Voetreflexologie: Burn-out en Stress

Workshop met multidisciplinaire aanpak met orthomoleculaire toepassingen

Per 1 september openen we weer onze deuren, zodat je een fysieke opleiding bij ons kunt bijwonen! 

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM om volledig ‘Coronaproof’ les te kunnen geven. We hebben het aantal cursisten per lesdag naar beneden gebracht om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Hierdoor is er ook meer ruimte voor individuele aandacht van de docent. 

Daarnaast blijven we een deel van ons opleidingsaanbod online geven. Dit is per cursus aangegeven bij ''Startdata'' onderin de pagina en in onze agenda. 

Burn-out & Stress

Burn-out is een specifieke toestand van overspannenheid naar aanleiding van emotionele overbelasting. Als u een burn-out heeft voelt u zich opgebrand. U kunt geen energie meer vinden om werk te verrichten. Om een burn-out aan te duiden wordt ook vaak de term overspannen gebruikt. Er is echt wel een belangrijk verschil tussen overspannenheid en een burn-out. Als u overspannen bent, heeft dit meestal een korte-termijn-oorzaak. In het geval van een burn-out bent u al langer over uw grenzen heen gegaan. Burn-out ontstaat als gevolg van langdurige emotionele overbelasting en stress. Er zijn verschillende stadia en in deze cursus leert u de stadia te herkennen en daarop succesvol met voetreflexzone te behandelen. U leert verantwoorde (orthomoleculaire) voedingsadviezen te geven die de effectiviteit van uw behandeling vergroot.

Voor wie bedoeld

Deze cursus is bedoeld voor de voetreflexoloog of TCM therapeut. Deze cursus is bedoeld als specialisme in de praktijk van de voetreflexoloog om cliënten met een burn-out effectief te behandelen met de juiste technieken en extra voedingsadviezen.

Toegankelijk voor

Over de cursus

Ochtendprogramma theorie:

Tijdens deze workshop krijgt u in de ochtend de theorie over stress en burn-out. Het menselijk bestaan bestaat uit een veelomvattende samenwerking tussen organen, cellen, systemen en gedragingen zoals slapen, waken, denken, onthouden, waarnemen, spreken, voelen, bewegen en handelen. Neurotransmitters zijn de boodschappers in ons lichaam die dit alles regelen en bepalen in grote mate hoe we ons voelen en wat wij doen. Onze hersenen en ons lichaam bevatten meer dan honderd bekende neurotransmitters. De hersenen bevatten miljarden neuronen, die via neurotransmitters met elkaar communiceren. Door langdurige stress ontstaat een tekort aan mineralen en bepaalde vitaminen. Ons neurotransmittersysteem kan daardoor falen. Een goed dag en nachtritme is belangrijk evenals een gezonde nachtrust. De belangrijkste neurotransmitters zullen besproken worden. Met behulp van voedingsadviezen, het juiste dieet en het gericht adviseren van voedingssupplementen kunnen we de belangrijkste neurotransmitters selectief beïnvloeden.

Middagprogramma praktijk:

In de middag wordt de kennis die in de ochtend is geleerd in de praktijk gebracht. U leert om de specifieke zones op de voeten te ontspannen. Zo leert u bijvoorbeeld de zones van de buik, de longen, het hoofd, de rug en de schouders te ontspannen. Hoofdpijn, stijve spieren, pijn in de nek en buikpijn als gevolg van spanning/uitputting kunnen hierdoor verminderen. N.B.: vanwege het praktische gedeelte is het gewenst als u uw eigen behandelstoel en benodigdheden kunt meebrengen. 

Doel van de cursus

Het verkrijgen van kennis op het gebied van overwerktheid, burn-out, stress en de gevolgen daarvan en het herkennen van de symptomen van de verschillende stadia of het signaleren van burn-out klachten. Vervolgens welke oplossingen er zijn vanuit reflexzone in combinatie met suppletieadviezen. Neurotransmitters bepalen in grote mate hoe wij ons voelen en wat wij doen. Door het maken van neurotransmitterprofiel leert u op verantwoorde wijze de juiste suppleties in te zetten. Door de praktische reflexzone vaardigheden te combineren met maatwerk suppleties wordt veel resultaat bereikt.

Wat kunt u verwachten

De training heeft een praktisch karakter. Na deze workshop bent u in staat om iemand gericht te ontspannen en een verantwoord advies te geven met betrekking tot orthomoleculaire voedingsstoffen.

Meerwaarde praktijk

De cliënt sneller in beweging te laten komen met behulp van doelgerichte klassieke reflexzone in combinatie met voedingsadviezen en suppletie.

Wat biedt het de reflexoloog

Vanuit een complementaire invalshoek de klachten signaleren en waarnemen. Daar uw behandelplan op richten en zo de cliënt op weg helpen. In de praktijk blijkt dat in het algemeen een cliënt er minimaal 6 maanden over doet om enigszins weer wat meer energie op te bouwen. Met deze gecombineerde manier van behandelen kunt u verwachten dat de hersteltijd gehalveerd zal zijn als u supplementen en reflexzone combineert.

Vooropleiding

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Accreditatie

VNRT en KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNT, NVST, VVET) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Zelf eventueel meenemen

Indien u in het bezit bent van een "Lafuma" stoel gelieve deze mee te nemen.

Kosten: 
€ 100.00
  • Exclusief 21% BTW, € 121,00 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, gezond lunchbuffet en lesmateriaal

Informeer mij over nieuwe startdata

Wilt u op de hoogte gehouden worden over nieuw in te plannen startdata van deze opleiding dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Zodra er een nieuwe datum wordt ingepland ontvangt u hierover automatisch bericht.


Informeer mij