Tot 1 september 2020 geven wij al onze scholingen digitaal. De Ortho Health Foundation is een opleidingsinstituut voor de professionele therapeut.

Klik hier voor de opleidingen

De eerste stap in een bijna oneindig opleidingstraject waarbij je op ieder gewenst niveau kan uitstappen, maar ook tot ieder gewenst niveau kan doorleren. Word jij enthousiast van heerlijke maar gezonde voeding? Ben jij iemand die graag anderen helpt? Is interesse in gezondheid jouw passie? Dan is deze opleiding geschikt voor jou! Dit kan namelijk het begin zijn van jouw carrière in de orthomoleculaire geneeskunde. 

Docent:
Lienke van Deuzen, Wouter de Jong

Deze opleiding heette voorheen "Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur". Dit is het vervolg op de 4-daagse opleiding Orthomoleculair Adviseur Basis. We gaan hier verdiepen en verbreden in de orthomoleculaire voedingsleer. Steeds meer mensen worden zich bewust(er) van hun voeding. Wil je graag bijdragen aan deze positieve veranderingen en mensen helpen om een gezond(ere) levensstijl te krijgen? 

 
Docent:
Audrey van Oosten, drs., Erik Schut, Evert Berkelaar, Wouter de Jong

Deze opleiding is een vervolg op de verplichte vooropleiding Orthomoleculair Adviseur Gevorderd. Tijdens deze volwaardige beroepsopleiding wordt u opgeleid tot startend Orthomoleculair Therapeut en u kunt direct met de opgedane kennis en praktische vaardigheden aan de slag als therapeut. Als aansluiting op de opleiding Orthomoleculair Adviseur Gevorderd worden de belangrijkste werkingsmechanismen van het lichaam en hun onderlinge samenhang verder uitgediept, waardoor u op verantwoorde wijze een praktijk kunt voeren.

 
Docent:
Anna Kruyswijk - v.d. Heijden, arts (niet praktiserend), Audrey van Oosten, drs., Edwin Wiersma, Erik Schut, Erik-Alexander Richter, Evert Berkelaar, Margot Brautigam, Marijke de Waal Malefijt, Tanja Visser, Wouter de Jong

De opleiding Orthomoleculair Therapeut (versneld) is opgezet voor zorgverleners in de gezondheidszorg met een (middel)grote praktijk die cliënten naast hun reguliere behandeling ook op orthomoleculair gebied willen gaan behandelen.

Docent:
Anna Kruyswijk - v.d. Heijden, arts (niet praktiserend), Barbara Havenith, arts, Erik Schut, Evert Berkelaar, Margot Brautigam, Marijke de Waal Malefijt, Wouter de Jong

Tijdens de driedaagse-cursus ontwikkel je je tot detox-expert. Aan het eind van de cursus kun je zelfstandig een zorgvuldige anamnese maken en jouw cliënt de juiste detoxmethode voorschrijven. De cursus is ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken in combinatie met bewezen eeuwenoude natuurlijke detoxmethodes.

Docent:
Anna Kruyswijk - v.d. Heijden, arts (niet praktiserend)

Alle scholingen gaan gewoon door! Vanwege de maatregelen vanuit het RIVM bieden we tot 1 september 2020 onze opleidingen digitaal aan via live webinar. Meer informatie en veel gestelde vragen kun je teruglezen in onze FAQ digitale scholingen.

Tijdens deze praktische driedaagse cursus bespreken we de verschillende oorzaken van overgewicht. Aan het eind van de cursus ben je in staat een individueel stappenplan voor je cliënten op te stellen waarmee je hen volledig kan begeleiden naar hun streefgewicht. 

Docent:
Evert Berkelaar

Tijdens de cursus leer je wat hormonen zijn, wat ze doen en hoe ze samenwerken met andere systemen in het lichaam. Na de cursus snap je hoe je een hormonale disbalans aan de hand van gezonde voeding, stressmanagement, beweging en het bioritme kunt herstellen en kun je cliënten met hormonale problemen kundig adviseren.

Docent:
Erik Schut

Pagina's