Autisme

Beschrijving: 

Autisme is een aangeboren ontwikkelingsstoornis op het gebied van communicatie, gedrag, waarneming en sociale interacties. Ondanks het feit dat het wordt gezien als een aangeboren stoornis, wordt het vaak pas duidelijk na het derde levensjaar. Op het gebied van communicatie, verbeelding en sociale interacties zijn er beperkingen bij autisme. Hierdoor kan een autist vaak moeilijk functioneren in de maatschappij. Bij ernstige vormen van autisme is zelfstandig leven niet mogelijk.

Verschijnselen: 

Het gedragspatroon kenmerkt zich door een beperkt, repetitief of stereotiep gedragspatroon.

Voedingsadviezen: 

Beperk inname van suiker. Vermijd voedingsstoffen die rijk zijn aan exorfinen zoals gluten, melkproducten, spinazie, champignons en soja. Vermijd giftige stoffen zoals vaak in kant en klaar maaltijden, aspartaam, smaakstoffen, anti-aanbakpannen en andere chemicaliën.

Opmerkingen: 

Bij autisme wordt vaak voedselintoleranties gezien. Zij verergeren de klachten. De meest voorkomende zijn lactose- en glutenintolerantie. Herstel van het endorfinesysteem is van groot belang.

Oorzaken: 

Autisme wordt ook wel gezien als een epigentische aandoening. Bij een epigenetische aandoening blijft het gen in tact terwijl de werking van het gen een afwijking laat zien. Ontregeling in de werking van onze genen ontstaat door snelle verandering in onze omgeving zoals voeding (exorfinen), te veel stress, en te veel giftige stoffen. Het endorfinesysteem dat de regulator is van vele andere lichaamsfuncties raakt ontregelt met als gevolg: endorfineresistentie. Endorfine resistentie ligt aan de basis van overgevoeligheid voor zintuigelijke ervaringen en waarnemingen (o.a.Autisme).

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
DPP-IV enzym Biocore
Herstelt het endorfinesysteem
3 x daags 100 mg een half uur voor elke maaltijd
Omega 3 vetzuren (350 mg EPA en 250 mg DHA)
Verbetert de hersenfunctie en concentratievermogen
2 x daags 600 mg omega 3 vetzuren
Magnesium (tauraat)
Vermindert symptomen en is nodig voor de aanmaak van neurotransmitters
1-2 x daags 60 mg
Vitamine B12 (methylcobalamine)
Vermindert symptomen
1 x daags 3000 µg
Vitamine D3
Vult het tekort aan dat vaak het geval is bij autisme
1 x daags 25 µg