and vitamin-fortified milks in control subjects. Eur J Nutr 2006;45(7):391-398.
 • 82399 Bejon, P., Mwacharo, J., Kai, O., Mwangi, T., Milligan, P., Todryk, S., Keating, S., Lang, T., Lowe, B., Gikonyo, C., Molyneux, C., Fegan, G., Gilbert, S. C., Peshu, N., Marsh, K., and Hill, A. V. A phase 2b randomised trial of the candidate malaria vaccines FP9 ME-TRAP and MVA ME-TRAP among children in Kenya. PLoS.Clin Trials 2006;1(6):e29.
 • 82401 Kilonzo, M. M., Vale, L. D., Cook, J. A., Milne, A. C., Stephen, A. I., and Avenell, A. A cost-utility analysis of multivitamin and multimineral supplements in men and women aged 65 years and over. Clin.Nutr 2007;26(3):364-370.
 • 82402 Assantachai, P. and Lekhakula, S. Epidemiological survey of vitamin deficiencies in older Thai adults: implications for national policy planning. Public Health Nutr 2007;10(1):65-70.
 • 82403 Morales, Alcover O., Ochoa Herrera, J. J., Lopez-Frias, M., and Mataix, Verdu J. [Vitamin intake in the adult population of the Andalusian Autonomous Community]. Nutr Hosp. 2007;22(1):108-111.
 • 82405 Rafal, E. S., Griffiths, C. E., Ditre, C. M., Finkel, L. J., Hamilton, T. A., Ellis, C. N., and Voorhees, J. J. Topical tretinoin (retinoic acid) treatment for liver spots associated with photodamage. N Engl.J Med 2-6-1992;326(6):368-374.
 • 82408 Tangrea, J. A., Edwards, B. K., Taylor, P. R., Hartman, A. M., Peck, G. L., Salasche, S. J., Menon, P. A., Benson, P. M., Mellette, J. R., Guill, M. A., and . Long-term therapy with low-dose isotretinoin for prevention of basal cell carcinoma: a multicenter clinical trial. Isotretinoin-Basal Cell Carcinoma Study Group. J Natl Cancer Inst. 3-4-1992;84(5):328-332.
 • 82409 Ayah, R. A., Mwaniki, D. L., Magnussen, P., Tedstone, A. E., Marshall, T., Alusala, D., Luoba, A., Kaestel, P., Michaelsen, K. F., and Friis, H. The effects of maternal and infant vitamin A supplementation on vitamin A status: a randomised trial in Kenya. Br J Nutr 2007;98(2):422-430.
 • 82410 Daulaire, N. M., Starbuck, E. S., Houston, R. M., Church, M. S., Stukel, T. A., and Pandey, M. R. Childhood mortality after a high dose of vitamin A in a high risk population. BMJ 1-25-1992;304(6821):207-210.
 • 82411 Coovadia, H. M., Rollins, N. C., Bland, R. M., Little, K., Coutsoudis, A., Bennish, M. L., and Newell, M. L. Mother-to-child transmission of HIV-1 infection during exclusive breastfeeding in the first 6 months of life: an intervention cohort study. Lancet 3-31-2007;369(9567):1107-1116.
 • 82412 Piattelli, A., Carinci, F., Iezzi, G., Perrotti, V., Goteri, G., Fioroni, M., and Rubini, C. Oral lichen planus treated with 13-cis-retinoic acid (isotretinoin): effects on the apoptotic process. Clin.Oral Investig. 2007;11(3):283-288.
 • 82413 Idindili, B., Masanja, H., Urassa, H., Bunini, W., van, Jaarsveld P., Aponte, J. J., Kahigwa, E., Mshinda, H., Ross, D., and Schellenberg, D. M. Randomized controlled safety and efficacy trial of 2 vitamin A supplementation schedules in Tanzanian infants. Am J Clin Nutr 2007;85(5):1312-1319.
 • 82414 Canter, P. H., Wider, B., and Ernst, E. The antioxidant vitamins A, C, E and selenium in the treatment of arthritis: a systematic review of randomized clinical trials. Rheumatology.(Oxford) 2007;46(8):1223-1233.
 • 82415 Kobbe, R., Kreuzberg, C., Adjei, S., Thompson, B., Langefeld, I., Thompson, P. A., Abruquah, H. H., Kreuels, B., Ayim, M., Busch, W., Marks, F., Amoah, K., Opoku, E., Meyer, C. G., Adjei, O., and May, J. A randomized controlled trial of extended intermittent preventive antimalarial treatment in infants. Clin Infect.Dis 7-1-2007;45(1):16-25.
 • 82416 Darboe, M. K., Thurnham, D. I., Morgan, G., Adegbola, R. A., Secka, O., Solon, J. A., Jackson, S. J., Northrop-Clewes, C., Fulford, T. J., Doherty, C. P., and Prentice, A. M. Effectiveness of an early supplementation scheme of high-dose vitamin A versus standard WHO protocol in Gambian mothers and infants: a randomised controlled trial. Lancet 6-23-2007;369(9579):2088-2096.
 • 82417 Luabeya, K. K., Mpontshane, N., Mackay, M., Ward, H., Elson, I., Chhagan, M., Tomkins, A., Van den Broeck, J., and Bennish, M. L. Zinc or multiple micronutrient supplementation to reduce diarrhea and respiratory disease in South African children: a randomized controlled trial. PLoS.One. 2007;2(6):e541.
 • 82418 Mockenhaupt, F. P., Reither, K., Zanger, P., Roepcke, F., Danquah, I., Saad, E., Ziniel, P., Dzisi, S. Y., Frempong, M., Agana-Nsiire, P., Amoo-Sakyi, F., Otchwemah, R., Cramer, J. P., Anemana, S. D., Dietz, E., and Bienzle, U. Intermittent preventive treatment in infants as a means of malaria control: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial in northern Ghana. Antimicrob.Agents Chemother. 2007;51(9):3273-3281.
 • 82422 Lin, J., Song, F., Yao, P., Yang, X., Li, N., Sun, S., Lei, L., and Liu, L. Effect of vitamin A supplementation on immune function of well-nourished children suffering from vitamin A deficiency in China. Eur J Clin Nutr 2008;62(12):1412-1418.
 • 82424 Semba, R. D., Kumwenda, J., Zijlstra, E., Ricks, M. O., van, Lettow M., Whalen, C., Clark, T. D., Jorgensen, L., Kohler, J., Kumwenda, N., Taha, T. E., and Harries, A. D. Micronutrient supplements and mortality of HIV-infected adults with pulmonary TB: a controlled clinical trial. Int J Tuberc.Lung Dis 2007;11(8):854-859.
 • 82426 Ezquerra, G. M., Regana, M. S., and Millet, P. U. Combination of acitretin and oral calcitriol for treatment of plaque-type psoriasis. Acta Derm.Venereol. 2007;87(5):449-450.
 • 82427 Papagaroufalis, C., Megreli, C., Hagjigeorgi, C., and Xanthou, M. A trial of vitamin A supplementation for the prevention of intraventricular hemorrhage in very low birth weight neonates. J Perinat.Med 1991;19 Suppl 1:382-387.
 • 82428 Gabbay, E., Zigmond, E., Pappo, O., Hemed, N., Rowe, M., Zabrecky, G., Cohen, R., and Ilan, Y. Antioxidant therapy for chronic hepatitis C after failure of interferon: results of phase II randomized, double-blind placebo controlled clinical trial. World J Gastroenterol 10-28-2007;13(40):5317-5323.
 • 82429 Dorjgochoo, T., Shrubsole, M. J., Shu, X. O., Lu, W., Ruan, Z., Zheng, Y., Cai, H., Dai, Q., Gu, K., Gao, Y. T., and Zheng, W. Vitamin supplement use and risk for breast cancer: the Shanghai Breast Cancer Study. Breast Cancer Res Treat. 2008;111(2):269-278.
 • 82431 Darlow, B. A. and Graham, P. J. Vitamin A supplementation to prevent mortality and short and long-term morbidity in very low birthweight infants. Cochrane Database Syst Rev 2007;(4):CD000501.
 • 82433 Coutsoudis, A., Coovadia, H. M., Broughton, M., Salisbury, R. T., and Elson, I. Micronutrient utilisation during measles treated with vitamin A or placebo. Int J Vitam.Nutr Res 1991;61(3):199-204.
 • 82434 Aponte, J. J., Aide, P., Renom, M., Mandomando, I., Bassat, Q., Sacarlal, J., Manaca, M. N., Lafuente, S., Barbosa, A., Leach, A., Lievens, M., Vekemans, J., Sigauque, B., Dubois, M. C., Demoitie, M. A., Sillman, M., Savarese, B., McNeil, J. G., Macete, E., Ballou, W. R., Cohen, J., and Alonso, P. L. Safety of the RTS,S/AS02D candidate malaria vaccine in infants living in a highly endemic area of Mozambique: a double blind randomised controlled phase I/IIb trial. Lancet 11-3-2007;370(9598):1543-1551.
 • 82435 Oliveira, J. M. and Rondo, P. H. [Evidence of the impact of vitamin A supplementation on maternal and child health]. Cad.Saude Publica 2007;23(11):2565-2575.
 • 82436 Neidecker-Gonzales, O., Nestel, P., and Bouis, H. Estimating the global costs of vitamin A capsule supplementation: a review of the literature. Food Nutr Bull 2007;28(3):307-316.
 • 82437 Grobusch, M. P., Lell, B., Schwarz, N. G., Gabor, J., Dornemann, J., Potschke, M., Oyakhirome, S., Kiessling, G. C., Necek, M., Langin, M. U., Klein, Klouwenberg P., Klopfer, A., Naumann, B., Altun, H., Agnandji, S. T., Goesch, J., Decker, M., Salazar, C. L., Supan, C., Kombila, D. U., Borchert, L., Koster, K. B., Pongratz, P., Adegnika, A. A., Glasenapp, I., Issifou, S., and Kremsner, P. G. Intermittent preventive treatment against malaria in infants in Gabon–a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. J Infect.Dis 12-1-2007;196(11):1595-1602.
 • 82441 Rahmathullah, L. Effect of receiving a weekly dose of vitamin A equivalent to the recommended dietary allowances among pre school children on mortality in south India. Indian J Pediatr. 1991;58(6):837-847.
 • 82442 Bhutta, Z. A., Ahmed, T., Black, R. E., Cousens, S., Dewey, K., Giugliani, E., Haider, B. A., Kirkwood, B., Morris, S. S., Sachdev, H. P., and Shekar, M. What works? Interventions for maternal and child undernutrition and survival. Lancet 2-2-2008;371(9610):417-440.
 • 82443 Chen, H., Zhuo, Q., Yuan, W., Wang, J., and Wu, T. Vitamin A for preventing acute lower respiratory tract infections in children up to seven years of age. Cochrane Database Syst Rev 2008;(1):CD006090.
 • 82444 Lowe, N. J., Prystowsky, J. H., Bourget, T., Edelstein, J., Nychay, S., and Armstrong, R. Acitretin plus UVB therapy for psoriasis. Comparisons with placebo plus UVB and acitretin alone. J Am Acad.Dermatol. 1991;24(4):591-594.
 • 82445 Murray, H. E., Anhalt, A. W., Lessard, R., Schacter, R. K., Ross, J. B., Stewart, W. D., and Geiger, J. M. A 12-month treatment of severe psoriasis with acitretin: results of a Canadian open multicenter study. J Am Acad.Dermatol. 1991;24(4):598-602.
 • 82446 Seyedrezazadeh, E., Ostadrahimi, A., Mahboob, S., Assadi, Y., Ghaemmagami, J., and Pourmogaddam, M. Effect of vitamin E and selenium supplementation on oxidative stress status in pulmonary tuberculosis patients. Respirology. 2008;13(2):294-298.
 • 82447 Maraini, G., Williams, S. L., Sperduto, R. D., Ferris, F., Milton, R. C., Clemons, T. E., Rosmini, F., and Ferrigno, L. A randomized, double-masked, placebo-controlled clinical trial of multivitamin supplementation for age-related lens opacities. Clinical trial of nutritional supplements and age-related cataract report no. 3. Ophthalmology 2008;115(4):599-607.
 • 82448 Tanew, A., Guggenbichler, A., Honigsmann, H., Geiger, J. M., and Fritsch, P. Photochemotherapy for severe psoriasis without or in combination with acitretin: a randomized, double-blind comparison study. J Am Acad.Dermatol. 1991;25(4):682-684.
 • 82449 Blumenschein, G. R., Jr., Khuri, F. R., von, Pawel J., Gatzemeier, U., Miller, W. H., Jr., Jotte, R. M., Le, Treut J., Sun, S. L., Zhang, J. K., Dziewanowska, Z. E., and Negro-Vilar, A. Phase III trial comparing carboplatin, paclitaxel, and bexarotene with carboplatin and paclitaxel in chemotherapy-naive patients with advanced or metastatic non-small-cell lung cancer: SPIRIT II. J Clin.Oncol. 4-10-2008;26(11):1879-1885.
 • 82450 Ramlau, R., Zatloukal, P., Jassem, J., Schwarzenberger, P., Orlov, S. V., Gottfried, M., Pereira, J. R., Temperley, G., Negro-Vilar, R., Rahal, S., Zhang, J. K., Negro-Vilar, A., and Dziewanowska, Z. E. Randomized phase III trial comparing bexarotene (L1069-49)/cisplatin/vinorelbine with cisplatin/vinorelbine in chemotherapy-naive patients with advanced or metastatic non-small-cell lung cancer: SPIRIT I. J Clin.Oncol. 4-10-2008;26(11):1886-1892.
 • 82451 Ghosh, C., Baker, J. A., Moysich, K. B., Rivera, R., Brasure, J. R., and McCann, S. E. Dietary intakes of selected nutrients and food groups and risk of cervical cancer. Nutr Cancer 2008;60(3):331-341.
 • 82452 Villamor, E., Mugusi, F., Urassa, W., Bosch, R. J., Saathoff, E., Matsumoto, K., Meydani, S. N., and Fawzi, W. W. A trial of the effect of micronutrient supplementation on treatment outcome, T cell counts, morbidity, and mortality in adults with pulmonary tuberculosis. J Infect.Dis. 6-1-2008;197(11):1499-1505.
 • 82453 Kumwenda, N. I., Hoover, D. R., Mofenson, L. M., Thigpen, M. C., Kafulafula, G., Li, Q., Mipando, L., Nkanaunena, K., Mebrahtu, T., Bulterys, M., Fowler, M. G., and Taha, T. E. Extended antiretroviral prophylaxis to reduce breast-milk HIV-1 transmission. N Engl.J Med 7-10-2008;359(2):119-129.
 • 82454 Kuhn, L., Aldrovandi, G. M., Sinkala, M., Kankasa, C., Semrau, K., Mwiya, M., Kasonde, P., Scott, N., Vwalika, C., Walter, J., Bulterys, M., Tsai, W. Y., and Thea, D. M. Effects of early, abrupt weaning on HIV-free survival of children in Zambia. N Engl.J Med 7-10-2008;359(2):130-141.
 • 82455 Penn, N. D., Purkins, L., Kelleher, J., Heatley, R. V., Mascie-Taylor, B. H., and Belfield, P. W. The effect of dietary supplementation with vitamins A, C and E on cell-mediated immune function in elderly long-stay patients: a randomized controlled trial. Age Ageing 1991;20(3):169-174.
 • 82456 Benn, C. S., Diness, B. R., Roth, A., Nante, E., Fisker, A. B., Lisse, I. M., Yazdanbakhsh, M., Whittle, H., Rodrigues, A., and Aaby, P. Effect of 50,000 IU vitamin A given with BCG vaccine on mortality in infants in Guinea-Bissau: randomised placebo controlled trial. BMJ 6-21-2008;336(7658):1416-1420.
 • 82459 Klemm, R. D., Labrique, A. B., Christian, P., Rashid, M., Shamim, A. A., Katz, J., Sommer, A., and West, K. P., Jr. Newborn vitamin A supplementation reduced infant mortality in rural Bangladesh. Pediatrics 2008;122(1):e242-e250.
 • 82460 Kothari, G. The effect of vitamin A prophylaxis on morbidity and mortality among children in urban slums in Bombay. J Trop.Pediatr 1991;37(3):141.
 • 82462 Bjelakovic, G., Nikolova, D., Simonetti, R. G., and Gluud, C. Systematic review and meta-analysis: primary and secondary prevention of gastrointestinal cancers with antioxidant supplements. Aliment.Pharmacol.Ther 6-30-2008;
 • 82463 Bedri, A., Gudetta, B., Isehak, A., Kumbi, S., Lulseged, S., Mengistu, Y., Bhore, A. V., Bhosale, R., Varadhrajan, V., Gupte, N., Sastry, J., Suryavanshi, N., Tripathy, S., Mmiro, F., Mubiru, M., Onyango, C., Taylor, A., Musoke, P., Nakabiito, C., Abashawl, A., Adamu, R., Antelman, G., Bollinger, R. C., Bright, P., Chaudhary, M. A., Coberly, J., Guay, L., Fowler, M. G., Gupta, A., Hassen, E., Jackson, J. B., Moulton, L. H., Nayak, U., Omer, S. B., Propper, L., Ram, M., Rexroad, V., Ruff, A. J., Shankar, A., and Zwerski, S. Extended-dose nevirapine to 6 weeks of age for infants to prevent HIV transmission via breastfeeding in Ethiopia, India, and Uganda: an analysis of three randomised controlled trials. Lancet 7-26-2008;372(9635):300-313.
 • 82464 Wang, C., Baumgartner, R. N., Yang, D., Slattery, M. L., Murtaugh, M. A., Byers, T., Hines, L. M., Giuliano, A. R., and Baumgartner, K. B. No evidence of association between breast cancer risk and dietary carotenoids, retinols, vitamin C and tocopherols in Southwestern Hispanic and non-Hispanic White women. Breast Cancer Res Treat. 2009;114(1):137-145.
 • 82465 Nighland, M. and Grossman, R. Tretinoin microsphere gel in facial acne vulgaris: a meta-analysis. J Drugs Dermatol 2008;7(8 Suppl):s2-s8.
 • 82466 Ziegler, R. G., Jones, C. J., Brinton, L. A., Norman, S. A., Mallin, K., Levine, R. S., Lehman, H. F., Hamman, R. F., Trumble, A. C., Rosenthal, J. F., and . Diet and the risk of in situ cervical cancer among white women in the United States. Cancer Causes Control 1991;2(1):17-29.
 • 82467 NEI statement: Update on vitamin A as a treatment for retinitis pigmentosa. Optom.Vis.Sci 2008;85(9):E790-E791.
 • 82468 Rahmathullah, L., Underwood, B. A., Thulasiraj, R. D., and Milton, R. C. Diarrhea, respiratory infections, and growth are not affected by a weekly low-dose vitamin A supplement: a masked, controlled field trial in children in southern India. Am J Clin Nutr 1991;54(3):568-577.
 • 82470 Kongnyuy, E. J., Wiysonge, C. S., and Shey, M. S. A systematic review of randomized controlled trials of prenatal and postnatal vitamin A supplementation of HIV-infected women. Int J Gynaecol Obstet 2009;104(1):5-8.
 • 82471 Ozdemir, M., Engin, B., Baysal, I., and Mevlitoglu, I. A randomized comparison of acitretin-narrow-band TL-01 phototherapy and acitretin-psoralen plus ultraviolet A for psoriasis. Acta Derm.Venereol. 2008;88(6):589-593.
 • 82472 Borooah, S., Collins, C., Wright, A., and Dhillon, B. Late-onset retinal macular degeneration: clinical insights into an inherited retinal degeneration. Br J Ophthalmol 2009;93(3):284-289.
 • 82473 Bellos, F. and Mahlknecht, U. Valproic acid and all-trans retinoic acid: meta-analysis of a palliative treatment regimen in AML and MDS patients. Onkologie. 2008;31(11):629-633.
 • 82474 Horvath, T., Madi, B. C., Iuppa, I. M., Kennedy, G. E., Rutherford, G., and Read, J. S. Interventions for preventing late postnatal mother-to-child transmission of HIV. Cochrane Database Syst Rev 2009;(1):CD006734.
 • 82475 Wejse, C., Gomes, V. F., Rabna, P., Gustafson, P., Aaby, P., Lisse, I. M., Andersen, P. L., Glerup, H., and Sodemann, M. Vitamin D as supplementary treatment for tuberculosis: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Am J Respir.Crit Care Med 5-1-2009;179(9):843-850.
 • 82477 Moorthy, V. S., Reed, Z., and Smith, P. G. Clinical trials to estimate the efficacy of preventive interventions against malaria in paediatric populations: a methodological review. Malar.J 2009;8:23.
 • 82478 Tosti, A., Ricotti, C., Romanelli, P., Cameli, N., and Piraccini, B. M. Evaluation of the efficacy of acitretin therapy for nail psoriasis. Arch.Dermatol. 2009;145(3):269-271.
 • 82479 Gogia, S. and Sachdev, H. S. Neonatal vitamin A supplementation for prevention of mortality and morbidity in infancy: systematic review of randomised controlled trials. BMJ 2009;338:b919.
 • 82480 Mignone, L. I., Giovannucci, E., Newcomb, P. A., Titus-Ernstoff, L., Trentham-Dietz, A., Hampton, J. M., Willett, W. C., and Egan, K. M. Dietary carotenoids and the risk of invasive breast cancer. Int.J.Cancer 6-15-2009;124(12):2929-2937.
 • 82481 Zhang, C. X., Ho, S. C., Chen, Y. M., Fu, J. H., Cheng, S. Z., and Lin, F. Y. Greater vegetable and fruit intake is associated with a lower risk of breast cancer among Chinese women. Int J Cancer 7-1-2009;125(1):181-188.
 • 82483 Mittal, R., Malhotra, S., Pandhi, P., Kaur, I., and Dogra, S. Efficacy and safety of combination Acitretin and Pioglitazone therapy in patients with moderate to severe chronic plaque-type psoriasis: a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Arch.Dermatol. 2009;145(4):387-393.
 • 82485 Gollnick, H. P., Draelos, Z., Glenn, M. J., Rosoph, L. A., Kaszuba, A., Cornelison, R., Gore, B., Liu, Y., and Graeber, M. Adapalene-benzoyl peroxide, a unique fixed-dose combination topical gel for the treatment of acne vulgaris: a transatlantic, randomized, double-blind, controlled study in 1670 patients. Br.J Dermatol. 2009;161(5):1180-1189.
 • 82486 Coutsoudis, A., Broughton, M., and Coovadia, H. M. Vitamin A supplementation reduces measles morbidity in young African children: a randomized, placebo-controlled, double-blind trial. Am J Clin Nutr 1991;54(5):890-895.
 • 82487 Bernstein, C. N., Nugent, Z., Longobardi, T., and Blanchard, J. F. Isotretinoin is not associated with inflammatory bowel disease: a population-based case-control study. Am J Gastroenterol. 2009;104(11):2774-2778.
 • 82488 Borooah, S., Collins, C., Wright, A., and Dhillon, B. Late-onset retinal macular degeneration: clinical insights into an inherited retinal degeneration. Postgrad.Med J 2009;85(1007):495-500.
 • 82491 Vijayaraghavan, K., Radhaiah, G., Prakasam, B. S., Sarma, K. V., and Reddy, V. Effect of massive dose vitamin A on morbidity and mortality in Indian children. Lancet 12-1-1990;336(8727):1342-1345.
 • 82494 Kim, J., Kim, M. K., Lee, J. K., Kim, J. H., Son, S. K., Song, E. S., Lee, K. B., Lee, J. P., Lee, J. M., and Yun, Y. M. Intakes of vitamin A, C, and E, and beta-carotene are associated with risk of cervical cancer: a case-control study in Korea. Nutr Cancer 2010;62(2):181-189.
 • 82495 Baer, T. Capacitor modification to the Schenck and Metcalf N(2) laser. Appl.Opt. 12-1-1976;15(12)
 • 82496 Richardson, S., Gerber, M., and Cenee, S. The role of fat, animal protein and some vitamin consumption in breast cancer: a case control study in southern France. Int J Cancer 4-22-1991;48(1):1-9.
 • 82497 Jackson, J. M., Fu, J. J., and Almekinder, J. L. A randomized, investigator-blinded trial to assess the antimicrobial efficacy of a benzoyl peroxide 5%/ clindamycin phosphate 1% gel compared with a clindamycin phosphate 1.2%/tretinoin 0.025% gel in the topical treatment of acne vulgaris. J Drugs Dermatol. 2010;9(2):131-136.
 • 82498 Benn, C. S., Fisker, A. B., Napirna, B. M., Roth, A., Diness, B. R., Lausch, K. R., Ravn, H., Yazdanbakhsh, M., Rodrigues, A., Whittle, H., and Aaby, P. Vitamin A supplementation and BCG vaccination at birth in low birthweight neonates: two by two factorial randomised controlled trial. BMJ 2010;340:c1101.
 • 82499 Creutzig, U., Zimmermann, M., Dworzak, M., Urban, C., Henze, G., Kremens, B., Lakomek, M., Bourquin, J. P., Stary, J., and Reinhardt, D. Favourable outcome of patients with childhood acute promyelocytic leukaemia after treatment with reduced cumulative anthracycline doses. Br.J Haematol. 2010;149(3):399-409.
 • 82500 Weinstein, G. D., Nigra, T. P., Pochi, P. E., Savin, R. C., Allan, A., Benik, K., Jeffes, E., Lufrano, L., and Thorne, E. G. Topical tretinoin for treatment of photodamaged skin. A multicenter study. Arch Dermatol 1991;127(5):659-665.
 • 82501 Theodoratou, E., Al-Jilaihawi, S., Woodward, F., Ferguson, J., Jhass, A., Balliet, M., Kolcic, I., Sadruddin, S., Duke, T., Rudan, I., and Campbell, H. The effect of case management on childhood pneumonia mortality in developing countries. Int J Epidemiol 2010;39 Suppl 1:i155-i171.
 • 82502 Sudfeld, C. R., Navar, A. M., and Halsey, N. A. Effectiveness of measles vaccination and vitamin A treatment. Int J Epidemiol 2010;39 Suppl 1:i48-i55.
 • 82503 Crockett, S. D., Porter, C. Q., Martin, C. F., Sandler, R. S., and Kappelman, M. D. Isotretinoin use and the risk of inflammatory bowel disease: a case-control study. Am J Gastroenterol. 2010;105(9):1986-1993.
 • 82504 Mathew, J. L. Vitamin A supplementation for prophylaxis or therapy in childhood pneumonia: a systematic review of randomized controlled trials. Indian Pediatr 2010;47(3):255-261.
 • 82505 Kirkwood, B. R., Hurt, L., Amenga-Etego, S., Tawiah, C., Zandoh, C., Danso, S., Hurt, C., Edmond, K., Hill, Z., Ten, Asbroek G., Fenty, J., Owusu-Agyei, S., Campbell, O., and Arthur, P. Effect of vitamin A supplementation in women of reproductive age on maternal survival in Ghana (ObaapaVitA): a cluster-randomised, placebo-controlled trial. Lancet 5-8-2010;375(9726):1640-1649.
 • 82506 Zaridze, D., Lifanova, Y., Maximovitch, D., Day, N. E., and Duffy, S. W. Diet, alcohol consumption and reproductive factors in a case-control study of breast cancer in Moscow. Int J Cancer 6-19-1991;48(4):493-501.
 • 82507 Vestergaard, P., Rejnmark, L., and Mosekilde, L. High-dose treatment with vitamin A analogues and risk of fractures. Arch.Dermatol. 2010;146(5):478-482.
 • 82508 Armijos, R. X., Weigel, M. M., Chacon, R., Flores, L., and Campos, A. Adjunctive micronutrient supplementation for pulmonary tuberculosis. Salud Publica Mex. 2010;52(3):185-189.
 • 82509 Gogia, S. and Sachdev, H. S. Maternal postpartum vitamin A supplementation for the prevention of mortality and morbidity in infancy: a systematic review of randomized controlled trials. Int J Epidemiol 2010;39(5):1217-1226.
 • 82510 Arrieta, O., Gonzalez-De la Rosa CH, Arechaga-Ocampo, E., Villanueva-Rodriguez, G., Ceron-Lizarraga, T. L., Martinez-Barrera, L., Vazquez-Manriquez, M. E., Rios-Trejo, M. A., Alvarez-Avitia, M. A., Hernandez-Pedro, N., Rojas-Marin, C., and De la Garza, J. Randomized phase II trial of All-trans-retinoic acid with chemotherapy based on paclitaxel and cisplatin as first-line treatment in patients with advanced non-small-cell lung cancer. J Clin Oncol. 7-20-2010;28(21):3463-3471.
 • 82511 Humphreys, E. H., Smith, N. A., Azman, H., McLeod, D., and Rutherford, G. W. Prevention of diarrhoea in children with HIV infection or exposure to maternal HIV infection. Cochrane Database Syst Rev 2010;(6):CD008563.
 • 82512 Lotan, R., Giotta, G., Nork, E., and Nicolson, G. L. Characterization of the inhibitory effects of retinoids on the in vitro growth of two malignant murine melanomas. J Natl Cancer Inst. 1978;60(5):1035-1041.
 • 82513 Lung cancer associated with beta-carotene supplementation in smokers. Prescrire.Int 2010;19(107):121.
 • 82514 Green, H. N., Pindar, D., Davis, G., and Mellanby, E. DIET AS A PROPHYLACTIC AGENT AGAINST PUERPERAL SEPSIS. Br Med J 10-3-1931;2(3691):595-598.
 • 82515 Ellison, J. B. INTENSIVE VITAMIN THERAPY IN MEASLES. Br Med J 10-15-1932;2(3745):708-711.
 • 82516 Agte, V. and Tarwadi, K. The importance of nutrition in the prevention of ocular disease with special reference to cataract. Ophthalmic Res 2010;44(3):166-172.
 • 82518 Rotondi, M. A. and Khobzi, N. Vitamin A supplementation and neonatal mortality in the developing world: a meta-regression of cluster-randomized trials. Bull World Health Organ 9-1-2010;88(9):697-702.
 • 82519 Yu, A. L., Gilman, A. L., Ozkaynak, M. F., London, W. B., Kreissman, S. G., Chen, H. X., Smith, M., Anderson, B., Villablanca, J. G., Matthay, K. K., Shimada, H., Grupp, S. A., Seeger, R., Reynolds, C. P., Buxton, A., Reisfeld, R. A., Gillies, S. D., Cohn, S. L., Maris, J. M., and Sondel, P. M. Anti-GD2 antibody with GM-CSF, interleukin-2, and isotretinoin for neuroblastoma. N.Engl.J Med. 9-30-2010;363(14):1324-1334.
 • 82520 Torheim, L. E., Ferguson, E. L., Penrose, K., and Arimond, M. Women in resource-poor settings are at risk of inadequate intakes of multiple micronutrients. J Nutr 2010;140(11):2051S-2058S.
 • 82521 Pakasi, T. A., Karyadi, E., Suratih, N. M., Salean, M., Darmawidjaja, N., Bor, H., van, der, V, Dolmans, W. M., and van der Meer, J. W. Zinc and vitamin A supplementation fails to reduce sputum conversion time in severely malnourished pulmonary tuberculosis patients in Indonesia. Nutr J 2010;9:41.
 • 82522 Lawson, L., Thacher, T. D., Yassin, M. A., Onuoha, N. A., Usman, A., Emenyonu, N. E., Shenkin, A., Davies, P. D., and Cuevas, L. E. Randomized controlled trial of zinc and vitamin A as co-adjuvants for the treatment of pulmonary tuberculosis. Trop.Med.Int Health 2010;15(12):1481-1490.
 • 82523 van den Broek, N., Kulier, R., Gulmezoglu, A. M., and Villar, J. WITHDRAWN: Vitamin A supplementation during pregnancy. Cochrane Database.Syst.Rev 2010;(11):CD001996.
 • 82524 Sundstrom, A., Alfredsson, L., Sjolin-Forsberg, G., Gerden, B., Bergman, U., and Jokinen, J. Association of suicide attempts with acne and treatment with isotretinoin: retrospective Swedish cohort study. BMJ 2010;341:c5812.
 • 82525 Lee, J. W., Yoo, K. H., Park, K. Y., Han, T. Y., Li, K., Seo, S. J., and Hong, C. K. Effectiveness of conventional, low-dose and intermittent oral isotretinoin in the treatment of acne: a randomized, controlled comparative study. Br.J Dermatol. 2011;164(6):1369-1375.
 • 82526 Ulbricht, C. E. and Chao, W. Phytochemicals in the oncology setting. Curr Treat Options.Oncol. 2010;11(3-4):95-106.
 • 82527 Imdad, A., Herzer, K., Mayo-Wilson, E., Yakoob, M. Y., and Bhutta, Z. A. Vitamin A supplementation for preventing morbidity and mortality in children from 6 months to 5 years of age. Cochrane Database Syst Rev 2010;(12):CD008524.
 • 82528 Chu, K. J., Lai, E. C., Yao, X. P., Zhang, H. W., Lau, W. Y., Fu, X. H., Lu, C. D., Shi, J., and Cheng, S. Q. Vitamin analogues in chemoprevention of hepatocellular carcinoma after resection or ablation–a systematic review and meta-analysis. Asian J Surg 2010;33(3):120-126.
 • 82529 Li, Q. H., Chen, Q. M., and Zeng, X. [Application of Cochrane systematic reviews in diagnosis and treatment for oral mucosal diseases]. Hua Xi.Kou Qiang.Yi.Xue.Za Zhi. 2010;28(5):573-575.
 • 82530 Shimizu, M., Sakai, H., and Moriwaki, H. Chemoprevention of hepatocellular carcinoma by acyclic retinoid. Front Biosci.(Landmark.Ed) 2011;16:759-769.
 • 82531 Elad, S., Epstein, J. B., von, Bultzingslowen, I, Drucker, S., Tzach, R., and Yarom, N. Topical immunomodulators for management of oral mucosal conditions, a systematic review; Part II: miscellaneous agents. Expert.Opin.Emerg.Drugs 2011;16(1):183-202.
 • 82532 Wiysonge, C. S., Shey, M., Kongnyuy, E. J., Sterne, J. A., and Brocklehurst, P. Vitamin A supplementation for reducing the risk of mother-to-child transmission of HIV infection. Cochrane Database Syst Rev 2011;(1):CD003648.
 • 82533 Rumbold, A., Middleton, P., Pan, N., and Crowther, C. A. Vitamin supplementation for preventing miscarriage. Cochrane Database Syst Rev 2011;(1):CD004073.
 • 82534 PrayGod, G., Range, N., Faurholt-Jepsen, D., Jeremiah, K., Faurholt-Jepsen, M., Aabye, M. G., Jensen, L., Jensen, A. V., Grewal, H. M., Magnussen, P., Changalucha, J., Andersen, A. B., and Friis, H. Daily multi-micronutrient supplementation during tuberculosis treatment increases weight and grip strength among HIV-uninfected but not HIV-infected patients in Mwanza, Tanzania. J Nutr 4-1-2011;141(4):685-691.
 • 82536 Paul, C. and Ortonne, J. P. Use of conventional systemic treatments in psoriasis: systematic review and expert opinion of a panel of dermatologists. J Eur.Acad.Dermatol.Venereol. 2011;25 Suppl 2:1.
 • 82537 Sbidian, E., Maza, A., Montaudie, H., Gallini, A., Aractingi, S., Aubin, F., Cribier, B., Joly, P., Jullien, D., Le, Maitre M., Misery, L., Richard, M. A., Paul, C., Ortonne, J. P., and Bachelez, H. Efficacy and safety of oral retinoids in different psoriasis subtypes: a systematic literature review. J Eur.Acad.Dermatol.Venereol. 2011;25 Suppl 2:28-33.
 • 82538 Ruzicka, T., Sommerburg, C., Braun-Falco, O., Koster, W., Lengen, W., Lensing, W., Letzel, H., Meigel, W. N., Paul, E., Przybilla, B., and . Efficiency of acitretin in combination with UV-B in the treatment of severe psoriasis. Arch.Dermatol. 1990;126(4):482-486.
 • 82539 Le Maitre, M. and Battistella, M. [Meetings of the Psoriasis Experts: recommendations for daily practice]. Ann.Dermatol.Venereol. 2011;138(2 Suppl 1):H8-10.
 • 82540 Imdad, A., Sadiq, K., and Bhutta, Z. A. Evidence-based prevention of childhood malnutrition. Curr.Opin.Clin.Nutr Metab Care 2011;14(3):276-285.
 • 82541 Wakai, K., Matsuo, K., Nagata, C., Mizoue, T., Tanaka, K., Tsuji, I., Sasazuki, S., Shimazu, T., Sawada, N., Inoue, M., and Tsugane, S. Lung cancer risk and consumption of vegetables and fruit: an evaluation based on a systematic review of epidemiological evidence from Japan. Jpn.J Clin.Oncol. 2011;41(5):693-708.
 • 82543 Mathew, J. L., Shah, D., Gera, T., Gogia, S., Mohan, P., Panda, R., Menon, S., and Gupta, P. UNICEF-PHFI Series on newborn and child health, India: methodology for systematic reviews on child health priorities for advocacy and action. Indian Pediatr. 2011;48(3):183-189.
 • 82544 Mathew, J. L., Patwari, A. K., Gupta, P., Shah, D., Gera, T., Gogia, S., Mohan, P., Panda, R., and Menon, S. Acute respiratory infection and pneumonia in India: a systematic review of literature for advocacy and action: UNICEF-PHFI series on newborn and child health, India. Indian Pediatr. 2011;48(3):191-218.
 • 82545 Bello, S., Meremikwu, M. M., Ejemot-Nwadiaro, R. I., and Oduwole, O. Routine vitamin A supplementation for the prevention of blindness due to measles infection in children. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011;(4):CD007719.
 • 82546 Imdad, A. and Bhutta, Z. A. Effect of preventive zinc supplementation on linear growth in children under 5 years of age in developing countries: a meta-analysis of studies for input to the lives saved tool. BMC.Public Health 2011;11 Suppl 3:S22.
 • 82548 Leyden, J. J., Preston, N., Osborn, C., and Gottschalk, R. W. In-vivo Effectiveness of Adapalene 0.1%/Benzoyl Peroxide 2.5% Gel on Antibiotic-sensitive and Resistant Propionibacterium acnes. J Clin.Aesthet.Dermatol. 2011;4(5):22-26.
 • 82549 Webster, G. F. Evidence-based review: fixed-combination therapy and topical retinoids in the treatment of acne. J Drugs Dermatol. 2011;10(6):636-644.
 • 82550 Boulinguez, S. [News on psoriasis from the 2010 Dermatology Days in Paris]. Ann.Dermatol.Venereol. 2011;138(5 Suppl 1):H1-H5.
 • 82552 Foulkes, A. C., Grindlay, D. J., Griffiths, C. E., and Warren, R. B. What’s new in psoriasis? An analysis of guidelines and systematic reviews published in 2009-2010. Clin.Exp.Dermatol. 2011;36(6):585-589.
 • 82553 Kawarazuka, N. and Bene, C. The potential role of small fish species in improving micronutrient deficiencies in developing countries: building evidence. Public Health Nutr 2011;14(11):1927-1938.
 • 82554 Fritz, H., Kennedy, D., Fergusson, D., Fernandes, R., Doucette, S., Cooley, K., Seely, A., Sagar, S., Wong, R., and Seely, D. Vitamin A and retinoid derivatives for lung cancer: a systematic review and meta analysis. PLoS.One. 2011;6(6):e21107.
 • 82556 Wang, H., Chen, X. Y., Wang, B. S., Rong, Z. X., Qi, H., and Chen, H. Z. The efficacy and safety of arsenic trioxide with or without all-trans retinoic acid for the treatment of acute promyelocytic leukemia: a meta-analysis. Leuk.Res 2011;35(9):1170-1177.
 • 82557 Gomez-Flores, M., Garcia-Hidalgo, L., Fierro-Arias, L., Ruiz-Avila, J., Herz-Ruelas, M., and Garza-Gomez, J. [Position paper about isotretinoin on acne vulgaris]. Rev.Med.Inst.Mex.Seguro.Soc. 2011;49(3):281-288.
 • 82558 Matsunami, E., Takashima, A., Mizuno, N., Jinno, T., and Ito, H. Topical PUVA, etretinate, and combined PUVA and etretinate for palmoplantar pustulosis: comparison of therapeutic efficacy and the influences of tonsillar and dental focal infections. J Dermatol. 1990;17(2):92-96.
 • 82559 Mayo-Wilson, E., Imdad, A., Herzer, K., Yakoob, M. Y., and Bhutta, Z. A. Vitamin A supplements for preventing mortality, illness, and blindness in children aged under 5: systematic review and meta-analysis. BMJ 2011;343:d5094.
 • 82560 De-Regil, L. M., Suchdev, P. S., Vist, G. E., Walleser, S., and Pena-Rosas, J. P. Home fortification of foods with multiple micronutrient powders for health and nutrition in children under two years of age. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011;(9):CD008959.
 • 82562 Villablanca, J. G., London, W. B., Naranjo, A., McGrady, P., Ames, M. M., Reid, J. M., McGovern, R. M., Buhrow, S. A., Jackson, H., Stranzinger, E., Kitchen, B. J., Sondel, P. M., Parisi, M. T., Shulkin, B., Yanik, G. A., Cohn, S. L., and Reynolds, C. P. Phase II study of oral capsular 4-hydroxyphenylretinamide (4-HPR/fenretinide) in pediatric patients with refractory or recurrent neuroblastoma: a report from the Children’s Oncology Group. Clin.Cancer Res 11-1-2011;17(21):6858-6866.
 • 82563 Hussey, G. D. and Klein, M. A randomized, controlled trial of vitamin A in children with severe measles. N Engl.J Med 7-19-1990;323(3):160-164.
 • 82564 Weber, D. and Grune, T. The contribution of beta-carotene to vitamin A supply of humans. Mol.Nutr.Food Res. 2012;56(2):251-258.
 • 82565 Darlow, B. A. and Graham, P. J. Vitamin A supplementation to prevent mortality and short- and long-term morbidity in very low birthweight infants. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011;(10):CD000501.
 • 82566 Haider, B. A. and Bhutta, Z. A. Neonatal vitamin A supplementation for the prevention of mortality and morbidity in term neonates in developing countries. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011;(10):CD006980.
 • 82567 Gogia, S. and Sachdev, H. S. Vitamin A supplementation for the prevention of morbidity and mortality in infants six months of age or less. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011;(10):CD007480.
 • 82568 Thielitz, A. and Gollnick, H. [Rosacea. Systemic therapy with retinoids]. Hautarzt 2011;62(11):820-827.
 • 82569 Rahmathullah, L., Underwood, B. A., Thulasiraj, R. D., Milton, R. C., Ramaswamy, K., Rahmathullah, R., and Babu, G. Reduced mortality among children in southern India receiving a small weekly dose of vitamin A. N Engl.J Med 10-4-1990;323(14):929-935.
 • 82570 Sinclair, D., Abba, K., Grobler, L., and Sudarsanam, T. D. Nutritional supplements for people being treated for active tuberculosis. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2011;(11):CD006086.
 • 82571 Simpson, R. C., Grindlay, D. J., and Williams, H. C. What’s new in acne? An analysis of systematic reviews and clinically significant trials published in 2010-11. Clin.Exp.Dermatol. 2011;36(8):840-843.
 • 82572 Bailey, E. E., Ference, E. H., Alikhan, A., Hession, M. T., and Armstrong, A. W. Combination treatments for psoriasis: a systematic review and meta-analysis. Arch.Dermatol. 2012;148(4):511-522.
 • 82573 Albrecht, L., Bourcier, M., Ashkenas, J., Papp, K., Shear, N., Toole, J., Vender, R., and Wasel, N. Topical psoriasis therapy in the age of biologics: evidence-based treatment recommendations. J Cutan.Med.Surg. 2011;15(6):309-321.
 • 82574 Panth, M., Shatrugna, V., Yasodhara, P., and Sivakumar, B. Effect of vitamin A supplementation on haemoglobin and vitamin A levels during pregnancy. Br J Nutr 1990;64(2):351-358.
 • 82575 Gamble, R., Dunn, J., Dawson, A., Petersen, B., McLaughlin, L., Small, A., Kindle, S., and Dellavalle, R. P. Topical antimicrobial treatment of acne vulgaris: an evidence-based review. Am J Clin.Dermatol. 6-1-2012;13(3):141-152.
 • 82576 Zeichner, J. A. Optimizing topical combination therapy for the treatment of acne vulgaris. J Drugs Dermatol. 2012;11(3):313-317.
 • 82577 Eichler, K., Wieser, S., Ruthemann, I., and Brugger, U. Effects of micronutrient fortified milk and cereal food for infants and children: a systematic review. BMC.Public Health 2012;12:506.
 • 82578 Cyrulnik, A. A., Viola, K. V., Gewirtzman, A. J., and Cohen, S. R. High-dose isotretinoin in acne vulgaris: improved treatment outcomes and quality of life. Int J Dermatol. 2012;51(9):1123-1130.
 • 82579 Masetti, R., Biagi, C., Zama, D., Vendemini, F., Martoni, A., Morello, W., Gasperini, P., and Pession, A. Retinoids in pediatric onco-hematology: the model of acute promyelocytic leukemia and neuroblastoma. Adv.Ther. 2012;29(9):747-762.
 • 82580 Hanson, B., MacDonald, R., and Shaukat, A. Endoscopic and medical therapy for chronic radiation proctopathy: a systematic review. Dis.Colon Rectum 2012;55(10):1081-1095.
 • 82581 Bloem, M. W., Wedel, M., van Agtmaal, E. J., Speek, A. J., Saowakontha, S., and Schreurs, W. H. Vitamin A intervention: short-term effects of a single, oral, massive dose on iron metabolism. Am.J Clin.Nutr 1990;51(1):76-79.
 • 82582 Lim, S. S., Vos, T., Flaxman, A. D., Danaei, G., Shibuya, K., Adair-Rohani, H., Amann, M., Anderson, H. R., Andrews, K. G., Aryee, M., Atkinson, C., Bacchus, L. J., Bahalim, A. N., Balakrishnan, K., Balmes, J., Barker-Collo, S., Baxter, A., Bell, M. L., Blore, J. D., Blyth, F., Bonner, C., Borges, G., Bourne, R., Boussinesq, M., Brauer, M., Brooks, P., Bruce, N. G., Brunekreef, B., Bryan-Hancock, C., Bucello, C., Buchbinder, R., Bull, F., Burnett, R. T., Byers, T. E., Calabria, B., Carapetis, J., Carnahan, E., Chafe, Z., Charlson, F., Chen, H., Chen, J. S., Cheng, A. T., Child, J. C., Cohen, A., Colson, K. E., Cowie, B. C., Darby, S., Darling, S., Davis, A., Degenhardt, L., Dentener, F., Des Jarlais, D. C., Devries, K., Dherani, M., Ding, E. L., Dorsey, E. R., Driscoll, T., Edmond, K., Ali, S. E., Engell, R. E., Erwin, P. J., Fahimi, S., Falder, G., Farzadfar, F., Ferrari, A., Finucane, M. M., Flaxman, S., Fowkes, F. G., Freedman, G., Freeman, M. K., Gakidou, E., Ghosh, S., Giovannucci, E., Gmel, G., Graham, K., Grainger, R., Grant, B., Gunnell, D., Gutierrez, H. R., Hall, W., Hoek, H. W., Hogan, A., Hosgood, H. D., III, Hoy, D., Hu, H., Hubbell, B. J., Hutchings, S. J., Ibeanusi, S. E., Jacklyn, G. L., Jasrasaria, R., Jonas, J. B., Kan, H., Kanis, J. A., Kassebaum, N., Kawakami, N., Khang, Y. H., Khatibzadeh, S., Khoo, J. P., Kok, C., Laden, F., Lalloo, R., Lan, Q., Lathlean, T., Leasher, J. L., Leigh, J., Li, Y., Lin, J. K., Lipshultz, S. E., London, S., Lozano, R., Lu, Y., Mak, J., Malekzadeh, R., Mallinger, L., Marcenes, W., March, L., Marks, R., Martin, R., McGale, P., McGrath, J., Mehta, S., Mensah, G. A., Merriman, T. R., Micha, R., Michaud, C., Mishra, V., Mohd, Hanafiah K., Mokdad, A. A., Morawska, L., Mozaffarian, D., Murphy, T., Naghavi, M., Neal, B., Nelson, P. K., Nolla, J. M., Norman, R., Olives, C., Omer, S. B., Orchard, J., Osborne, R., Ostro, B., Page, A., Pandey, K. D., Parry, C. D., Passmore, E., Patra, J., Pearce, N., Pelizzari, P. M., Petzold, M., Phillips, M. R., Pope, D., Pope, C. A., III, Powles, J., Rao, M., Razavi, H., Rehfuess, E. A., Rehm, J. T., Ritz, B., Rivara, F. P., Roberts, T., Robinson, C., Rodriguez-Portales, J. A., Romieu, I., Room, R., Rosenfeld, L. C., Roy, A., Rushton, L., Salomon, J. A., Sampson, U., Sanchez-Riera, L., Sanman, E., Sapkota, A., Seedat, S., Shi, P., Shield, K., Shivakoti, R., Singh, G. M., Sleet, D. A., Smith, E., Smith, K. R., Stapelberg, N. J., Steenland, K., Stockl, H., Stovner, L. J., Straif, K., Straney, L., Thurston, G. D., Tran, J. H., Van, Dingenen R., van, Donkelaar A., Veerman, J. L., Vijayakumar, L., Weintraub, R., Weissman, M. M., White, R. A., Whiteford, H., Wiersma, S. T., Wilkinson, J. D., Williams, H. C., Williams, W., Wilson, N., Woolf, A. D., Yip, P., Zielinski, J. M., Lopez, A. D., Murray, C. J., Ezzati, M., AlMazroa, M. A., and Memish, Z. A. A comparative risk assessment of burden of disease and injury attributable to 67 risk factors and risk factor clusters in 21 regions, 1990-2010: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2010. Lancet 12-15-2012;380(9859):2224-2260.
 • 82583 Etminan, M., Bird, S. T., Delaney, J. A., Bressler, B., and Brophy, J. M. Isotretinoin and risk for inflammatory bowel disease: a nested case-control study and meta-analysis of published and unpublished data. JAMA Dermatol. 2013;149(2):216-220.
 • 82584 Ziegler, R. G., Brinton, L. A., Hamman, R. F., Lehman, H. F., Levine, R. S., Mallin, K., Norman, S. A., Rosenthal, J. F., Trumble, A. C., and Hoover, R. N. Diet and the risk of invasive cervical cancer among white women in the United States. Am J Epidemiol 1990;132(3):432-445.
 • 82586 Berbis, P., Geiger, J. M., Vaisse, C., Rognin, C., and Privat, Y. Benefit of progressively increasing doses during the initial treatment with acitretin in psoriasis. Dermatologica 1989;178(2):88-92.
 • 82587 Lauharanta, J. and Geiger, J. M. A double-blind comparison of acitretin and etretinate in combination with bath PUVA in the treatment of extensive psoriasis. Br.J Dermatol. 1989;121(1):107-112.
 • 82588 Olsen, E. A., Weed, W. W., Meyer, C. J., and Cobo, L. M. A double-blind, placebo-controlled trial of acitretin for the treatment of psoriasis. J Am Acad.Dermatol. 1989;21(4 Pt 1):681-686.
 • 82589 Meffert, H. and Sonnichsen, N. Acitretin in the treatment of severe psoriasis: a randomized double-blind study comparing acitretin and etretinate. Acta Derm.Venereol.Suppl (Stockh) 1989;146:176-177.
 • 82590 Torok, L., Galuska, L., Kasa, M., and Kadar, L. Bone-scintigraphic examinations in patients treated with retinoids: a prospective study. Br.J Dermatol. 1989;120(1):31-36.
 • 82591 Kragballe, K., Jansen, C. T., Geiger, J. M., Bjerke, J. R., Falk, E. S., Gip, L., Hjorth, N., Lauharanta, J., Mork, N. J., Reunala, T., and . A double-blind comparison of acitretin and etretinate in the treatment of severe psoriasis. Results of a Nordic multicentre study. Acta Derm.Venereol. 1989;69(1):35-40.
 • 82592 Iscovich, J. M., Iscovich, R. B., Howe, G., Shiboski, S., and Kaldor, J. M. A case-control study of diet and breast cancer in Argentina. Int J Cancer 11-15-1989;44(5):770-776.
 • 82593 Leyden, J. J., Grove, G. L., Grove, M. J., Thorne, E. G., and Lufrano, L. Treatment of photodamaged facial skin with topical tretinoin. J Am Acad Dermatol 1989;21(3 Pt 2):638-644.
 • 82594 Verreault, R., Chu, J., Mandelson, M., and Shy, K. A case-control study of diet and invasive cervical cancer. Int J Cancer 6-15-1989;43(6):1050-1054.
 • 82595 Bloem, M. W., Wedel, M., Egger, R. J., Speek, A. J., Schrijver, J., Saowakontha, S., and Schreurs, W. H. Iron metabolism and vitamin A deficiency in children in northeast Thailand. Am.J Clin.Nutr 1989;50(2):332-338.
 • 82596 Sommer, A., Tarwotjo, I., Djunaedi, E., West, K. P., Jr., Loeden, A. A., Tilden, R., and Mele, L. Impact of vitamin A supplementation on childhood mortality. A randomised controlled community trial. Lancet 5-24-1986;1(8491):1169-1173.
 • 82597 Lassus, A., Geiger, J. M., Nyblom, M., Virrankoski, T., Kaartamaa, M., and Ingervo, L. Treatment of severe psoriasis with etretin (RO 10-1670). Br.J Dermatol. 1987;117(3):333-341.
 • 82598 Halkier-Sorensen, L. and Andresen, J. A retrospective study of bone changes in adults treated with etretinate. J Am Acad.Dermatol. 1989;20(1):83-87.
 • 82599 Kingston, T. P., Matt, L. H., and Lowe, N. J. Etretin therapy for severe psoriasis. Evaluation of initial clinical responses. Arch.Dermatol. 1987;123(1):55-58.
 • 82600 Goldfarb, M. T., Ellis, C. N., Gupta, A. K., Tincoff, T., Hamilton, T. A., and Voorhees, J. J. Acitretin improves psoriasis in a dose-dependent fashion. J Am Acad.Dermatol. 1988;18(4 Pt 1):655-662.
 • 82601 Kilcoyne, R. F. Effects of retinoids in bone. J Am Acad.Dermatol. 1988;19(1 Pt 2):212-216.
 • 82602 Gollnick, H., Bauer, R., Brindley, C., Orfanos, C. E., Plewig, G., Wokalek, H., and Hoting, E. Acitretin versus etretinate in psoriasis. Clinical and pharmacokinetic results of a German multicenter study. J Am Acad.Dermatol. 1988;19(3):458-468.
 • 82603 Lassus, A. and Geiger, J. M. Acitretin and etretinate in the treatment of palmoplantar pustulosis: a double-blind comparative trial. Br.J Dermatol. 1988;119(6):755-759.
 • 82604 Saurat, J. H., Geiger, J. M., Amblard, P., Beani, J. C., Boulanger, A., Claudy, A., Frenk, E., Guilhou, J. J., Grosshans, E., Merot, Y., and . Randomized double-blind multicenter study comparing acitretin-PUVA, etretinate-PUVA and placebo-PUVA in the treatment of severe psoriasis. Dermatologica 1988;177(4):218-224.
 • 82605 Ledo, A., Martin, M., Geiger, J. M., and Marron, J. M. Acitretin (Ro 10-1670) in the treatment of severe psoriasis. A randomized double-blind parallel study comparing acitretin and etretinate. Int J Dermatol. 1988;27(9):656-660.
 • 82607 Barclay, A. J., Foster, A., and Sommer, A. Vitamin A supplements and mortality related to measles: a randomised clinical trial. Br Med J (Clin Res Ed) 1-31-1987;294(6567):294-296.
 • 82608 West, K. P., Jr., Djunaedi, E., Pandji, A., Kusdiono, Tarwotjo, I., and Sommer, A. Vitamin A supplementation and growth: a randomized community trial. Am J Clin Nutr 1988;48(5):1257-1264.
 • 82609 Muhilal, Permeisih, D., Idjradinata, Y. R., Muherdiyantiningsih, and Karyadi, D. Vitamin A-fortified monosodium glutamate and health, growth, and survival of children: a controlled field trial. Am J Clin Nutr 1988;48(5):1271-1276.
 • 82610 Worner, T. M., Gordon, G. G., Leo, M. A., and Lieber, C. S. Vitamin A treatment of sexual dysfunction in male alcoholics. Am J Clin Nutr 1988;48(6):1431-1435.
 • 82611 Wilson, D. J., Kay, V., Charig, M., Hughes, D. G., and Creasy, T. S. Skeletal hyperostosis and extraosseous calcification in patients receiving long-term etretinate (Tigason). Br.J Dermatol. 1988;119(5):597-607.
 • 82612 Rosen, K., Mobacken, H., and Swanbeck, G. PUVA, etretinate, and PUVA-etretinate therapy for pustulosis palmoplantaris. A placebo-controlled comparative trial. Arch.Dermatol. 1987;123(7):885-889.
 • 82613 Shenai, J. P., Kennedy, K. A., Chytil, F., and Stahlman, M. T. Clinical trial of vitamin A supplementation in infants susceptible to bronchopulmonary dysplasia. J Pediatr 1987;111(2):269-277.
 • 82614 Katsouyanni, K., Willett, W., Trichopoulos, D., Boyle, P., Trichopoulou, A., Vasilaros, S., Papadiamantis, J., and MacMahon, B. Risk of breast cancer among Greek women in relation to nutrient intake. Cancer 1-1-1988;61(1):181-185.
 • 82615 Weiss, J. S., Ellis, C. N., Headington, J. T., Tincoff, T., Hamilton, T. A., and Voorhees, J. J. Topical tretinoin improves photoaged skin. A double-blind vehicle-controlled study. JAMA 1-22-1988;259(4):527-532.
 • 82617 Stich, H. F., Hornby, A. P., Mathew, B., Sankaranarayanan, R., and Nair, M. K. Response of oral leukoplakias to the administration of vitamin A. Cancer Lett 1988;40(1):93-101.
 • 82618 La Vecchia, C., Decarli, A., Fasoli, M., Parazzini, F., Franceschi, S., Gentile, A., and Negri, E. Dietary vitamin A and the risk of intraepithelial and invasive cervical neoplasia. Gynecol.Oncol. 1988;30(2):187-195.
 • 82619 Brock, K. E., Berry, G., Mock, P. A., MacLennan, R., Truswell, A. S., and Brinton, L. A. Nutrients in diet and plasma and risk of in situ cervical cancer. J Natl.Cancer Inst. 6-15-1988;80(8):580-585.
 • 82620 Rohan, T. E., McMichael, A. J., and Baghurst, P. A. A population-based case-control study of diet and breast cancer in Australia. Am J Epidemiol 1988;128(3):478-489.
 • 82621 DiGiovanna, J. J., Helfgott, R. K., Gerber, L. H., and Peck, G. L. Extraspinal tendon and ligament calcification associated with long-term therapy with etretinate. N.Engl.J Med. 11-6-1986;315(19):1177-1182.
 • 82622 Giustina, T. A., Stewart, J. C., Ellis, C. N., Regezi, J. A., Annesley, T., Woo, T. Y., and Voorhees, J. J. Topical application of isotretinoin gel improves oral lichen planus. A double-blind study. Arch.Dermatol. 1986;122(5):534-536.
 • 82625 Hong, W. K., Endicott, J., Itri, L. M., Doos, W., Batsakis, J. G., Bell, R., Fofonoff, S., Byers, R., Atkinson, E. N., Vaughan, C., and . 13-cis-retinoic acid in the treatment of oral leukoplakia. N Engl.J Med 12-11-1986;315(24):1501-1505.
 • 82626 White, S. I., Puttick, L., and Marks, J. M. Low-dose etretinate in the maintenance of remission of palmoplantar pustular psoriasis. Br.J Dermatol. 1986;115(5):577-582.
 • 82627 Gilbert, M., Ellis, C. N., and Voorhees, J. J. Lack of skeletal radiographic changes during short-term etretinate therapy for psoriasis. Dermatologica 1986;172(3):160-163.
 • 82628 Harris, R. W., Forman, D., Doll, R., Vessey, M. P., and Wald, N. J. Cancer of the cervix uteri and vitamin A. Br.J Cancer 1986;53(5):653-659.
 • 82629 Melnik, B., Gluck, S., Jungblut, R. M., and Goerz, G. Retrospective radiographic study of skeletal changes after long-term etretinate therapy. Br.J Dermatol. 1987;116(2):207-212.
 • 82630 Clark, M. A study of four methods of nipple care offered to post partum mothers. N Z Nurs J 1985;78(6):16-18.
 • 82631 Hopkins, R., Bird, H. A., Jones, H., Hill, J., Surrall, K. E., Astbury, C., Miller, A., and Wright, V. A double-blind controlled trial of etretinate (Tigason) and ibuprofen in psoriatic arthritis. Ann Rheum Dis 1985;44(3):189-193.
 • 82632 Lassus, A., Lauharanta, J., and Eskelinen, A. The effect of etretinate compared with different regimens of PUVA in the treatment of persistent palmoplantar pustulosis. Br.J Dermatol. 1985;112(4):455-459.
 • 82633 Dubertret, L., Chastang, C., Beylot, C., Bazex, J., Rognin, C., and Touraine, R. Maintenance treatment of psoriasis by Tigason: a double-blind randomized clinical trial. Br.J Dermatol. 1985;113(3):323-330.
 • 82634 White, S. I., Marks, J. M., and Shuster, S. Etretinate in pustular psoriasis of palms and soles. Br.J Dermatol. 1985;113(5):581-585.
 • 82635 Wolska, H., Jablonska, S., Langner, A., and Fraczykowska, M. Etretinate therapy in generalized pustular psoriasis (Zumbusch type). Immediate and long-term results. Dermatologica 1985;171(5):297-304.
 • 82637 Sloberg, K., Hersle, K., Mobacken, H., and Thilander, H. Topical tretinoin therapy and oral lichen planus. Arch.Dermatol. 1979;115(6):716-718.
 • 82638 Ajans, Z. A., Sarrif, A., and Husbands, M. Inluence of vitamin A on human colostrum and early milk. Am J Clin Nutr 1965;17(3):139-142.
 • 82640 Lassus, A., Lauharanta, J., Juvakoski, T., and Kanerva, L. Efficacy of etretinate (Tigason) in clearing and prevention of relapse of palmoplantar pustulosis. Dermatologica 1983;166(4):215-219.
 • 82641 Foged, E., Holm, P., Larsen, P. O., Laurberg, G., Reymann, F., Roesdahle, K., and Ullman, S. A randomized trial of etretinate (Tigason) in palmoplantar pustulosis. Dermatologica 1983;166(4):220-223.
 • 82642 Parker, S., Coburn, P., Lawrence, C., Marks, J., and Shuster, S. A randomized double-blind comparison of PUVA-etretinate and PUVA-placebo in the treatment of chronic plaque psoriasis. Br.J Dermatol. 1984;110(2):215-220.
 • 82643 Marshall, J. R., Graham, S., Byers, T., Swanson, M., and Brasure, J. Diet and smoking in the epidemiology of cancer of the cervix. J Natl.Cancer Inst. 1983;70(5):847-851.
 • 82644 Zegarelli, D. J. Treatment of oral lichen planus with topical vitamin A acid. J Oral Med. 1984;39(3):186-191.
 • 82645 Lawrence, C. M., Marks, J., Parker, S., and Shuster, S. A comparison of PUVA-etretinate and PUVA-placebo for palmoplantar pustular psoriasis. Br.J Dermatol. 1984;110(2):221-226.
 • 82646 Christiansen, J. V., Holm, P., Moller, R., Reymann, F., and Schmidt, H. Etretinate (Tigason) and betamethasone valerate (Celeston valerate) in the treatment of psoriasis. A double-blind, randomized, multicenter trial. Dermatologica 1982;165(3):204-207.
 • 82647 Lotan, R. Effects of vitamin A and its analogs (retinoids) on normal and neoplastic cells. Biochim.Biophys.Acta 3-12-1980;605(1):33-91.
 • 82648 Baqui, A. H., de, Francisco A., Arifeen, S. E., Siddique, A. K., and Sack, R. B. Bulging fontanelle after supplementation with 25,000 IU of vitamin A in infancy using immunization contacts. Acta Paediatr. 1995;84(8):863-866.
 • 82649 Taylor, P. R., Wang, G. Q., Dawsey, S. M., Guo, W., Mark, S. D., Li, J. Y., Blot, W. J., and Li, B. Effect of nutrition intervention on intermediate endpoints in esophageal and gastric carcinogenesis. Am J Clin.Nutr 1995;62(6 Suppl):1420S-1423S.
 • 82650 Filteau, S. M., Morris, S. S., Raynes, J. G., Arthur, P., Ross, D. A., Kirkwood, B. R., Tomkins, A. M., and Gyapong, J. O. Vitamin A supplementation, morbidity, and serum acute-phase proteins in young Ghanaian children. Am J Clin Nutr 1995;62(2):434-438.
 • 82651 Griffiths, C. E., Kang, S., Ellis, C. N., Kim, K. J., Finkel, L. J., Ortiz-Ferrer, L. C., White, G. M., Hamilton, T. A., and Voorhees, J. J. Two concentrations of topical tretinoin (retinoic acid) cause similar improvement of photoaging but different degrees of irritation. A double-blind, vehicle-controlled comparison of 0.1% and 0.025% tretinoin creams. Arch Dermatol 1995;131(9):1037-1044.
 • 82652 Meyskens, F. L., Jr., Kopecky, K. J., Appelbaum, F. R., Balcerzak, S. P., Samlowski, W., and Hynes, H. Effects of vitamin A on survival in patients with chronic myelogenous leukemia: a SWOG randomized trial. Leuk.Res 1995;19(9):605-612.
 • 82653 Pike, J. and Chandra, R. K. Effect of vitamin and trace element supplementation on immune indices in healthy elderly. Int J Vitam Nutr Res 1995;65(2):117-121.
 • 82654 West, K. P., Jr., Katz, J., Shrestha, S. R., LeClerq, S. C., Khatry, S. K., Pradhan, E. K., Adhikari, R., Wu, L. S., Pokhrel, R. P., and Sommer, A. Mortality of infants < 6 mo of age supplemented with vitamin A: a randomized, double-masked trial in Nepal. Am J Clin.Nutr 1995;62(1):143-148.
 • 82655 Stern, R. S., Fitzgerald, E., Ellis, C. N., Lowe, N., Goldfarb, M. T., and Baughman, R. D. The safety of etretinate as long-term therapy for psoriasis: results of the etretinate follow-up study. J Am Acad.Dermatol. 1995;33(1):44-52.
 • 82656 Coutsoudis, A., Bobat, R. A., Coovadia, H. M., Kuhn, L., Tsai, W. Y., and Stein, Z. A. The effects of vitamin A supplementation on the morbidity of children born to HIV-infected women. Am J Public Health 1995;85(8 Pt 1):1076-1081.
 • 82657 Bavinck, J. N., Tieben, L. M., Van der Woude, F. J., Tegzess, A. M., Hermans, J., ter, Schegget J., and Vermeer, B. J. Prevention of skin cancer and reduction of keratotic skin lesions during acitretin therapy in renal transplant recipients: a double-blind, placebo-controlled study. J Clin Oncol. 1995;13(8):1933-1938.
 • 82658 Ross, D. A., Kirkwood, B. R., Binka, F. N., Arthur, P., Dollimore, N., Morris, S. S., Shier, R. P., Gyapong, J. O., and Smith, P. G. Child morbidity and mortality following vitamin A supplementation in Ghana: time since dosing, number of doses, and time of year. Am J Public Health 1995;85(9):1246-1251.
 • 82659 Villablanca, J. G., Khan, A. A., Avramis, V. I., Seeger, R. C., Matthay, K. K., Ramsay, N. K., and Reynolds, C. P. Phase I trial of 13-cis-retinoic acid in children with neuroblastoma following bone marrow transplantation. J Clin.Oncol. 1995;13(4):894-901.
 • 82660 Stabell, C., Bale, C., Pedro da, Silva A., Olsen, J., and Aaby, P. No evidence of fontanelle-bulging episodes after vitamin A supplementation of 6- and 9-month-old infants in Guinea Bissau. Eur J Clin Nutr 1995;49(1):73-74.
 • 82661 Kjolhede, C. L., Chew, F. J., Gadomski, A. M., and Marroquin, D. P. Clinical trial of vitamin A as adjuvant treatment for lower respiratory tract infections. J Pediatr 1995;126(5 Pt 1):807-812.
 • 82663 Ramakrishnan, U., Latham, M. C., Abel, R., and Frongillo, E. A., Jr. Vitamin A supplementation and morbidity among preschool children in south India. Am J Clin Nutr 1995;61(6):1295-1303.
 • 82664 de la Maza, M. P., Petermann, M., Bunout, D., and Hirsch, S. Effects of long-term vitamin E supplementation in alcoholic cirrhotics. J Am Coll Nutr 1995;14(2):192-196.
 • 82665 Bhandari, N., Bhan, M. K., and Sazawal, S. Impact of massive dose of vitamin A given to preschool children with acute diarrhoea on subsequent respiratory and diarrhoeal morbidity. BMJ 11-26-1994;309(6966):1404-1407.
 • 82666 Mahrle, G., Schulze, H. J., Farber, L., Weidinger, G., and Steigleder, G. K. Low-dose short-term cyclosporine versus etretinate in psoriasis: improvement of skin, nail, and joint involvement. J Am Acad.Dermatol. 1995;32(1):78-88.
 • 82667 Ramakrishnan, U., Latham, M. C., and Abel, R. Vitamin A supplementation does not improve growth of preschool children: a randomized, double-blind field trial in south India. J Nutr 1995;125(2):202-211.
 • 82668 D’Alessandro, U., Olaleye, B. O., McGuire, W., Langerock, P., Bennett, S., Aikins, M. K., Thomson, M. C., Cham, M. K., Cham, B. A., and Greenwood, B. M. Mortality and morbidity from malaria in Gambian children after introduction of an impregnated bednet programme. Lancet 2-25-1995;345(8948):479-483.
 • 82669 Barreto, M. L., Santos, L. M., Assis, A. M., Araujo, M. P., Farenzena, G. G., Santos, P. A., and Fiaccone, R. L. Effect of vitamin A supplementation on diarrhoea and acute lower-respiratory-tract infections in young children in Brazil. Lancet 7-23-1994;344(8917):228-231.
 • 82670 Meyskens, F. L., Jr., Liu, P. Y., Tuthill, R. J., Sondak, V. K., Fletcher, W. S., Jewell, W. R., Samlowski, W., Balcerzak, S. P., Rector, D. J., Noyes, R. D., and . Randomized trial of vitamin A versus observation as adjuvant therapy in high-risk primary malignant melanoma: a Southwest Oncology Group study. J Clin Oncol. 1994;12(10):2060-2065.
 • 82671 Alonso, P. L., Smith, T., Schellenberg, J. R., Masanja, H., Mwankusye, S., Urassa, H., Bastos, de Azevedo, I, Chongela, J., Kobero, S., Menendez, C., and . Randomised trial of efficacy of SPf66 vaccine against Plasmodium falciparum malaria in children in southern Tanzania. Lancet 10-29-1994;344(8931):1175-1181.
 • 82672 Landa, M. C., Frago, N., and Tres, A. Diet and the risk of breast cancer in Spain. Eur.J Cancer Prev. 1994;3(4):313-320.
 • 82673 Biswas, R., Biswas, A. B., Manna, B., Bhattacharya, S. K., Dey, R., and Sarkar, S. Effect of vitamin A supplementation on diarrhoea and acute respiratory tract infection in children. A double blind placebo controlled trial in a Calcutta slum community. Eur J Epidemiol 1994;10(1):57-61.
 • 82674 Lowe, P. M., Woods, J., Lewis, A., Davies, A., and Cooper, A. J. Topical tretinoin improves the appearance of photo damaged skin. Australas.J Dermatol 1994;35(1):1-9.
 • 82676 Underwood, B. A. Was the “anti-infective” vitamin misnamed? Nutr Rev 1994;52(4):140-143.
 • 82677 Schorah, C. J. Micronutrient provision in elderly subjects. Lancet 1-30-1993;341(8840):306-307.
 • 82678 No authors. Vitamin A supplementation in northern Ghana: effects on clinic attendances, hospital admissions, and child mortality. Ghana VAST Study Team. Lancet 7-3-1993;342(8862):7-12.
 • 82679 de Francisco, ., Chakraborty, J., Chowdhury, H. R., Yunus, M., Baqui, A. H., Siddique, A. K., and Sack, R. B. Acute toxicity of vitamin A given with vaccines in infancy. Lancet 8-28-1993;342(8870):526-527.
 • 82680 Stansfield, S. K., Pierre-Louis, M., Lerebours, G., and Augustin, A. Vitamin A supplementation and increased prevalence of childhood diarrhoea and acute respiratory infections. Lancet 9-4-1993;342(8871):578-582.
 • 82681 Ogaro, F. O., Orinda, V. A., Onyango, F. E., and Black, R. E. Effect of vitamin A on diarrhoeal and respiratory complications of measles. Trop.Geogr.Med 1993;45(6):283-286.
 • 82682 Werkman, S. H., Peeples, J. M., Cooke, R. J., Tolley, E. A., and Carlson, S. E. Effect of vitamin A supplementation of intravenous lipids on early vitamin A intake and status of premature infants. Am J Clin.Nutr 1994;59(3):586-592.
 • 82683 Mark, S. D., Liu, S. F., Li, J. Y., Gail, M. H., Shen, Q., Dawsey, S. M., Liu, F., Taylor, P. R., Li, B., and Blot, W. J. The effect of vitamin and mineral supplementation on esophageal cytology: results from the Linxian Dysplasia Trial. Int J Cancer 4-15-1994;57(2):162-166.
 • 82684 Sandler, D. L., Cooper, P. A., Bolton, K. D., Bental, R. Y., and Simchowitz, I. D. Periventricular-intraventricular haemorrhage in low-birth-weight infants at Baragwanath Hospital. S.Afr.Med.J 1994;84(1):26-29.
 • 82685 Kullavanijaya, P. and Kulthanan, K. Clinical efficacy and side effects of acitretin on the disorders of keratinization: a one-year study. J Dermatol. 1993;20(8):501-506.
 • 82686 Li, J. Y., Li, B., Blot, W. J., and Taylor, P. R. [Preliminary report on the results of nutrition prevention trials of cancer and other common diseases among residents in Linxian, China]. Zhonghua Zhong.Liu Za Zhi. 1993;15(3):165-181.
 • 82687 Butcher, G. P., Rhodes, J. M., Walker, R., Krasner, N., and Jackson, M. J. The effect of antioxidant supplementation on a serum marker of free radical activity and abnormal serum biochemistry in alcoholic patients admitted for detoxification. J Hepatol. 1993;19(1):105-109.
 • 82688 Finzi, A. F., Ippolito, F., Panconesi, E., Giannotti, B., and Rebora, A. Cyclosporin therapy in psoriasis: recommendations for treatment. Italian Multicenter Study Group on Cyclosporin in Psoriasis. Dermatology 1993;187 Suppl 1:38-40.
 • 82689 Gopaldas, T., Gujral, S., and Abbi, R. Prevalence of xerophthalmia and efficacy of vitamin A prophylaxis in preventing xerophthalmia co-existing with malnutrition in rural Indian children. J Trop.Pediatr 1993;39(4):205-208.
 • 82690 Rahman, M. M., Mahalanabis, D., Islam, M. A., and Biswas, E. Can infants and young children eat enough green leafy vegetables from a single traditional meal to meet their daily vitamin A requirements? Eur J Clin Nutr 1993;47(1):68-72.
 • 82691 Fawzi, W. W., Chalmers, T. C., Herrera, M. G., and Mosteller, F. Vitamin A supplementation and child mortality. A meta-analysis. JAMA 2-17-1993;269(7):898-903.
 • 82692 Lie, C., Ying, C., Wang, E. L., Brun, T., and Geissler, C. Impact of large-dose vitamin A supplementation on childhood diarrhoea, respiratory disease and growth. Eur J Clin Nutr 1993;47(2):88-96.
 • 82693 Andreano, J. M., Bergfeld, W. F., and Medendorp, S. V. Tretinoin emollient cream 0.01% for the treatment of photoaged skin. Cleve.Clin J Med 1993;60(1):49-55.
 • 82695 Glasziou, P. P. and Mackerras, D. E. Vitamin A supplementation in infectious diseases: a meta-analysis. BMJ 2-6-1993;306(6874):366-370.
 • 82696 Stoltzfus, R. J., Hakimi, M., Miller, K. W., Rasmussen, K. M., Dawiesah, S., Habicht, J. P., and Dibley, M. J. High dose vitamin A supplementation of breast-feeding Indonesian mothers: effects on the vitamin A status of mother and infant. J Nutr 1993;123(4):666-675.
 • 82697 Quinlan, K. P. and Hayani, K. C. Vitamin A and respiratory syncytial virus infection. Serum levels and supplementation trial. Arch Pediatr Adolesc.Med 1996;150(1):25-30.
 • 82698 Moon, T. E., Levine, N., Cartmel, B., Bangert, J., Rodney, S., Schreiber, M., Peng, Y. M., Ritenbaugh, C., Meyskens, F., and Alberts, D. Design and recruitment for retinoid skin cancer prevention (SKICAP) trials. The Southwest Skin Cancer Prevention Study Group. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 1995;4(6):661-669.
 • 82699 Negri, E., La, Vecchia C., Franceschi, S., D’Avanzo, B., Talamini, R., Parpinel, M., Ferraroni, M., Filiberti, R., Montella, M., Falcini, F., Conti, E., and Decarli, A. Intake of selected micronutrients and the risk of breast cancer. Int J Cancer 1-17-1996;65(2):140-144.
 • 82700 Kartasasmita, C. B., Rosmayudi, O., Deville, W., and Demedts, M. Plasma retinol level, vitamin A supplementation and acute respiratory infections in children of 1-5 years old in a developing country. Respiratory Diseases Working Group. Tuber.Lung Dis 1995;76(6):563-569.
 • 82701 Rosales, F. J., Kjolhede, C., and Goodman, S. Efficacy of a single oral dose of 200,000 IU of oil-soluble vitamin A in measles-associated morbidity. Am J Epidemiol 3-1-1996;143(5):413-422.
 • 82702 Kirkwood, B. R., Ross, D. A., Arthur, P., Morris, S. S., Dollimore, N., Binka, F. N., Shier, R. P., Gyapong, J. O., Addy, H. A., and Smith, P. G. Effect of vitamin A supplementation on the growth of young children in northern Ghana. Am J Clin Nutr 1996;63(5):773-781.
 • 82703 Humphrey, J. H., Agoestina, T., Wu, L., Usman, A., Nurachim, M., Subardja, D., Hidayat, S., Tielsch, J., West, K. P., Jr., and Sommer, A. Impact of neonatal vitamin A supplementation on infant morbidity and mortality. J Pediatr 1996;128(4):489-496.
 • 82704 Dibley, M. J., Sadjimin, T., Kjolhede, C. L., and Moulton, L. H. Vitamin A supplementation fails to reduce incidence of acute respiratory illness and diarrhea in preschool-age Indonesian children. J Nutr 1996;126(2):434-442.
 • 82705 Chawla, P. K. and Puri, R. Impact of nutritional supplements on hematological profile of pregnant women. Indian Pediatr. 1995;32(8):876-880.
 • 82706 Nevill, C. G., Some, E. S., Mung’ala, V. O., Mutemi, W., New, L., Marsh, K., Lengeler, C., and Snow, R. W. Insecticide-treated bednets reduce mortality and severe morbidity from malaria among children on the Kenyan coast. Trop.Med Int Health 1996;1(2):139-146.
 • 82707 Binka, F. N., Kubaje, A., Adjuik, M., Williams, L. A., Lengeler, C., Maude, G. H., Armah, G. E., Kajihara, B., Adiamah, J. H., and Smith, P. G. Impact of permethrin impregnated bednets on child mortality in Kassena-Nankana district, Ghana: a randomized controlled trial. Trop.Med Int Health 1996;1(2):147-154.
 • 82708 Kushi, L. H., Fee, R. M., Sellers, T. A., Zheng, W., and Folsom, A. R. Intake of vitamins A, C, and E and postmenopausal breast cancer. The Iowa Women’s Health Study. Am J Epidemiol 7-15-1996;144(2):165-174.
 • 82709 Wachnik-Swiecicka, A. and Rudzka-Kantoch, Z. [An evaluation of vitamin A status based on the measurement of retinol in the serum of children and infants]. Pediatr Pol 1995;70(4):303-306.
 • 82710 Shankar, A. V., West, K. P., Jr., Gittelsohn, J., Katz, J., and Pradhan, R. Chronic low intakes of vitamin A-rich foods in households with xerophthalmic children: a case-control study in Nepal. Am J Clin Nutr 1996;64(2):242-248.
 • 82711 Orfanos, C. E., Steigleder, G. K., Pullmann, H., and Bloch, P. H. Oral retinoid and UVB radiation: a new, alternative treatment for psoriasis on an out-patient basis. Acta Derm.Venereol. 1979;59(3):241-244.
 • 82712 Van Dooren-Greebe, R. J., Lemmens, J. A., De, Boo T., Hangx, N. M., Kuijpers, A. L., and van de Kerkhof, P. C. Prolonged treatment with oral retinoids in adults: no influence on the frequency and severity of spinal abnormalities. Br.J Dermatol. 1996;134(1):71-76.
 • 82713 Mork, N. J., Kolbenstvedt, A., and Austad, J. Skeletal side-effects of 5 years’ acitretin treatment. Br.J Dermatol. 1996;134(6):1156-1157.
 • 82714 Venkatarao, T., Ramakrishnan, R., Nair, N. G., Radhakrishnan, S., Sundaramoorthy, L., Koya, P. K., and Kumar, S. K. Effect of vitamin A supplementation to mother and infant on morbidity in infancy. Indian Pediatr 1996;33(4):279-286.
 • 82715 Nosten, F., Luxemburger, C., Kyle, D. E., Ballou, W. R., Wittes, J., Wah, E., Chongsuphajaisiddhi, T., Gordon, D. M., White, N. J., Sadoff, J. C., and Heppner, D. G. Randomised double-blind placebo-controlled trial of SPf66 malaria vaccine in children in northwestern Thailand. Shoklo SPf66 Malaria Vaccine Trial Group. Lancet 9-14-1996;348(9029):701-707.
 • 82716 Frigg, M. Meta-analyses/meta-projects: a small but relevant contribution by Sight and Life to the prevention of vitamin A deficiency. Eur J Clin Nutr 1996;50 Suppl 3:S68-S69.
 • 82717 Potential interventions for the prevention of childhood pneumonia in developing countries: a meta-analysis of data from field trials to assess the impact of vitamin A supplementation on pneumonia morbidity and mortality. The Vitamin A and Pneumonia Working Group. Bull World Health Organ 1995;73(5):609-619.
 • 82718 Czeizel, A. E. Reduction of urinary tract and cardiovascular defects by periconceptional multivitamin supplementation. Am J Med Genet 3-15-1996;62(2):179-183.
 • 82719 Kirkwood, B. R., Gove, S., Rogers, S., Lob-Levyt, J., Arthur, P., and Campbell, H. Potential interventions for the prevention of childhood pneumonia in developing countries: a systematic review. Bull World Health Organ 1995;73(6):793-798.
 • 82720 Thorne, E. G., Lufrano, L., Boateng, F., and Sampson, A. R. Effect of tretinoin emollient cream on photodamaged skin: relationship between clinical improvement and skin irritation. Br J Dermatol 1996;135(4):655-656.
 • 82721 Verhoeven, D. T., Assen, N., Goldbohm, R. A., Dorant, E., van, ’t, V, Sturmans, F., Hermus, R. J., and Van den Brandt, P. A. Vitamins C and E, retinol, beta-carotene and dietary fibre in relation to breast cancer risk: a prospective cohort study. Br.J Cancer 1997;75(1):149-155.
 • 82722 Pant, C. R., Pokharel, G. P., Curtale, F., Pokhrel, R. P., Grosse, R. N., Lepkowski, J., Muhilal, Bannister, M., Gorstein, J., Pak-Gorstein, S., Atmarita, and Tilden, R. L. Impact of nutrition education and mega-dose vitamin A supplementation on the health of children in Nepal. Bull World Health Organ 1996;74(5):533-545.
 • 82723 Hogarth, M. B., Marshall, P., Lovat, L. B., Palmer, A. J., Frost, C. G., Fletcher, A. E., Nicholl, C. G., and Bulpitt, C. J. Nutritional supplementation in elderly medical in-patients: a double-blind placebo-controlled trial. Age Ageing 1996;25(6):453-457.
 • 82724 Buajeeb, W., Kraivaphan, P., and Pobrurksa, C. Efficacy of topical retinoic acid compared with topical fluocinolone acetonide in the treatment of oral lichen planus. Oral Surg.Oral Med.Oral Pathol.Oral Radiol.Endod. 1997;83(1):21-25.
 • 82725 Bahl, R., Bhandari, N., Taneja, S., and Bhan, M. K. The impact of vitamin A supplementation on physical growth of children is dependent on season. Eur J Clin Nutr 1997;51(1):26-29.
 • 82726 Shann, F. Meta-analysis of trials of prophylactic antibiotics for children with measles: inadequate evidence. BMJ 2-1-1997;314(7077):334-336.
 • 82727 Lemnge, M. M., Msangeni, H. A., Ronn, A. M., Salum, F. M., Jakobsen, P. H., Mhina, J. I., Akida, J. A., and Bygbjerg, I. C. Maloprim malaria prophylaxis in children living in a holoendemic village in north-eastern Tanzania. Trans.R.Soc Trop.Med Hyg. 1997;91(1):68-73.
 • 82728 Moon, T. E., Levine, N., Cartmel, B., and Bangert, J. L. Retinoids in prevention of skin cancer. Cancer Lett. 3-19-1997;114(1-2):203-205.
 • 82729 Yu, S. Y., Zhu, Y. J., and Li, W. G. Protective role of selenium against hepatitis B virus and primary liver cancer in Qidong. Biol Trace Elem.Res 1997;56(1):117-124.
 • 82730 Roy, S. K., Islam, A., Molla, A., Akramuzzaman, S. M., Jahan, F., and Fuchs, G. Impact of a single megadose of vitamin A at delivery on breastmilk of mothers and morbidity of their infants. Eur J Clin Nutr 1997;51(5):302-307.
 • 82731 Kennedy, K. A., Stoll, B. J., Ehrenkranz, R. A., Oh, W., Wright, L. L., Stevenson, D. K., Lemons, J. A., Sowell, A., Mele, L., Tyson, J. E., and Verter, J. Vitamin A to prevent bronchopulmonary dysplasia in very-low-birth-weight infants: has the dose been too low? The NICHD Neonatal Research Network. Early Hum Dev. 7-24-1997;49(1):19-31.
 • 82732 Shatrugna, V., Raman, L., Uma, K., and Sujatha, T. Interaction between vitamin A and iron: effects of supplements in pregnancy. Int J Vitam.Nutr Res. 1997;67(3):145-148.
 • 82733 Giles, G. and Ireland, P. Diet, nutrition and prostate cancer. Int J Cancer 1997;Suppl 10:13-17.
 • 82734 Benn, C. S., Aaby, P., Bale, C., Olsen, J., Michaelsen, K. F., George, E., and Whittle, H. Randomised trial of effect of vitamin A supplementation on antibody response to measles vaccine in Guinea-Bissau, west Africa. Lancet 7-12-1997;350(9071):101-105.
 • 82735 Olsen, E. A., Katz, H. I., Levine, N., Nigra, T. P., Pochi, P. E., Savin, R. C., Shupack, J., Weinstein, G. D., Lufrano, L., and Perry, B. H. Tretinoin emollient cream for photodamaged skin: results of 48-week, multicenter, double-blind studies. J Am Acad Dermatol 1997;37(2 Pt 1):217-226.
 • 82736 Fawzi, W. W., Herrera, M. G., Willett, W. C., Nestel, P., el, Amin A., and Mohamed, K. A. The effect of vitamin A supplementation on the growth of preschool children in the Sudan. Am J Public Health 1997;87(8):1359-1362.
 • 82737 West, K. P., LeClerq, S. C., Shrestha, S. R., Wu, L. S., Pradhan, E. K., Khatry, S. K., Katz, J., Adhikari, R., and Sommer, A. Effects of vitamin A on growth of vitamin A-deficient children: field studies in Nepal. J Nutr 1997;127(10):1957-1965.
 • 82738 Habluetzel, A., Diallo, D. A., Esposito, F., Lamizana, L., Pagnoni, F., Lengeler, C., Traore, C., and Cousens, S. N. Do insecticide-treated curtains reduce all-cause child mortality in Burkina Faso? Trop.Med Int Health 1997;2(9):855-862.
 • 82739 Nacul, L. C., Kirkwood, B. R., Arthur, P., Morris, S. S., Magalhaes, M., and Fink, M. C. Randomised, double blind, placebo controlled clinical trial of efficacy of vitamin A treatment in non-measles childhood pneumonia. BMJ 8-30-1997;315(7107):505-510.
 • 82741 Dollimore, N., Cutts, F., Binka, F. N., Ross, D. A., Morris, S. S., and Smith, P. G. Measles incidence, case fatality, and delayed mortality in children with or without vitamin A supplementation in rural Ghana. Am J Epidemiol 10-15-1997;146(8):646-654.
 • 82742 Si, N. V., Grytter, C., Vy, N. N., Hue, N. B., and Pedersen, F. K. High dose vitamin A supplementation in the course of pneumonia in Vietnamese children. Acta Paediatr. 1997;86(10):1052-1055.
 • 82743 Longnecker, M. P., Newcomb, P. A., Mittendorf, R., Greenberg, E. R., and Willett, W. C. Intake of carrots, spinach, and supplements containing vitamin A in relation to risk of breast cancer. Cancer Epidemiol.Biomarkers Prev. 1997;6(11):887-892.
 • 82744 Moon, T. E., Levine, N., Cartmel, B., Bangert, J. L., Rodney, S., Dong, Q., Peng, Y. M., and Alberts, D. S. Effect of retinol in preventing squamous cell skin cancer in moderate-risk subjects: a randomized, double-blind, controlled trial. Southwest Skin Cancer Prevention Study Group. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 1997;6(11):949-956.
 • 82745 Levine, N., Moon, T. E., Cartmel, B., Bangert, J. L., Rodney, S., Dong, Q., Peng, Y. M., and Alberts, D. S. Trial of retinol and isotretinoin in skin cancer prevention: a randomized, double-blind, controlled trial. Southwest Skin Cancer Prevention Study Group. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1997;6(11):957-961.
 • 82747 Hanekom, W. A., Potgieter, S., Hughes, E. J., Malan, H., Kessow, G., and Hussey, G. D. Vitamin A status and therapy in childhood pulmonary tuberculosis. J Pediatr 1997;131(6):925-927.
 • 82748 von, Herbay A., Stahl, W., Niederau, C., and Sies, H. Vitamin E improves the aminotransferase status of patients suffering from viral hepatitis C: a randomized, double-blind, placebo-controlled study. Free Radic.Res 1997;27(6):599-605.
 • 82749 Semba, R. D., Lyles, C. M., Margolick, J. B., Caiaffa, W. T., Farzadegan, H., Cohn, S., and Vlahov, D. Vitamin A supplementation and human immunodeficiency virus load in injection drug users. J Infect.Dis 1998;177(3):611-616.
 • 82750 van de Kerkhof, P. C., Cambazard, F., Hutchinson, P. E., Haneke, E., Wong, E., Souteyrand, P., Damstra, R. J., Combemale, P., Neumann, M. H., Chalmers, R. J., Olsen, L., and Revuz, J. The effect of addition of calcipotriol ointment (50 micrograms/g) to acitretin therapy in psoriasis. Br.J Dermatol. 1998;138(1):84-89.
 • 82751 Wasantwisut, E. Nutrition and development: other micronutrients’ effect on growth and cognition. Southeast Asian J Trop.Med Public Health 1997;28 Suppl 2:78-82.
 • 82752 Stephensen, C. B., Franchi, L. M., Hernandez, H., Campos, M., Gilman, R. H., and Alvarez, J. O. Adverse effects of high-dose vitamin A supplements in children hospitalized with pneumonia. Pediatrics 1998;101(5):E3.
 • 82753 Bojang, K. A., Obaro, S. K., D’Alessandro, U., Bennett, S., Langerock, P., Targett, G. A., and Greenwood, B. M. An efficacy trial of the malaria vaccine SPf66 in Gambian infants–second year of follow-up. Vaccine 1998;16(1):62-67.
 • 82755 Morcos, M. M., Gabr, A. A., Samuel, S., Kamel, M., el, Baz M., el, Beshry M., and Michail, R. R. Vitamin D administration to tuberculous children and its value. Boll.Chim.Farm. 1998;137(5):157-164.
 • 82756 Bhaskaram, P. and Balakrishna, N. Effect of administration of 200,000 IU of vitamin A to women within 24 hrs after delivery on response to PPV administered to the newborn. Indian Pediatr 1998;35(3):217-222.
 • 82757 Inder, T. E., Graham, P. J., Winterbourn, C. C., Austin, N. C., and Darlow, B. A. Plasma vitamin A levels in the very low birthweight infant–relationship to respiratory outcome. Early Hum Dev. 1998;52(2):155-168.
 • 82758 No author. Randomised trial to assess benefits and safety of vitamin A supplementation linked to immunisation in early infancy. WHO/CHD Immunisation-Linked Vitamin A Supplementation Study Group. Lancet 10-17-1998;352(9136):1257-1263.
 • 82759 Humphrey, J. H., Quinn, T., Fine, D., Lederman, H., Yamini-Roodsari, S., Wu, L. S., Moeller, S., and Ruff, A. J. Short-term effects of large-dose vitamin A supplementation on viral load and immune response in HIV-infected women. J Acquir.Immune.Defic.Syndr.Hum Retrovirol. 1-1-1999;20(1):44-51.
 • 82760 Cunliffe, W. J., Poncet, M., Loesche, C., and Verschoore, M. A comparison of the efficacy and tolerability of adapalene 0.1% gel versus tretinoin 0.025% gel in patients with acne vulgaris: a meta-analysis of five randomized trials. Br J Dermatol 1998;139 Suppl 52:48-56.
 • 82761 Papagaroufalis C, Cairis M, and Pantazatou E. A trial of vitamin A supplementation in infants susceptible to bronchopulmonary dysplasia. Pediatric Research 1988;23:518A.
 • 82764 Li ZC, Zou P Zhao J Fu HJ Su MD Liu XD. Clinical observation of the combination of all-trans retinoic acid with arsenic trioxide on newly diagnosed patients of acute promyelocytic leukemia. Lin Chuang Xue Ye Xue Za Zhi 2008;21:481-548.
 • 82765 Bai XC, Ma Y Song GQ. The Combination treatment of arsenic trioxide and Alltrans-retinoic acid in patients with acute promyelocytic leukemia. Ning Xia Yi Xue Yuan Xue Bao 2007;29:502-504.
 • 82766 Su XL, XiaWL. Combined treatment of All-trans-retinoic acid and arsenic trioxide in patients with new-diagnosed acute promyelocytic leukemia. Lin Chuan Yu Shi Jian 2006;10:338-339.
 • 82767 Semba RD, Muhilal MPH, and West KP. Impact of vitamin A supplementation on hematological indicators of iron metabolism and protein status in children. Nutrition Research 1992;12(4):469-478.
 • 82768 Oliveira JM. Suplementação de vitamina A em lactantes: revisão sistemática [Dissertação de Mestrado]. São Paulo: Faculdade de Saúde Pública, Universidade de São Paulo. 2006;
 • 82769 Beaton GH, Martorell R, Aronson KA, Edmonston B, McCabe G, and Ross AC. La suplementación con vitamina A y la morbilidad y mortalidad infantil en los países en desarrollo. Bol Oficina Sanit Panam 1994;117:506-518.
 • 82770 Agarwal DK, Pandey CM, and Agarwal KN. Vitamin A administration and preschool child mortality. Nutrition Research 1995;15(5):669-680.
 • 82771 Mahalanabis D, Rahman MR Wahed MA Islam MA Habte D. Vltamin A megadoses during early infancy on serum retinol concentration and acute side effects and residual effects on 6 month follow-up. Nutrition Research 1997;17(4):649-669.
 • 82774 Bental R.Y., Cooper PA, Cummins RR, Sandler DL, Wainer S, and Rotschild A. Vitamin A therapy – effects on the incidence of bronchopulmonary dysplasia. S.Afr.J.Food Sci.Nutr 1994;6:141-145.
 • 82775 Awasthi S, Peto R Bundy D et al. Six-monthly vitamin A supplementation from 1 to 6 years of age. Abstract of talk at ILSI Micronutrient Forum, Istanbul 2007;
 • 82776 Agarwal KN, Agarwal DK, and Pandey CM. Impact of vitamin A supplementation on morbidity pattern in rural pre-school children. Indian J Prev Soc Med 1998;29:14-24.
 • 82777 Barel AO, Delune M, Clarys P, and Gabard B. Treatment of photodamaged facial skin with topical tretinoin: a blinded, vehiclecontrolled half-side study. Nouvelles Dermatologiques 1995;14:585-591.
 • 82778 Hussey G, Hughes J, Potgieter S, Kessow G, Burgess J, and Beatty D. Vitamin A status and supplementation and its effect on immunity in children with AIDS. XVII International Vitamin A Consultative Group (IVACG) Meeting, Guatemala City. 1996;81.
 • 82779 Ma XC, Wang JT Cheng YJ Yan JW Zhou C. Case-control study on relationship between dietary factors and cervical cancer. Zhongguo Gong Gong Wei Sheng 2005;21:312-314.
 • 82780 Bonelli L, Camoriano A, Ravelli P, Missale G, Bruzzi P, and Aste H. Reduction of the incidence of metachronous adenomas of the large bowel by means of antioxidants. Proceedings of International Sele- nium Tellurium Development Association. Brussels, Bel- gium: Se-Te Press. 1998;91-94.
 • 82781 Bhaskaram P, Balakrishna N, Nair M, and Sivakumar B. Vitamin A deficiency in infants: effects of postnatal maternal vitamin A supplementation on the growth and vitamin A status. Nutrition Research 2000;20:769-778.
 • 82782 Thune P. Treatment of palmoplantar pustulosis with Tigason. Dermatologica. 1982;164:67-72.
 • 82783 Okada N, Nomura M Morimoto S et al. Bone mineral density of the lumbar spine in psoriatic patients with long term etretinate therapy. J Dermatol. 1994;21:308-311.
 • 82784 Kilcoyne RF. Acitretin effects on the spine. Dermatologica 1990;181:359.
 • 82785 Jantti J, Vapaatalo H, Seppala E, Ruutsalo HM, and Isomäki H. Treatment of rheumatoid arthritis with fish oil, selenium, vitamins A and E, and placebo. Scand J Rheumatol 1991;20:225.
 • 82786 Petersson I, Majberger E, Palm S, and Larsen A. Treatment of rheumatoid arthritis with selenium and vitamin E. Scand J Rheumatol 1991;20:218.
 • 82787 Vecchia, C et al. Dietary factors and the risk of breast cancer. Nutr Cancer 1987;10(4):205-214.
 • 82788 Graham et al. Diet in the epidemiology of breast cancer. Am J Epi- demiol 1982;116(1):68-75.
 • 82789 Banerjee S, Jeyaseelan S Guleria R. Trial of lycopene to prevent pre-eclampsia in healthy primigravidas: results show some adverse effects. Journal of Obstetrics and Gynaecology Research 2009;35:477-482.
 • 82790 Ma AG, Schouten EG Zhang FZ Kok FJ Yang F Jiang DC et al. Retinol and riboflavin supplementation decreases theon morbidity and growth of their infants during the first year of life. European Journal of Clinical Nutrition 2002;56:338-346.
 • 82791 West K, Christian P Labrique A Rashid M Shamim A Klemm R et al. Effects of vitamin A or beta carotene supplementation on pregnancy-related mortality and infant mortality in rural Bangladesh: a cluster randomized trial. Journal of the American Medical Association 2011;305:1986-1995.
 • 82792 Arifeen S. Multiple micronutrient supplementation of women during pregnancy. UNICEF Workshop Report 2006;
 • 82793 Racine A, Cuerg A Bijon A et al. Isotretinoin use and risk of inflammatory bowel disease: a case control study from the French National Health Insurance System [abstract 400]. Gastroenterology. 2012;142(5):S88.
 • 82794 Liu XH, Yin SA, Li G, Gao HY, and Xu QM. A clinical observation on supplementing selenium and vitamin A for mycoplasma pneumonia in children. Journal of Chinese Children Health Care 1997;5(4):239-240.
 • 82795 Zhang J. Observation for vitamin A as a complementary agent in the treatment of bronchopneumonia. Journal of Jining Medical College 1999;22(2):55.
 • 90771 Owusu-Agyei S, Newton S, Mahama E, Febir LG, Ali M, Adjei K, Tchum K, Alhassan L, Moleah T, Tanumihardjo SA. Impact of vitamin A with zinc supplementation on malaria morbidity in Ghana. Nutr J. 2013 23;12:131.
 • 90772 Al-Mekhlafi HM, Anuar TS, Al-Zabedi EM, Al-Maktari MT, Mahdy MA, Ahmed A, Sallam AA, Abdullah WA, Moktar N, Surin J. Does vitamin A supplementation protect schoolchildren from acquiring soil-transmitted helminthiasis? A randomized controlled trial. Parasit Vectors. 2014 15;7:367.
 • 90773 Awasthi S, Peto R, Read S, Clark S, Pande V, Bundy D; DEVTA (Deworming and Enhanced Vitamin A) team. Vitamin A supplementation every 6 months with retinol in 1 million pre-school children in north India: DEVTA, a cluster-randomised trial. Lancet. 2013 27;381(9876):1469-77.
 • 90774 Benn CS, Diness BR, Balde I, Rodrigues A, Lausch KR, Martins CL, Fisker AB, Aaby P. Two different doses of supplemental vitamin A did not affect mortality of normal-birth-weight neonates in Guinea-Bissau in a randomized controlled trial. J Nutr. 2014;144(9):1474-9.
 • 90775 Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud C. Meta-regression analyses, meta-analyses, and trial sequential analyses of the effects of supplementation with beta-carotene, vitamin A, and vitamin E singly or in different combinations on all-cause mortality: do we have evidence for lack of harm? PLoS One. 2013 Sep 6;8(9):e74558.
 • 90776 Edmond KM, Newton S, Shannon C, O’Leary M, Hurt L, Thomas G, Amenga-Etego S, Tawiah-Agyemang C, Gram L, Hurt CN, Bahl R, Owusu-Agyei S, Kirkwood BR. Effect of early neonatal vitamin A supplementation on mortality during infancy in Ghana (Neovita): a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Lancet. 2015 4;385(9975):1315-23.
 • 90777 Fisker AB, Bale C, Rodrigues A, Balde I, Fernandes M, Jørgensen MJ, Danneskiold-Samsøe N, Hornshøj L, Rasmussen J, Christensen ED, Bibby BM, Aaby P, Benn CS. High-dose vitamin A with vaccination after 6 months of age: a randomized trial. Pediatrics. 2014;134(3):e739-48.
 • 90778 Gadhia MM, Cutter GR, Abman SH, Kinsella JP. Effects of early inhaled nitric oxide therapy and vitamin A supplementation on the risk for bronchopulmonary dysplasia in premature newborns with respiratory failure. J Pediatr. 2014;164(4):744-8.
 • 90779 Kiraly N, Benn CS, Biering-Sørensen S, Rodrigues A, Jensen KJ, Ravn H, Allen KJ, Aaby P. Vitamin A supplementation and BCG vaccination at birth may affect atopy in childhood: long-term follow-up of a randomized controlled trial. Allergy. 2013;68(9):1168-76.
 • 90780 Kiraly N, Balde A, Lisse IM, Eriksen HB, Aaby P, Benn CS. Vitamin A supplementation and risk of atopy: long-term follow-up of a randomized trial of vitamin A supplementation at six and nine months of age. BMC Pediatr. 2013 19;13:190.
 • 90781 Lund N, Biering-Sørensen S, Andersen A, Monteiro I, Camala L, Jørgensen MJ, Aaby P, Benn CS. Neonatal vitamin A supplementation associated with a cluster of deaths and poor early growth in a randomised trial among low-birth-weight boys of vitamin A versus oral polio vaccine at birth. BMC Pediatr. 2014 28;14:214.
 • 90782 Masanja H, Smith ER, Muhihi A, Briegleb C, Mshamu S, Ruben J, Noor RA, Khudyakov P, Yoshida S, Martines J, Bahl R, Fawzi WW; Neovita Tanzania Study Group. Effect of neonatal vitamin A supplementation on mortality in infants in Tanzania (Neovita): a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Lancet. 2015 4;385(9975):1324-32.
 • 90783 Matos AC, Souza GG, Moreira V, Ramalho A. Effect of vitamin A supplementation on clinical evolution in patients undergoing coronary artery bypass grafting, according to serum levels of zinc. Nutr Hosp. 2012;27(6):1981-6.
 • 90784 Mazumder S, Taneja S, Bhatia K, Yoshida S, Kaur J, Dube B, Toteja GS, Bahl R, Fontaine O, Martines J, Bhandari N; Neovita India Study Group. Efficacy of early neonatal supplementation with vitamin A to reduce mortality in infancy in Haryana, India (Neovita): a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Lancet. 2015 4;385(9975):1333-42.
 • 90785 Mwanga-Amumpaire J, Ndeezi G, Tumwine JK. Effect of vitamin A adjunct therapy for cerebral malaria in children admitted to Mulago hospital: a randomized controlled trial. Afr Health Sci. 2012;12(2):90-7.
 • 90786 Wang A, Han J, Jiang Y, Zhang D. Association of vitamin A and ß-carotene with risk for age-related cataract: a meta-analysis. Nutrition. 2014 Oct;30(10):1113-21.
 • 90944 Cui YH, Jing CX, Pan HW. Association of blood antioxidants and vitamins with risk of age-related cataract: a meta-analysis of observational studies. Am J Clin Nutr. 2013;98(3):778-86.
 • 90945 Kabat GC, Kim MY, Wactawski-Wende J, Shikany JM, Vitolins MZ, Rohan TE. Intake of antioxidant nutrients and risk of non-Hodgkin’s Lymphoma in the Women’s Health Initiative. Nutr Cancer. 2012;64(2):245-54.
 • 91164 Takeda A, Nyssen OP, Syed A, et al. Vitamin A and carotenoids and the risk of Parkinson’s disease: a systematic review and meta-analysis. Neuroepidemiology. 2014;42(1):25-38.
 • 92903 Bonelli L, Puntoni M, Gatteschi B, et al. Antioxidant supplement and long-term reduction of recurrent adenomas of the large bowel. A double-blind randomized trial. J Gastroenterol 2013;48(6):698-705.
 • 94644 Penniston KL, Tanumihardjo SA. The acute and chronic toxic effects of vitamin A. Am J Clin Nutr 2006;83(2):191-201.
 • 95051 Baineni R, Gulati R, Delhi CK. Vitamin A toxicity presenting as bone pain. Arch Dis Child. 2017;102(6):556-8.
 • 95052 Bitarafan S, Saboor-Yaraghi A, Sahraian MA, et al. Effect of Vitamin A Supplementation on fatigue and depression in Multiple Sclerosis patients: A Double-Blind Placebo-Controlled Clinical Trial. Iran J Allergy Asthma Immunol. 2016;15(1):13-9
 • 95053 Darlow BA, Graham PJ, Rojas-Reyes MX. Vitamin A supplementation to prevent mortality and short- and long-term morbidity in very low birth weight infants. Cochrane Database Syst Rev. 2016;(8):CD000501.
 • 95054 Haider BA, Sharma R, Bhutta ZA. Neonatal vitamin A supplementation for the prevention of mortality and morbidity in term neonates in low and middle income countries. Cochrane Database Syst Rev. 2017;2:CD006980.
 • 95055 Imdad A, Mayo-Wilson E, Herzer K, Bhutta ZA. Vitamin A supplementation for preventing morbidity and mortality in children from six months to five years of age. Cochrane Database Syst Rev. 2017;3:CD008524.
 • 95056 Mohammad YM, Raslan IR, Al-Hussain FA. Idiopathic Intracranial Hypertension Induced by Topical Application of Vitamin A. J Neuroophthalmol. 2016;36(4):412-3.
 • 95057 Oliveira JM, Allert R, East CE. Vitamin A supplementation for postpartum women. Cochrane Database Syst Rev. 2016;3:CD005944.
 • 95058 Singer JR, Bakall B, Gordon GM, Reddy RK. Treatment of vitamin A deficiency retinopathy with sublingual vitamin A palmitate. Doc Ophthalmol. 2016;132(2):137-45.
 • 95059 Wiysonge CS, Ndze VN, Kongnyuy EJ, Shey MS. Vitamin A supplements for reducing mother-to-child HIV transmission. Cochrane Database Syst Rev. 2017;9:CD003648.
 • 95060 Zhang T, Chen H, Qin S, et al. The association between dietary vitamin A intake and pancreatic cancer risk: a meta-analysis of 11 studies. Biosci Rep. 2016;36(6): e00414.
 • 95724 WHO. Guideline: Vitamin A supplementation in infants and children 6-59 months of age. Geneva, World Health Organization, 2011. (accessed 12 December 2018).
 • 97167 Berson EL, Weigel-DiFranco C, Rosner B, Gaudio AR, Sandberg MA. Association of Vitamin A Supplementation With Disease Course in Children With Retinitis Pigmentosa. JAMA Ophthalmol. 2018;136(5):490-495.
 • 97168 Guo M, Zhu J, Yang T, et al. Vitamin A improves the symptoms of autism spectrum disorders and decreases 5-hydroxytryptamine (5-HT): A pilot study. Brain Res Bull. 2018;137:35-40.
 • 97169 Leelakanok N, D’Cunha RR, Sutamtewagul G, Schweizer ML. A systematic review and meta-analysis of the association between vitamin A intake, serum vitamin A, and risk of liver cancer. Nutr Health. 2018 Jan 1:260106018777170.
 • 97170 Mason JB, Benn CS, Sachdev H, West KP Jr, Palmer AC, Sommer A. Should universal distribution of high dose vitamin A to children cease? BMJ. 2018;360:k927.
Vademecum bestellen
Vademecum
Vademecum bestellen
3-secties
 • Aandoeningen
 • Monografie
 • Oplossingen

Prijs
€ 29,90 (exclusief BTW)

Bestel vademecum
Bestel vademecum
Sluiten