Spataderen

Beschrijving: 

Spataderen of varices zijn verwijdingen van aderen die voornamelijk in de benen voorkomen. Door vaak en langdurig stilstaan ontstaan ze. De bloeddruk in aderen neemt daardoor in de benen toe ten opzichte van de druk waarmee het bloed terugvloeit naar het hart. Hierdoor zullen de aderen in de benen maximaal gevuld worden waardoor ze worden gerekt. De beenaderen zijn elastisch, maar kunnen bij overvulling overrekken, waarbij de in de aderen ingebouwde, op regelmatige afstanden optredende terugslagkleppen het begeven, hetgeen tot spataderen kan leiden. Spataderen zijn in hoge mate erfelijk. Ze treden ook vaak op in de zwangerschap. Bij beweging, bijvoorbeeld wandelen, zakt de druk in de benen al na enkele passen aanzienlijk omdat de spiercontracties in de benen de aderen leegdrukken waardoor het bloed beter naar het hart terugvloeit. Behalve in de benen kunnen spataderen ook elders voorkomen, bijvoorbeeld in de balzak (varicocele in het scrotum), bij de anus (aambeien) en in de slokdarm (oesofagusvarices).

Verschijnselen: 

Ontsierende vaten soms gepaard gaand met pijn in de benen.

Gerelateerde aandoeningen: 
Opmerkingen: 

Silicium is een uitstekende drager en versterker van andere stoffen waardoor dit mineraal zich uitstekend leent om als gel te dienen voor uitwendig gebruik.

Advies nodig?

Heb je vragen over welke nutriënten je het beste kunt inzetten bij de behandeling van een aandoening of lichamelijke klacht? Bel ons dan gerust via: 0252 517 643 of vraag advies aan onze orthomoleculaire therapeuten via onderstaande button.

Behandeling orthomoleculaire nutriënten

Nutriënt Dagdosering
Silicium
Silicium versterkt het elastine in de vaatwanden
1 x daags 70 mg elementair silicium, in te nemen op de nuchtere maag
Silicium gel voor uitwendig gebruik
(met toegevoegde paardekastanje en MSM)
3 keer daags insmeren
OPC (druivenpitten-extract)
Bevordert de elasticiteit van de vaatwand
2 x daags 40 mg
Vitamine C (als calcium/magnesium ascorbaat)
(gebufferde vitamine C met OPC)
2 x daags 600 mg