Candida

Beschrijving: 

Candida is een gist die zich van nature bevindt in het maag-darmstelsel en de tractus urogenitalis. Deze gist is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale bewoner van de huid, de mond, de darm en de vagina en vormt met de daar aanwezige bacteriën een zeker evenwicht. Door diverse factoren kan deze gist draden gaan vormen. Vanaf dat moment spreekt men van een schimmel. Bij bepaalde omstandigheden waarbij het natuurlijk afweersysteem het laat afweten, of er een verandering voordoet in de darmflora, gaat deze gist soms “overgroeien” en wordt er gesproken van een candidiasis (candida-infectie). 

Gerelateerde aandoeningen: 
Voedingsadviezen: 

Vermijd suiker en alcohol en doe aan voldoende lichaamsbeweging.

Oorzaken: 

De klachten kunnen van persoon tot persoon verschillen in aard en intensiteit, en zijn niet specifiek voor Candida. Klachten bij vaginale candidiasis zijn jeuk, branderigheid, roodheid en een meestal witte brokkelige afscheiding “witte vloed”. Gemeenschappelijke kenmerken zijn problemen met huid en/of slijmvliezen, allergieën, buikklachten en, bij ernstiger of langer bestaande vormen van beschadiging van het darmslijmvlies, vaak een invaliderende vermoeidheid. Opvallend is dat 95% van de personen die voldoen aan de criteria voor het chronisch vermoeidheidssyndroom ook chronische buikklachten aangeeft. In een recente studie bleek bovendien dat bij 80% van de personen met CVS een virus in de wand van het maagdarmkanaal aanwezig is, wat de link tussen CVS en het maagdarmkanaal bevestigt.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Kurkuma (C3 complex 95% curcuminoïden) 3 x daags 650 mg
Bioperine (zwarte peper extract) 3 x daags 10 mg
Oregano 2 x daags 250 mg
Groen Extracten
Een combinatie met gerstegras, tarwegras, rode fruitsappoeder, acerola extract, lecithine, spirulina, alfalfazaad, vitamine C en E, chlorella, rode bietenpoeder, appelazijnextract, appelpectine, Probiotica: acidophilus/l.bifidus mengsel, lijnzaadextract, knoflook, gember, groene thee extract, aloe vera extract, ginkgo biloba extract, druivenpit extract, rutine, enzymen: protease, lactase, lipase. Verbetert de spijsvertering, darmflora, zorgt voor het ontdoen van zware metalen, zuur-base balans, en levert de natuurlijke vitaminen, mineralen, anti-oxidanten, sporenelementen, voor de wederopbouw van de darmen.
7000 mg per dag
Pré en Probiotica
Bevordert een gezonde darmflora sachet oplossen in lauw warm water, 1 minuut laten staan en opdrinken
1 x daags FOS en Inuline
1 x daags 2 x 10⁹ cfu
L-Glutamine
Herstelt de darmwand (bij lekkende darmwand)
2 x daags 1000 mg