ADHD

Synoniem: 
Hyperactiviteit
Attention Deficit Hyperactivity Disorde
Beschrijving: 

ADHD betekent officieel ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. Dat is in het Nederlands ‘Aandacht tekort Stoornis met Hyperactiviteit’. Als een jongere ADHD heeft, dan heeft hij/zij meer dan anderen problemen met aandacht, hyperactiviteit, concentratie, leren, onrust en impulsiviteit. ADHD wordt in het Nederlands omschreven als aandacht tekort stoornis met hyperactiviteit. Het is geen vastomlijnd ziektebeeld, maar een cluster van symptomen. De oorzaak moet gezocht worden in de verandering van omgevingsfactoren op de werking van de genen, de zogenaamde epigenetica. Omgevingsfactoren als stress, voeding en chemische stoffen (bestrijdingsmiddelen en teflon) beïnvloeden de werking van onze genen. Exorfinen uit de voeding zoals casomorfine (uit melk), glutenexorfine (uit gluten) en Rubiscoline (uit spinazie) hebben de eigenschap om het endorfinesysteem (het beloningssyteem) te verzwakken. Het DPP-IV enzym wordt in de darmen geproduceerd en speelt een belangrijke rol om de werking van endorfine en dopamine niet te verstoren. Pesticiden, anti-biotica en het gebruik van teflon verstoren de productie van het belangrijke enzym DPP-IV. De behandeling van ADHD is erop gericht om het endorfinesysteem te herstellen.

Voedingsadviezen: 
Voeding speelt een belangrijke rol bij ADHD. Vermijd voeding die rijk is aan exorfine zoals gluten, melk, soja en spinazie. Ontraad zo veel mogelijk voeding met suikers en voedingsadditieven (kleur/smaakstoffen).

 

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

 

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
DPP-IV enzym
Herstelt endorfinesysteem (inname ½ uur voor maaltijd)
3 x daags 100 mg
Omega 3 vetzuren (EPA en DHA)
Kan het geheugen, leer- en denkvermogen verbeteren
2 x daags 250 mg DHA
2 x daags 350 mg EPA
GABA
Vermindert onrust; als smelttablet voor een goede opname
1 x daags 250 mg
Magnesium (tauraat) 1 x daags 60 mg (kinderen)
2 x daags 60 mg (volwassenen)
L-Taurine (Magnesiumtauraat)
Magnesium en B6 zijn essentieel voor de regulerende processen in de stofwisseling van de hersenen
1 x daags 750 mg (kinderen)
2 x daags 750 mg (volwassenen)
L-Glutamine
In combinatie met enzymen voor het verbeteren van de darmslijmvlies en verteringsproblemen
1 – 3 x daags 200 mg (ook bij kinderen)
L-Theanine 4 x daags 100 mg
Griffonia Extract (als 5-HTP) 5 mg per 1 kg lichaamsgewicht (per dag)